Ankara Masalları; Yazar İrfan Akalp yazdı. ''Kuyulu Kahvenin Yankısı''

Kültür-Sanat 19.03.2023 - 22:28, Güncelleme: 19.03.2023 - 22:28
 

Ankara Masalları; Yazar İrfan Akalp yazdı. ''Kuyulu Kahvenin Yankısı''

Sema Kumrulu / Araştırmacı-Yazar İrfan Akalp'in Ankara Masalları; ''Kuyulu Kahvenin Yankısı'' adlı kitabının söyleşi ve imza günü 18 Mart 2023 tarihinde Mülkiyeliler Birliği'nde gerçekleşti.
Yaşanmışlıklardan yola çıkan kısa öyküler eşliğinde, okuru hem yaşadığı yerlere, sokağına, doğduğu eve hem de Başkent'in öteki Ankarasına götürüyor.     İrfan Akalp'in öyküler toplamı, ''Kuyulu Kahvenin Yankısı'' kitabı 60'lı yıllardan 90'lı yıllara uzanan yaşantı ve tanıklıklara dayanıyor.  Ulus'tan Çankaya'ya, Kale'den  Abidinpaşa'ya, Ulucanlar'dan Yenişehir'e Bentderesi'nden Maltepe'ye, Hergele Meydanı'ndan Çinçin'e, Gençlik Parkı'ndan Tunalı Hilmi'ye ve Çıkrıkçılar'dan, Yahudi Mahallesi'ne götürüyor. Aynı zamanda terzi, kabadayı, yankesici, taksici, esnaf, darbukatör, yaşlı teyzeler, güngörmüş düşkünler, bekarhane yalnızları gibi pek çok karaktere de can veriyor.    Yazar 42 öyküden oluşan kitabı için  ''Hafızayı oluşturan mekanlar hızla yok ediliyor. Kentler yıkılıp yapılırken tarih unutuluyor. Kentte yaşayanların hatırladıkları ise  60-70 yıldan öte gidemiyor. Tarih denince akıllara hemen devlet, ulus, kahramanlar, savaşlar ve bozgunlar geliyor. Okullarda ezberletilen tarih içinde, küçük insanın hayatına dair bilgi verilmiyor. Ben de hem yaşadığım dönemi hem de şehir hakkında az bilinen konuları tarihe not düşmek istedim'' diye konuştu.     Konuklar arasında Ankara Büyükşehir Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Yüksek Mimar Mükremin Barut ve Fikret Ünsal, Ankara'da çektiği fotoğraflarıyla tarihe iz bırakan Mustafa Taşkın ve bir çok katılımcı ile Ankara üzerine konuşmalar yapıldı.
Sema Kumrulu / Araştırmacı-Yazar İrfan Akalp'in Ankara Masalları; ''Kuyulu Kahvenin Yankısı'' adlı kitabının söyleşi ve imza günü 18 Mart 2023 tarihinde Mülkiyeliler Birliği'nde gerçekleşti.

Yaşanmışlıklardan yola çıkan kısa öyküler eşliğinde, okuru hem yaşadığı yerlere, sokağına, doğduğu eve hem de Başkent'in öteki Ankarasına götürüyor.

    İrfan Akalp'in öyküler toplamı, ''Kuyulu Kahvenin Yankısı'' kitabı 60'lı yıllardan 90'lı yıllara uzanan yaşantı ve tanıklıklara dayanıyor.  Ulus'tan Çankaya'ya, Kale'den  Abidinpaşa'ya, Ulucanlar'dan Yenişehir'e Bentderesi'nden Maltepe'ye, Hergele Meydanı'ndan Çinçin'e, Gençlik Parkı'ndan Tunalı Hilmi'ye ve Çıkrıkçılar'dan, Yahudi Mahallesi'ne götürüyor. Aynı zamanda terzi, kabadayı, yankesici, taksici, esnaf, darbukatör, yaşlı teyzeler, güngörmüş düşkünler, bekarhane yalnızları gibi pek çok karaktere de can veriyor.

   Yazar 42 öyküden oluşan kitabı için  ''Hafızayı oluşturan mekanlar hızla yok ediliyor. Kentler yıkılıp yapılırken tarih unutuluyor. Kentte yaşayanların hatırladıkları ise  60-70 yıldan öte gidemiyor. Tarih denince akıllara hemen devlet, ulus, kahramanlar, savaşlar ve bozgunlar geliyor. Okullarda ezberletilen tarih içinde, küçük insanın hayatına dair bilgi verilmiyor. Ben de hem yaşadığım dönemi hem de şehir hakkında az bilinen konuları tarihe not düşmek istedim'' diye konuştu.

    Konuklar arasında Ankara Büyükşehir Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Yüksek Mimar Mükremin Barut ve Fikret Ünsal, Ankara'da çektiği fotoğraflarıyla tarihe iz bırakan Mustafa Taşkın ve bir çok katılımcı ile Ankara üzerine konuşmalar yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.