Ankara Kulübü ile TÜRKSOY arasında işbirliği alanları değerlendirildi

Güncel 10.05.2023 - 12:46, Güncelleme: 10.05.2023 - 12:46
 

Ankara Kulübü ile TÜRKSOY arasında işbirliği alanları değerlendirildi

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yakup Odabaşı ve beraberindeki heyet tarafından TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev'e nezaket ziyaretinde bulunuldu.
TÜRKSOY Genel Sekreterlik makamında  gerçekleşen ziyarette yapılan görüşmede, Ankara Kulübü ile TÜRKSOY arasındaki her türlü işbirliği alan ve olanakları değerlendirildi. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yakup Odabaşı, Genel Sekreter Attila Saka, Seymenlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeleri; Gürcan Maden ve Müslüm Arslan, Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve Türk dünyasının ortak değerlerinin uluslararası seviyede tanıtılarak kitlelere yayılmasını sağlamak için çalışmalar yürüten Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY'un  Genel Sekreteri Sultan Raev’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ankara Kulübü heyetinin ziyaretinde TÜRKSOY ile Ankara Kulübü arasındaki işbirliği alan ve olanakları üzerine değerlendirmeler yapıldı.  Samimi bir ortamda ele alınan konular üzerine oldukça verimli gerçekleşen görüşmede; Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yakup Odabaşı,  TÜRKSOY'un, Türk Dünyası’nın birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi, kültür ve sanatının, geleneksel değerlerinin tanıtılması yönündeki çalışmalarından ötürü Genel Sekreter Sultan Raev’e ve tüm kurum çalışanlarına teşekkür etti.  Ankara Kulübü'nün yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyetleri ve kültürel çalışmaları hakkında bilgi veren Odabaşı,  kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve kültürel kaynaşmanın sağlanması projeleri adına  Ankara Kulübü'nün Türk Cumhuriyetleri ile olan ilişkileri konusunda destek istedi. Odabaşı,  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Ankara Kulübü 'Geleneksel Ankara Ezgileri: Seymen ve Bacıeren Tezeneleri' albümünü Genel Sekreter Sultan Raev'e takdim ederek,  albüm projesinin tanıtımı kapsamında 16 Eylül 2023’de düzenlenecek olan konsere davet etti. Ankara Kulübü heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜRKSOY Genel Sekreteri  Sultan Raev de konuşmasında; TÜRKSOY'un kuruluş ilkeleri ve faaliyet gösterdiği alan ve çalışmaları hakkında bilgi verirken,  Türk Dünyasında kurulan ilk işbirliği teşkilatı olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY'un  kurulduğu günden bu yana Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için gayretli çalışmalarda bulunduğunu kaydetti. Genel Sekreter Sultan Raev, TÜRKSOY olarak, Ankara Kulübü ile kardeş ülkelerde ortak kültürel değerlerin tanıtımı ve yaşatılması adına  her türlü işbirliğine açık olduklarını da sözlerine ekledi. Ankara Kulübü Derneği heyeti ziyarette, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Çakıcı ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Ankara Kulübü heyeti, kendilerine gösterilen sıcak ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı TÜRKSOY ailesine teşekkür etti. 
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yakup Odabaşı ve beraberindeki heyet tarafından TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev'e nezaket ziyaretinde bulunuldu.

TÜRKSOY Genel Sekreterlik makamında  gerçekleşen ziyarette yapılan görüşmede, Ankara Kulübü ile TÜRKSOY arasındaki her türlü işbirliği alan ve olanakları değerlendirildi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yakup Odabaşı, Genel Sekreter Attila Saka, Seymenlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeleri; Gürcan Maden ve Müslüm Arslan, Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve Türk dünyasının ortak değerlerinin uluslararası seviyede tanıtılarak kitlelere yayılmasını sağlamak için çalışmalar yürüten Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY'un  Genel Sekreteri Sultan Raev’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ankara Kulübü heyetinin ziyaretinde TÜRKSOY ile Ankara Kulübü arasındaki işbirliği alan ve olanakları üzerine değerlendirmeler yapıldı. 

Samimi bir ortamda ele alınan konular üzerine oldukça verimli gerçekleşen görüşmede; Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yakup Odabaşı,  TÜRKSOY'un, Türk Dünyası’nın birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi, kültür ve sanatının, geleneksel değerlerinin tanıtılması yönündeki çalışmalarından ötürü Genel Sekreter Sultan Raev’e ve tüm kurum çalışanlarına teşekkür etti. 

Ankara Kulübü'nün yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyetleri ve kültürel çalışmaları hakkında bilgi veren Odabaşı,  kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve kültürel kaynaşmanın sağlanması projeleri adına  Ankara Kulübü'nün Türk Cumhuriyetleri ile olan ilişkileri konusunda destek istedi.

Odabaşı,  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Ankara Kulübü 'Geleneksel Ankara Ezgileri: Seymen ve Bacıeren Tezeneleri' albümünü Genel Sekreter Sultan Raev'e takdim ederek,  albüm projesinin tanıtımı kapsamında 16 Eylül 2023’de düzenlenecek olan konsere davet etti.

Ankara Kulübü heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜRKSOY Genel Sekreteri  Sultan Raev de konuşmasında; TÜRKSOY'un kuruluş ilkeleri ve faaliyet gösterdiği alan ve çalışmaları hakkında bilgi verirken,  Türk Dünyasında kurulan ilk işbirliği teşkilatı olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY'un  kurulduğu günden bu yana Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için gayretli çalışmalarda bulunduğunu kaydetti. Genel Sekreter Sultan Raev, TÜRKSOY olarak, Ankara Kulübü ile kardeş ülkelerde ortak kültürel değerlerin tanıtımı ve yaşatılması adına  her türlü işbirliğine açık olduklarını da sözlerine ekledi.

Ankara Kulübü Derneği heyeti ziyarette, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Çakıcı ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Ankara Kulübü heyeti, kendilerine gösterilen sıcak ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı TÜRKSOY ailesine teşekkür etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.