Ankara Mamak'ta eğlendiren çocuk kütüphanesi

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 31.01.2024 - 19:05, Güncelleme: 31.01.2024 - 19:05
 

Ankara Mamak'ta eğlendiren çocuk kütüphanesi

Mamak Belediyesi, bebeklerin ve okul öncesi çocukların kitaplarla tanışmalarını hedefleyen Bebek ve Çocuk Kütüphaneleri'nde her gün çeşitli atölye ve etkinlikler düzenliyor.
Mamak Belediyesi'nin girişimiyle kurulan Bebek ve Çocuk Kütüphaneleri, Şehitlik, Yeşilbayır, Akdere ve Neşet Ertaş bölgelerinde miniklerin sosyal gelişimine katkı sağlıyor. Bu kütüphanelerde düzenlenen atölye ve etkinlikler, çocukların erken yaşlarda kitap dostu ve kütüphane kullanıcısı olmalarına destek olmayı amaçlıyor. Araştırmalar, okuma kültürü ve alışkanlığının erken çocukluk döneminde kazandırılmasının çocukların konuşma, şarkı söyleme ve kitap okuma becerilerine olumlu etkisi olduğunu gösteriyor. Mamak Belediyesi, bu bağlamda çocuk kütüphanelerinde düzenlediği etkinliklerle çocukların bilişsel, fiziksel ve kavramsal gelişimine katkıda bulunuyor. EĞLENCELİ BİR ÖĞRENME SÜRECİ Yeşilbayır Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nde gerçekleşen çömlek atölyesi etkinliği, miniklerin yeni bir sanat dalıyla tanışmalarına ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıdı. Tezgah başına geçen minikler, çömlek yapımını deneyimli ustalardan öğrenerek eğlenceli bir öğrenme süreci yaşadılar. Neşet Ertaş Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nde düzenlenen Etkili Kitap Okuma Programı ise minikleri masallar diyarında bir yolculuğa çıkardı, hayal dünyalarını geliştirmelerine olanak sağladı. Mamak Belediyesi'nin "Kütüphane Dostu Belediye" ödülüne layık görülmesiyle birlikte ilçedeki kütüphane sayısı 22'ye yükseldi. Dört tanesi bebek ve çocuk kütüphanesi olarak faaliyet gösteren bu kütüphaneler, Şehitlik, Yeşilbayır, Akdere ve Neşet Ertaş bölgelerindeki ailelerden büyük ilgi görüyor. Düzenlenen etkinlikler, atölyeler ve programlar, Mamaklı velilerden tam not alıyor.
Mamak Belediyesi, bebeklerin ve okul öncesi çocukların kitaplarla tanışmalarını hedefleyen Bebek ve Çocuk Kütüphaneleri'nde her gün çeşitli atölye ve etkinlikler düzenliyor.

Mamak Belediyesi'nin girişimiyle kurulan Bebek ve Çocuk Kütüphaneleri, Şehitlik, Yeşilbayır, Akdere ve Neşet Ertaş bölgelerinde miniklerin sosyal gelişimine katkı sağlıyor. Bu kütüphanelerde düzenlenen atölye ve etkinlikler, çocukların erken yaşlarda kitap dostu ve kütüphane kullanıcısı olmalarına destek olmayı amaçlıyor.

Araştırmalar, okuma kültürü ve alışkanlığının erken çocukluk döneminde kazandırılmasının çocukların konuşma, şarkı söyleme ve kitap okuma becerilerine olumlu etkisi olduğunu gösteriyor. Mamak Belediyesi, bu bağlamda çocuk kütüphanelerinde düzenlediği etkinliklerle çocukların bilişsel, fiziksel ve kavramsal gelişimine katkıda bulunuyor.

EĞLENCELİ BİR ÖĞRENME SÜRECİ

Yeşilbayır Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nde gerçekleşen çömlek atölyesi etkinliği, miniklerin yeni bir sanat dalıyla tanışmalarına ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıdı. Tezgah başına geçen minikler, çömlek yapımını deneyimli ustalardan öğrenerek eğlenceli bir öğrenme süreci yaşadılar.

Neşet Ertaş Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nde düzenlenen Etkili Kitap Okuma Programı ise minikleri masallar diyarında bir yolculuğa çıkardı, hayal dünyalarını geliştirmelerine olanak sağladı.

Mamak Belediyesi'nin "Kütüphane Dostu Belediye" ödülüne layık görülmesiyle birlikte ilçedeki kütüphane sayısı 22'ye yükseldi. Dört tanesi bebek ve çocuk kütüphanesi olarak faaliyet gösteren bu kütüphaneler, Şehitlik, Yeşilbayır, Akdere ve Neşet Ertaş bölgelerindeki ailelerden büyük ilgi görüyor. Düzenlenen etkinlikler, atölyeler ve programlar, Mamaklı velilerden tam not alıyor.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.