Ankara Kulübü'nde "Geldikleri Gibi Giderler" Sergisi

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 05.03.2024 - 17:41, Güncelleme: 05.03.2024 - 17:41
 

Ankara Kulübü'nde "Geldikleri Gibi Giderler" Sergisi

Ressam Hamza Saykan'ın "Geldikleri Gibi Giderler" Yağlı Boya Atatürk Resimleri Sergisi'nin 34'üncüsü, Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda Genel Başkan Dr. Metin Özaslan ve birçok dernek üyesi ile davetlinin katılımıyla gerçekleşen bir törenle açıldı.
Sergi açılış töreninde konuşan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Atatürk'ün 'Seymenlik Geleneğini ve 27 Aralık Ruhunu yaşatın' vizyonu ve öngörüsü ile bizlere emanet ettiği Ankara Kulübümüzde böylesine anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim ortak değerimiz. Ankaralı hemşehrilerimin Ressam Hamza Saykan'ın büyük bir emek ile oluşturduğu Atatürk konulu sergiyi gezip, bu değerli eserleri görmesini çok isterim. Kıymetli Atatürk'ümüze ait eserleri bizlerle buluşturan Ressam Hamza Saykan'a teşekkür ediyorum" dedi. Ressam Hamza Saykan ise konuşmasında, "Sergimizde İsmet İnönü ile birlikte 100 adet Atatürk resmi bulunmaktadır. Birçok ilde açılan; Atatürk resimlerinden oluşan 'Geldikleri Gibi Giderler' konulu siyah-beyaz yağlıboya Atatürk sergimizin burada 34'üncüsünü düzenliyoruz. Resim yapmaya 2014'te başladım, ilk sergimi ise 2016'da açtım. Atatürk sevgisi bende artarak devam ediyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesinin 19 yıl yöneticiliğini de yaptım. Sergilerimize özellikle çocukların ve gençlerin ziyaretini çok önemsiyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Davet edildiğim her yere gidiyor, sergimi açıyorum. Ankara Kulübümüze kapılarını bizlere açtığı için teşekkür ediyorum" şeklinde ifadeler kullandı. Saykan, sergi açılış programında ağabeyi Metin Saykan'ın "Metin Usta" isimli kitabını da imzaladı. Ressam Hamza Saykan'ın "Geldikleri Gibi Giderler" Yağlı Boya Atatürk Resimleri Sergisi, Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda 11 Mart 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.
Ressam Hamza Saykan'ın "Geldikleri Gibi Giderler" Yağlı Boya Atatürk Resimleri Sergisi'nin 34'üncüsü, Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda Genel Başkan Dr. Metin Özaslan ve birçok dernek üyesi ile davetlinin katılımıyla gerçekleşen bir törenle açıldı.

Sergi açılış töreninde konuşan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Atatürk'ün 'Seymenlik Geleneğini ve 27 Aralık Ruhunu yaşatın' vizyonu ve öngörüsü ile bizlere emanet ettiği Ankara Kulübümüzde böylesine anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim ortak değerimiz. Ankaralı hemşehrilerimin Ressam Hamza Saykan'ın büyük bir emek ile oluşturduğu Atatürk konulu sergiyi gezip, bu değerli eserleri görmesini çok isterim. Kıymetli Atatürk'ümüze ait eserleri bizlerle buluşturan Ressam Hamza Saykan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Ressam Hamza Saykan ise konuşmasında, "Sergimizde İsmet İnönü ile birlikte 100 adet Atatürk resmi bulunmaktadır. Birçok ilde açılan; Atatürk resimlerinden oluşan 'Geldikleri Gibi Giderler' konulu siyah-beyaz yağlıboya Atatürk sergimizin burada 34'üncüsünü düzenliyoruz. Resim yapmaya 2014'te başladım, ilk sergimi ise 2016'da açtım. Atatürk sevgisi bende artarak devam ediyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesinin 19 yıl yöneticiliğini de yaptım. Sergilerimize özellikle çocukların ve gençlerin ziyaretini çok önemsiyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Davet edildiğim her yere gidiyor, sergimi açıyorum. Ankara Kulübümüze kapılarını bizlere açtığı için teşekkür ediyorum" şeklinde ifadeler kullandı.

Saykan, sergi açılış programında ağabeyi Metin Saykan'ın "Metin Usta" isimli kitabını da imzaladı.

Ressam Hamza Saykan'ın "Geldikleri Gibi Giderler" Yağlı Boya Atatürk Resimleri Sergisi, Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda 11 Mart 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.