Ankara Sanayi Odası çevreci 'Çözüm Ortağı'

Ekonomi (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 25.02.2024 - 17:10, Güncelleme: 25.02.2024 - 17:10
 

Ankara Sanayi Odası çevreci 'Çözüm Ortağı'

Ankara Sanayi Odası (ASO), yeşil dönüşüm sürecinde TÜBİTAK ile iş birliği yaparak KOBİ'lere teknik destek ve danışmanlık sağlayacak.
TÜBİTAK'ın "Çözüm Ortağı" olarak seçilen ASO, KOBİ'lerin yeşil dönüşüme uyum süreci analizi, mevcut problemlerin belirlenmesi ve çözüm önerileri konusunda destek olacak. Bu hizmetin maliyetinin yüzde 90'ı TÜBİTAK tarafından karşılanacak. ASO Başkanı Seyit Ardıç, yeşil dönüşüm sürecinde firmaların yanlarında olacaklarını belirtti. Ardıç, ASO'nun Ankara'daki KOBİ'lerin yeşil dönüşüm süreçlerini belirleyerek, proje başvurularına yardımcı olacağını ifade etti. Yeşil dönüşüm odaklı hizmetlerin ihracatçı ve rekabetçi Türkiye sanayisinin gelişimi için önemli olduğunu vurguladı. ASO ile TÜBİTAK arasında yapılan iş birliği çerçevesinde, Ankaralı sanayicilere dijital ve yeşil dönüşüm sürecinde destek sağlanacak. Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı çerçevesinde KOBİ'lere danışmanlık, kapasite ve durum analizi, yol haritası ve proje hazırlama konularında hizmet verilecek. Bu sayede KOBİ'lerin TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kurumlardan finansman desteği alma imkanları artacak.
Ankara Sanayi Odası (ASO), yeşil dönüşüm sürecinde TÜBİTAK ile iş birliği yaparak KOBİ'lere teknik destek ve danışmanlık sağlayacak.

TÜBİTAK'ın "Çözüm Ortağı" olarak seçilen ASO, KOBİ'lerin yeşil dönüşüme uyum süreci analizi, mevcut problemlerin belirlenmesi ve çözüm önerileri konusunda destek olacak. Bu hizmetin maliyetinin yüzde 90'ı TÜBİTAK tarafından karşılanacak.

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yeşil dönüşüm sürecinde firmaların yanlarında olacaklarını belirtti. Ardıç, ASO'nun Ankara'daki KOBİ'lerin yeşil dönüşüm süreçlerini belirleyerek, proje başvurularına yardımcı olacağını ifade etti. Yeşil dönüşüm odaklı hizmetlerin ihracatçı ve rekabetçi Türkiye sanayisinin gelişimi için önemli olduğunu vurguladı.

ASO ile TÜBİTAK arasında yapılan iş birliği çerçevesinde, Ankaralı sanayicilere dijital ve yeşil dönüşüm sürecinde destek sağlanacak. Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı çerçevesinde KOBİ'lere danışmanlık, kapasite ve durum analizi, yol haritası ve proje hazırlama konularında hizmet verilecek. Bu sayede KOBİ'lerin TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kurumlardan finansman desteği alma imkanları artacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.