Ankara Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin ilk toplantısı yapıldı

Ekonomi 24.07.2023 - 20:49, Güncelleme: 24.07.2023 - 20:49
 

Ankara Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin ilk toplantısı yapıldı

Başkanlığını Demonti Otel Kat Hizmetleri Müdürü Ayla Köksal’ın yaptığı derneğin ilk toplantısına Ankara Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman da katıldı. Derneğin amacı hizmet kalitesini artırmak ve bu yolda yaşanan sıkıntıları gidermeye yardımcı olmak.
ANKHABER Ankara’da faaliyet gösteren otellerin kat hizmetleri müdürlerini bir araya getiren Ankara Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma Derneği kuruldu. Dernek ilk toplantısını gerçekleştirdi. BAŞKAN AYLA KÖKSAL Ankara'da faaliyet gösteren otellerin kat hizmetleri müdürlerini bir araya getiren dernek üyeleri, sektörlerinde yaşadıkları problemlerini birbirleriyle paylaşma ve çözüm önerileri üzerine istişare etti. Dernek Başkanı ve aynı zamanda Demonti Otel Kat Hizmetleri Müdürü Ayla Köksal, derneğin kuruluş amacı olarak otel müşterilerine daha iyi hizmet vermenin en önemli aşamasının kat hizmetleri olduğunu belirterek bu bölümde yaşanan sorunları iyileştirmek ve kat hizmetlerinde kaliteyi artırmak amacında olduklarını söyledi. PROBLEMLER KONUŞULUYOR Başkan Ayla Köksal şöyle devam etti: "Bugün kaynaşma ve dayanışma açısından bir toplantı organize ettik. Problemlerimizi konuşuyoruz dernek olarak neyi çözebiliriz onları konuşmaya devam edeceğiz. Çalışan ekibin maaş durumu, çalışma şartları ve standartlarını daha çok ele alan konulara eğiliyoruz. Kat hizmetlerinde gösterilen başarı veya başarısızlık doğrudan otel işletmelerine yansıdığı için yaptığımız için farkında olarak bu alanda hizmet yapanların işletmeler tarafından önemsenmesi gerektiği kanaatindeyiz." KALİFİYE ELEMAN SORUNU Kat hizmetleri müdürleri toplantıda daha çok kalifiyeli eleman bulmakta zorlandıklarına işaret ederken bu manada yetiştirilen elemanlarında çok uzun süreli aynı işi yapmak istemediklerine dikkat çekerek kat hizmetleri departmanlığına çalışanlarının sürekliliğini sağlayabilmek açısından teşvik edici hale getirilmesi gerektiği yönünde çalışmalar yapılmasının önemli olduğunu belirttiler. Kat hizmetlerinin en büyük sorunlarından bir tanesinin de çamaşırhane sıkıntısı olduğu ifade edilirken Ankara'da bu alanda yetersiz olduğu ve bunun da doğrudan kat hizmetlerinin işini zorlaştırdığı kaydedildi. BİROL AKMAN DA KATILDI Toplantıya Ankara Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman da katıldı. Akman, kat hizmetleri müdürlerinin sorunlarını dinleyerek otel işletmecileriyle istişareler yapacaklarını söyledi. Ankara Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma Derneği belirli zamanlarda farklı otellerde toplantılarını devam ettirecek.
Başkanlığını Demonti Otel Kat Hizmetleri Müdürü Ayla Köksal’ın yaptığı derneğin ilk toplantısına Ankara Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman da katıldı. Derneğin amacı hizmet kalitesini artırmak ve bu yolda yaşanan sıkıntıları gidermeye yardımcı olmak.

ANKHABER

Ankara’da faaliyet gösteren otellerin kat hizmetleri müdürlerini bir araya getiren Ankara Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma Derneği kuruldu. Dernek ilk toplantısını gerçekleştirdi.

BAŞKAN AYLA KÖKSAL

Ankara'da faaliyet gösteren otellerin kat hizmetleri müdürlerini bir araya getiren dernek üyeleri, sektörlerinde yaşadıkları problemlerini birbirleriyle paylaşma ve çözüm önerileri üzerine istişare etti. Dernek Başkanı ve aynı zamanda Demonti Otel Kat Hizmetleri Müdürü Ayla Köksal, derneğin kuruluş amacı olarak otel müşterilerine daha iyi hizmet vermenin en önemli aşamasının kat hizmetleri olduğunu belirterek bu bölümde yaşanan sorunları iyileştirmek ve kat hizmetlerinde kaliteyi artırmak amacında olduklarını söyledi.

PROBLEMLER KONUŞULUYOR

Başkan Ayla Köksal şöyle devam etti:

"Bugün kaynaşma ve dayanışma açısından bir toplantı organize ettik. Problemlerimizi konuşuyoruz dernek olarak neyi çözebiliriz onları konuşmaya devam edeceğiz. Çalışan ekibin maaş durumu, çalışma şartları ve standartlarını daha çok ele alan konulara eğiliyoruz. Kat hizmetlerinde gösterilen başarı veya başarısızlık doğrudan otel işletmelerine yansıdığı için yaptığımız için farkında olarak bu alanda hizmet yapanların işletmeler tarafından önemsenmesi gerektiği kanaatindeyiz."

KALİFİYE ELEMAN SORUNU

Kat hizmetleri müdürleri toplantıda daha çok kalifiyeli eleman bulmakta zorlandıklarına işaret ederken bu manada yetiştirilen elemanlarında çok uzun süreli aynı işi yapmak istemediklerine dikkat çekerek kat hizmetleri departmanlığına çalışanlarının sürekliliğini sağlayabilmek açısından teşvik edici hale getirilmesi gerektiği yönünde çalışmalar yapılmasının önemli olduğunu belirttiler. Kat hizmetlerinin en büyük sorunlarından bir tanesinin de çamaşırhane sıkıntısı olduğu ifade edilirken Ankara'da bu alanda yetersiz olduğu ve bunun da doğrudan kat hizmetlerinin işini zorlaştırdığı kaydedildi.

BİROL AKMAN DA KATILDI

Toplantıya Ankara Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman da katıldı. Akman, kat hizmetleri müdürlerinin sorunlarını dinleyerek otel işletmecileriyle istişareler yapacaklarını söyledi.

Ankara Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma Derneği belirli zamanlarda farklı otellerde toplantılarını devam ettirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.