Ankara Kulübü Derneği ile Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği iş birliği yapacak

Kültür-Sanat 24.08.2022 - 12:32, Güncelleme: 24.08.2022 - 12:32
 

Ankara Kulübü Derneği ile Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği iş birliği yapacak

Ankara Kulübü Derneği ile Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği arasında protokol imzalandı. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ile Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, karşılıklı işbirliği protokolüne imza attılar.
1932 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulan, Ankara kültürünü, geleneklerini koruyan Ankara'nın en köklü Sivil Toplum Temsilcisi olan Ankara Kulübü Derneği ile 1. Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi ile akademik çevrelerde büyük ses getiren Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Ankara Kulübü Derneği'nin Ankara Konağında bulunan genel merkezinde düzenlenen protokol imza törenine; Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz ile  iki derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı. İşbirliği protokolünü Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ile Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz imzaladı. Kardeşlik protokolü kapsamında Çankırı ve Ankara bölgelerine ait Somut Olmayan Kültürel Miras ile halk bilimi alanında eğitim, çalıştay, sempozyum gibi etkinlikler düzenlenmesi ve müşterek projeler yapılması kararlaştırıldı. Protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan , “Samimi olarak söylemem gerekirse, sizleri kendimiz olarak görüyorum. Zaten üyelerimizle iç içeyiz. Nerede, ne zaman olmamız gerekiyorsa orda oluruz biz. Dolayısıyla varlığınızdan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Protokolün sürdürülebilir olması temennisi ile hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. Ankara Kulübü Derneği ile işbirliğinin önemine dikkat çeken Prof  Dr. Mehmet Eryılmaz da konuşmasında; “Ankara Kulübü bizim için çok kıymetli, steril ve örnek bir dernektir. Sizin yönlendirmeleriniz ve birikimlerinizden esinlenmek bize güç katacaktır. Bunu da Kurşunlu’daki camiamıza onurla sunmuş olacağız. Kardeşliğimiz, derneğimize büyük enerji verecek.  Üretmeye devam edeceğiz. Biz de bütün çalışmalarımızda Ankara Kulübü'nün işbirliğini unutmayacağız. Köklü kurumların dokunuşları önemlidir. Bu bizim için çok büyük bir dokunuş, teşekkür ediyorum.“ ifadelerini kullandı. İmzalanan protokol kapsamında, ortak eğitim, bilimsel etkinlik, kültür ve sanat projeleri, yayın, kamuoyuna yönelik kampanya ve tarafların kurumsal ayni olanaklarında işbirliğine gidileceği bildirildi.
Ankara Kulübü Derneği ile Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği arasında protokol imzalandı. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ile Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, karşılıklı işbirliği protokolüne imza attılar.

1932 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulan, Ankara kültürünü, geleneklerini koruyan Ankara'nın en köklü Sivil Toplum Temsilcisi olan Ankara Kulübü Derneği ile 1. Uluslararası Kurşunlu Tarihi Kongresi ile akademik çevrelerde büyük ses getiren Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Ankara Kulübü Derneği'nin Ankara Konağında bulunan genel merkezinde düzenlenen protokol imza törenine; Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz ile  iki derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İşbirliği protokolünü Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ile Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz imzaladı.

Kardeşlik protokolü kapsamında Çankırı ve Ankara bölgelerine ait Somut Olmayan Kültürel Miras ile halk bilimi alanında eğitim, çalıştay, sempozyum gibi etkinlikler düzenlenmesi ve müşterek projeler yapılması kararlaştırıldı.

Protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan , “Samimi olarak söylemem gerekirse, sizleri kendimiz olarak görüyorum. Zaten üyelerimizle iç içeyiz. Nerede, ne zaman olmamız gerekiyorsa orda oluruz biz. Dolayısıyla varlığınızdan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Protokolün sürdürülebilir olması temennisi ile hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Ankara Kulübü Derneği ile işbirliğinin önemine dikkat çeken Prof  Dr. Mehmet Eryılmaz da konuşmasında; “Ankara Kulübü bizim için çok kıymetli, steril ve örnek bir dernektir. Sizin yönlendirmeleriniz ve birikimlerinizden esinlenmek bize güç katacaktır. Bunu da Kurşunlu’daki camiamıza onurla sunmuş olacağız. Kardeşliğimiz, derneğimize büyük enerji verecek.  Üretmeye devam edeceğiz. Biz de bütün çalışmalarımızda Ankara Kulübü'nün işbirliğini unutmayacağız. Köklü kurumların dokunuşları önemlidir. Bu bizim için çok büyük bir dokunuş, teşekkür ediyorum.“ ifadelerini kullandı.

İmzalanan protokol kapsamında, ortak eğitim, bilimsel etkinlik, kültür ve sanat projeleri, yayın, kamuoyuna yönelik kampanya ve tarafların kurumsal ayni olanaklarında işbirliğine gidileceği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.