Ankara Kalesi'nde ''Kadın Emeği Pazarı ve Şenliği'' Düzenlendi

Kültür-Sanat 03.06.2024 - 21:43, Güncelleme: 03.06.2024 - 21:43
 

Ankara Kalesi'nde ''Kadın Emeği Pazarı ve Şenliği'' Düzenlendi

Sema KUMRULU / Ankara Kalesi'nde 1-2 Haziran 2024 tarihleri arasında ''Kadın Emeği Pazarı ve Şenliği'' gerçekleştirildi.
     Şenlik, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, Ankara Kent Konseyi ve Kale Meclisi tarafından kadın üreticileri desteklemek amacıyla düzenlendi.     Ankaralıların beğenisine sunulan seramik ürünler, ahşap boyama çalışmaları, takılar, deri ürünler, tablolar stantlarda sergilendi.    Tüm Ankaralıların davetli olduğu şenlikte, kadınların kendi el emeği ürünleri sergilenerek, satışa sunuldu.  Böylece kadınlara, ev ekonomisine katkı sağlama imkanı sunuluyor.     El sanatları usta öğreticisi Belma Berk,  ''Ben bu şenliğe deri çalışmalarımla katıldım. Ankara Kalesi'nin tarihi evlerinden Ceritoğlu Konağı'nda biz 7 arkadaş seramik, deri, cam çalışmalarımızla kendi faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Ankara Kalesi'nde, gerçekten değerli olan el emeği ürünlerimizi turistlerimiz ve halkımızla buluşturmak istiyoruz. Bugün de onun için buradayız'' diye konuştu.     Başkentin önemli kültürel sembollerinden biri olan Ankara Kalesi'nde yapılan etkinlikler  yoğun ilgi görüyor. Böylece, Ankaralılar ve kenti ziyaret eden turistler hafta sonu keyifli vakit geçirme imkanı buluyor.
Sema KUMRULU / Ankara Kalesi'nde 1-2 Haziran 2024 tarihleri arasında ''Kadın Emeği Pazarı ve Şenliği'' gerçekleştirildi.

     Şenlik, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, Ankara Kent Konseyi ve Kale Meclisi tarafından kadın üreticileri desteklemek amacıyla düzenlendi.

    Ankaralıların beğenisine sunulan seramik ürünler, ahşap boyama çalışmaları, takılar, deri ürünler, tablolar stantlarda sergilendi.

   Tüm Ankaralıların davetli olduğu şenlikte, kadınların kendi el emeği ürünleri sergilenerek, satışa sunuldu.  Böylece kadınlara, ev ekonomisine katkı sağlama imkanı sunuluyor.

    El sanatları usta öğreticisi Belma Berk,  ''Ben bu şenliğe deri çalışmalarımla katıldım. Ankara Kalesi'nin tarihi evlerinden Ceritoğlu Konağı'nda biz 7 arkadaş seramik, deri, cam çalışmalarımızla kendi faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Ankara Kalesi'nde, gerçekten değerli olan el emeği ürünlerimizi turistlerimiz ve halkımızla buluşturmak istiyoruz. Bugün de onun için buradayız'' diye konuştu.

    Başkentin önemli kültürel sembollerinden biri olan Ankara Kalesi'nde yapılan etkinlikler  yoğun ilgi görüyor. Böylece, Ankaralılar ve kenti ziyaret eden turistler hafta sonu keyifli vakit geçirme imkanı buluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.