Ankara Ticaret Odası: 18 Mart Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözüdür

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 17.03.2024 - 09:50, Güncelleme: 17.03.2024 - 09:50
 

Ankara Ticaret Odası: 18 Mart Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözüdür

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 Mesajında, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki önemine vurgu yaptı. ATO Başkanı Gürsel Baran, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de elde edilen zafer, bağımsızlık için şahlanan bir milletin dilden dile dolaşan destanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözüdür. 1. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri’nin denizden Çanakkale’yi geçerek, İstanbul’u işgal etmeyi planladığını biliyoruz. Ancak, tarihten silinmek istenen bir millet, birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadeleyle düşman güçlerini ne denizden ne de karadan geçirmedi. Buğday çorbası ve üzüm hoşafıyla karnını doyuran, yokluklar içinde mücadele veren bu milletin evlatları, en güçlü silahların dahi vatan aşkıyla savaşan, iman dolu yüreklere sahip bir orduyu yenemeyeceğini tüm cihana gösterdi." Çanakkale Savaşı'nın, Balkan Savaşları'nda alınan yenilgilerden sonra umutsuzluğa kapılan Türk milletinin kaderini değiştirdiğini belirten Baran, gençlerin bu tarihi olayı daha iyi anlamaları için yaklaşık 35 bin öğrenciyi Çanakkale'ye gönderdiklerini açıkladı. Baran, mesajının devamında şunları söyledi: "Çanakkale, tarihin akışını değiştiren, yokluklar içindeki bir milletin varoluş mücadelesidir. Bıyığı henüz terlememiş çocuklarını, saçlarını kınalayarak cepheye gönderen, esir yaşamaktansa ölmeyi yeğleyen bir milletin topyekûn direnişinin destanıdır. Bir hilal uğruna şehit verilen canlardır. Bağımsızlık için şahlanan bir milletin dilden dile dolaşan destanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür. Çanakkale bir bilinçtir. Çanakkale’yi geçilmez yapan ruh, bugün yerli ve milli üretim üzerinde yükselen ve kendine yeten ekonomidir. Çanakkale’de canları pahasına vatan toprağını çiğnetmeyen şehit ve gazilerin torunları olarak, bu aziz emanete sahip çıkarak, çalışıp üretmeye devam ederek, onlara layık olma gayretimizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale’de ve vatan savunmasında can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Mesajında, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki önemine vurgu yaptı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de elde edilen zafer, bağımsızlık için şahlanan bir milletin dilden dile dolaşan destanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözüdür. 1. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri’nin denizden Çanakkale’yi geçerek, İstanbul’u işgal etmeyi planladığını biliyoruz. Ancak, tarihten silinmek istenen bir millet, birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadeleyle düşman güçlerini ne denizden ne de karadan geçirmedi. Buğday çorbası ve üzüm hoşafıyla karnını doyuran, yokluklar içinde mücadele veren bu milletin evlatları, en güçlü silahların dahi vatan aşkıyla savaşan, iman dolu yüreklere sahip bir orduyu yenemeyeceğini tüm cihana gösterdi."

Çanakkale Savaşı'nın, Balkan Savaşları'nda alınan yenilgilerden sonra umutsuzluğa kapılan Türk milletinin kaderini değiştirdiğini belirten Baran, gençlerin bu tarihi olayı daha iyi anlamaları için yaklaşık 35 bin öğrenciyi Çanakkale'ye gönderdiklerini açıkladı.

Baran, mesajının devamında şunları söyledi:

"Çanakkale, tarihin akışını değiştiren, yokluklar içindeki bir milletin varoluş mücadelesidir. Bıyığı henüz terlememiş çocuklarını, saçlarını kınalayarak cepheye gönderen, esir yaşamaktansa ölmeyi yeğleyen bir milletin topyekûn direnişinin destanıdır. Bir hilal uğruna şehit verilen canlardır. Bağımsızlık için şahlanan bir milletin dilden dile dolaşan destanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür. Çanakkale bir bilinçtir. Çanakkale’yi geçilmez yapan ruh, bugün yerli ve milli üretim üzerinde yükselen ve kendine yeten ekonomidir. Çanakkale’de canları pahasına vatan toprağını çiğnetmeyen şehit ve gazilerin torunları olarak, bu aziz emanete sahip çıkarak, çalışıp üretmeye devam ederek, onlara layık olma gayretimizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale’de ve vatan savunmasında can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.