Ankara Sincan'da özel bireyler unutulmadı

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 16.01.2024 - 20:00, Güncelleme: 16.01.2024 - 20:00
 

Ankara Sincan'da özel bireyler unutulmadı

Sincan Belediyesi, özel bireylerin topluma kazandırılması amacıyla çeşitli eğitici kurslar düzenleyerek, insan odaklı belediyecilik hizmetleriyle takdir topluyor.
El sanatları kursu, özel öğrencilere takı yapımının inceliklerini öğretirken, yüzme kursu ise öğrencilere kulaç atmanın keyfini yaşatıyor. Umudun Kanatları Özel Eğitim Grubu ise tiyatro ve sema gösterileriyle izleyicileri etkileyerek büyülüyor. Sincan Belediyesi, engelli vatandaşların sosyalleşmesini ve topluma kazandırılmasını hedefleyen çeşitli projelerle dikkat çekiyor. Kültür-Sanat Merkezi'nde özel bireylere yönelik düzenlenen takı kursu, öğrencilere el sanatlarıyla ilgili beceriler kazandırmanın yanı sıra sosyal etkileşimi artırma fırsatı sunuyor. Sabah ve öğle olmak üzere iki ayrı grupta düzenlenen takı kurslarında özel çocuklar, el becerilerini geliştirirken bir yandan da sosyalleşme imkanı buluyorlar. Bu süreçte, çocuklar kurslarda eğlenirken aileleri de farklı branşlarda kurslara katılma şansına sahip oluyor. FİZİKSEL GÜÇLERİ ARTIRILACAK Sincan Belediyesi aynı zamanda Törekent Yüzme Havuzunda özel çocuklara yönelik yüzme kursları düzenliyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen bu kurslar, özel çocukların suyun terapötik etkisinden yararlanarak fiziksel güçlerini artırmalarına katkı sağlıyor. Umudun Kanatları Özel Eğitim Grubu ise Down sendromlu, otizmli, zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerden oluşuyor. Grup, aldıkları eğitimleri pratiğe dökerek özel günlerde tiyatro ve sema gösterileri düzenliyor, sergiler açıyor. Bu sayede, öğrenciler hem sanatsal yeteneklerini geliştiriyor hem de toplumla etkileşimde bulunmanın keyfini yaşıyor.
Sincan Belediyesi, özel bireylerin topluma kazandırılması amacıyla çeşitli eğitici kurslar düzenleyerek, insan odaklı belediyecilik hizmetleriyle takdir topluyor.

El sanatları kursu, özel öğrencilere takı yapımının inceliklerini öğretirken, yüzme kursu ise öğrencilere kulaç atmanın keyfini yaşatıyor. Umudun Kanatları Özel Eğitim Grubu ise tiyatro ve sema gösterileriyle izleyicileri etkileyerek büyülüyor.

Sincan Belediyesi, engelli vatandaşların sosyalleşmesini ve topluma kazandırılmasını hedefleyen çeşitli projelerle dikkat çekiyor. Kültür-Sanat Merkezi'nde özel bireylere yönelik düzenlenen takı kursu, öğrencilere el sanatlarıyla ilgili beceriler kazandırmanın yanı sıra sosyal etkileşimi artırma fırsatı sunuyor.

Sabah ve öğle olmak üzere iki ayrı grupta düzenlenen takı kurslarında özel çocuklar, el becerilerini geliştirirken bir yandan da sosyalleşme imkanı buluyorlar. Bu süreçte, çocuklar kurslarda eğlenirken aileleri de farklı branşlarda kurslara katılma şansına sahip oluyor.

FİZİKSEL GÜÇLERİ ARTIRILACAK

Sincan Belediyesi aynı zamanda Törekent Yüzme Havuzunda özel çocuklara yönelik yüzme kursları düzenliyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen bu kurslar, özel çocukların suyun terapötik etkisinden yararlanarak fiziksel güçlerini artırmalarına katkı sağlıyor.

Umudun Kanatları Özel Eğitim Grubu ise Down sendromlu, otizmli, zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerden oluşuyor. Grup, aldıkları eğitimleri pratiğe dökerek özel günlerde tiyatro ve sema gösterileri düzenliyor, sergiler açıyor. Bu sayede, öğrenciler hem sanatsal yeteneklerini geliştiriyor hem de toplumla etkileşimde bulunmanın keyfini yaşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.