Ankara Kulübü THM Topluluğu yeni üyelerini bekliyor

Kültür-Sanat 24.10.2023 - 14:33, Güncelleme: 24.10.2023 - 14:33
 

Ankara Kulübü THM Topluluğu yeni üyelerini bekliyor

Ankara Kulübü Derneği THM Topluluğu, yakın zamanda başladığı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Kulübü Derneği Korolardan Sorumlu YKÜ Emel Koç, “Türk Halk Müziği Topluluğu çalışmalarına tüm türkü dostlarını, Ankara’mızın kültürel zenginliği türkülerimize gönül vermiş herkesi davet ediyoruz.” dedi.
Ankara Kulübü Derneği Türk Halk Müziği (THM) Topluluğu'nun şef Ali Abacı yönetiminde Ankara Konağı Başkent Salonu’nda gerçekleşen haftalık çalışma programı, Ankara Kulübü  Korolardan Sorumlu YKÜ Emel Koç ile Ankara Kulübü SDÜ Yekta Yılmaz’ın da katkılarıyla ve katılımcıların da oldukça istekli oluşuyla birlikte son derece keyifli ve verimli geçti. Ankara Kulübü Derneği Korolardan Sorumlu YKÜ Emel Koç, Türk Halk Müziği (THM) Topluluğu çalışmalarının şimdiden büyük ilgiyle karşılandığını belirterek, “1932 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifiyle kurulmuş, Seymenlik geleneği başta olmak üzere Ankara kültürünü ve geleneklerini yaşatan Ankara Kulübü olarak, Ankara özelinde Türk Halk Müziğinin gelecek kuşaklara aktarılması konusuna da büyük önem vermekteyiz.  Anadolu kültürünün, Ankara’mızın önemli değeri, kültürel zenginliği türkülerimizi sevdirmek, aslına uygun olarak söylenmesi, gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Ankara Kulübü bünyesinde Türk Halk Müziği Topluluğumuzu kurmuş ve çalışmalara usta sanatçı Ali Abacı yönetiminde ve eşlik eden Ankara Kulübü'nün önemli saz ve söz ustası Yekta Yılmaz'ın deneyimleri ışığında başlamış bulunmaktayız. Türk Halk Müziğine gönül vermiş Başkentlileri topluluğumuza katılmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 27 ARALIK’TA KONSER VERİLECEK 27 Aralık kutlamaları kapsamında seçme eserlerle görkemli bir konser düzenleyeceklerini ve bu  noktada dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatmak için hazırlandıklarını ifade eden Ankara Kulübü THM Topluluğu şefi Ali Abacı da şunları kaydetti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişinin 104'ncü yıl dönümüne hazırlanıyoruz. İnşallah Başkentlilerle birlikte 27 Aralık 2023'ü unutulmaz bir konserle kutlayacağız. Bu çok özel konserimizde  Atatürk'ün dinlemekten büyük zevk aldığı eserler ile Seymen ve Bacıeren oyunları eşliğinde Ankara ve çevresine ait türküler seslendirilecek. Sunulacak eserler seçkisi, 27 Aralık’ın anlamı ve maneviyatı içerisinde dinleyicide unutulmaz anlar yaşatacak." 
Ankara Kulübü Derneği THM Topluluğu, yakın zamanda başladığı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Kulübü Derneği Korolardan Sorumlu YKÜ Emel Koç, “Türk Halk Müziği Topluluğu çalışmalarına tüm türkü dostlarını, Ankara’mızın kültürel zenginliği türkülerimize gönül vermiş herkesi davet ediyoruz.” dedi.

Ankara Kulübü Derneği Türk Halk Müziği (THM) Topluluğu'nun şef Ali Abacı yönetiminde Ankara Konağı Başkent Salonu’nda gerçekleşen haftalık çalışma programı, Ankara Kulübü  Korolardan Sorumlu YKÜ Emel Koç ile Ankara Kulübü SDÜ Yekta Yılmaz’ın da katkılarıyla ve katılımcıların da oldukça istekli oluşuyla birlikte son derece keyifli ve verimli geçti.

Ankara Kulübü Derneği Korolardan Sorumlu YKÜ Emel Koç, Türk Halk Müziği (THM) Topluluğu çalışmalarının şimdiden büyük ilgiyle karşılandığını belirterek, “1932 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifiyle kurulmuş, Seymenlik geleneği başta olmak üzere Ankara kültürünü ve geleneklerini yaşatan Ankara Kulübü olarak, Ankara özelinde Türk Halk Müziğinin gelecek kuşaklara aktarılması konusuna da büyük önem vermekteyiz.  Anadolu kültürünün, Ankara’mızın önemli değeri, kültürel zenginliği türkülerimizi sevdirmek, aslına uygun olarak söylenmesi, gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Ankara Kulübü bünyesinde Türk Halk Müziği Topluluğumuzu kurmuş ve çalışmalara usta sanatçı Ali Abacı yönetiminde ve eşlik eden Ankara Kulübü'nün önemli saz ve söz ustası Yekta Yılmaz'ın deneyimleri ışığında başlamış bulunmaktayız. Türk Halk Müziğine gönül vermiş Başkentlileri topluluğumuza katılmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

27 ARALIK’TA KONSER VERİLECEK

27 Aralık kutlamaları kapsamında seçme eserlerle görkemli bir konser düzenleyeceklerini ve bu  noktada dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatmak için hazırlandıklarını ifade eden Ankara Kulübü THM Topluluğu şefi Ali Abacı da şunları kaydetti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişinin 104'ncü yıl dönümüne hazırlanıyoruz. İnşallah Başkentlilerle birlikte 27 Aralık 2023'ü unutulmaz bir konserle kutlayacağız. Bu çok özel konserimizde  Atatürk'ün dinlemekten büyük zevk aldığı eserler ile Seymen ve Bacıeren oyunları eşliğinde Ankara ve çevresine ait türküler seslendirilecek. Sunulacak eserler seçkisi, 27 Aralık’ın anlamı ve maneviyatı içerisinde dinleyicide unutulmaz anlar yaşatacak." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.