Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında toplandılar

Güncel (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 17.01.2024 - 20:38, Güncelleme: 17.01.2024 - 20:38
 

Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında toplandılar

Ankara'da "İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu", Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında toplanarak değerlendirmelerde bulundu...
Ankara'da istihdam ve mesleki eğitim uygulamalarını belirlemek ve sonuçlarını değerlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Ankara Valisi Vasip Şahin'in başkanlığında bir araya geldi. Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2024 Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Vali Vasip Şahin'in başkanlığında, Vali Yardımcısı İlhan Turgut ve ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar gibi kurul üyelerinin katılımıyla Valilik Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Vali Vasip Şahin, konuşmasında mesleki eğitim ve istihdam işbirliği için tüm paydaşların işbirliği yapmasının önemine vurgu yaparak, işgücü piyasasında nitelikli eleman ihtiyacına dair sahadan alınacak geri dönüşlerin önemine değindi. Ardından, gündem maddelerine geçildi. Toplantıda, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere yeni alan/dal açılması ve güncelliğini yitiren alan/dalların kapatılması konusunda kurul üyelerini bilgilendirdi. YENİ YASAL DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Ay ise istihdama yönelik yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. İl Müdürlüğü'nün 2023 yılı hedefleri ve gerçekleşen aktif işgücü faaliyetleri hakkında istatistiki bilgileri paylaştı. Toplantı, kurul üyelerinin değerlendirmeleri ve görüş alışverişiyle devam etti. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar, çırak sorununda bir düzelme olduğunu ancak Mesleki Eğitim Merkezleri ile Meslek Liseleri arasında entegrasyon sorunu yaşandığını belirtti. Eğitim gören öğrencilerin işgücü piyasalarında çırak ve kalfa bulma konusunda yönlendirilmesi için planlı ve programlı bir çalışma ile yeni yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Ankara'da "İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu", Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında toplanarak değerlendirmelerde bulundu...

Ankara'da istihdam ve mesleki eğitim uygulamalarını belirlemek ve sonuçlarını değerlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Ankara Valisi Vasip Şahin'in başkanlığında bir araya geldi.

Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2024 Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Vali Vasip Şahin'in başkanlığında, Vali Yardımcısı İlhan Turgut ve ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar gibi kurul üyelerinin katılımıyla Valilik Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Vasip Şahin, konuşmasında mesleki eğitim ve istihdam işbirliği için tüm paydaşların işbirliği yapmasının önemine vurgu yaparak, işgücü piyasasında nitelikli eleman ihtiyacına dair sahadan alınacak geri dönüşlerin önemine değindi. Ardından, gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere yeni alan/dal açılması ve güncelliğini yitiren alan/dalların kapatılması konusunda kurul üyelerini bilgilendirdi.

YENİ YASAL DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR

Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Ay ise istihdama yönelik yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. İl Müdürlüğü'nün 2023 yılı hedefleri ve gerçekleşen aktif işgücü faaliyetleri hakkında istatistiki bilgileri paylaştı.

Toplantı, kurul üyelerinin değerlendirmeleri ve görüş alışverişiyle devam etti. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar, çırak sorununda bir düzelme olduğunu ancak Mesleki Eğitim Merkezleri ile Meslek Liseleri arasında entegrasyon sorunu yaşandığını belirtti. Eğitim gören öğrencilerin işgücü piyasalarında çırak ve kalfa bulma konusunda yönlendirilmesi için planlı ve programlı bir çalışma ile yeni yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.