Ankara Kalesi 60 yıllık sorundan kurtuluyor

Kültür-Sanat 05.09.2023 - 20:25, Güncelleme: 05.09.2023 - 20:25
 

Ankara Kalesi 60 yıllık sorundan kurtuluyor

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Kale esnafı ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Buna göre, 60 yıldır yazılıp çizilen Kale ve civarı için sonunda düğmeğe basıldı ve start verildi.
ANKHABER Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin kronik dertlerine derman olmayı sürdürüyor. Özellikle Ankara Kalesi ve civarında gerçekleştirilen çalışmalar yerli / yabancı turistler ile Kale esnafını ve sanatseverleri sevindirdi.   BEKİR ÖDEMİŞ ZİYARETÇİLERİNİ BİLGİLENDİRDİ   Yaşanan gelişmeler aynı zamanda kamuoyu ile de paylaşılıyor. Bu kapsamda ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş başkanlığında Proje Müdürü Berathan Bedir, Şehir Plancısı Ömer Faruk Yaren ve Kale esnafını temsilen Galeri Z sahibesi  Fatma Tuna, Akşit Sanat’ın sahibi Şerif Akşit, Soroptimist Kale Şubesi Başkanı Şule Çınar, Cem Mustafa Özdemir ve Emin Antik Sanat Merkezini temsilen İbrahim Terzioğlu’nun bulunduğu heyete Kayabaşı bölgesinin ıslahı ve Ankara Kalesi’nin sıfır  araçsızlaşması hakkında bilgilendirmelerde bulundu.   İBRAHİM TERZİOĞLU: 60 YILLIK SORUN BİTİYOR   Emin Antik Sanat Merkezi’nden İbrahim Terzioğlu, ziyaret ve sunumla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “ABB Çevre Koruma Kontrol Dairesinin Başlattığı Proje Yarışmasını Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Dairesi’nin yaptığı İsmetpaşa, Atıfbey, Hıdırlık projesi ile Ankara’nın 20 yıldır metruk durumda olan tarihi bölgesini kurtaracak, yüzde 95 yeşil alan,  Kültür Sanat ve Şehitlik Anıtı ile Başkentimize yepyeni bir çehre kazandıracaktır. Bugün Bekir Beyin verdiği bizim için bir müjde olan Kayabaşı bölgesinin ıslahı, Kalenin araçsızlaştırılacağı bilgisi ile Roma Tiyatrosunun tamamlanma aşamasına geldiği haberi ziyadesiyle bizleri mutlu etmiştir. 60 yıldır yazılıp çizilen Kale ve civarı için de sonunda düğmeğe basıldı ve start verildi. ABB Başkanı Sayın. Mansur Yavaş ve güzel projeleri hayata geçiren ekibine sonsuz teşekkürler... İnsanlar Fani Hizmetler Baki.”
ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Kale esnafı ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Buna göre, 60 yıldır yazılıp çizilen Kale ve civarı için sonunda düğmeğe basıldı ve start verildi.

ANKHABER

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin kronik dertlerine derman olmayı sürdürüyor. Özellikle Ankara Kalesi ve civarında gerçekleştirilen çalışmalar yerli / yabancı turistler ile Kale esnafını ve sanatseverleri sevindirdi.

 

BEKİR ÖDEMİŞ ZİYARETÇİLERİNİ BİLGİLENDİRDİ

 

Yaşanan gelişmeler aynı zamanda kamuoyu ile de paylaşılıyor. Bu kapsamda ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş başkanlığında Proje Müdürü Berathan Bedir, Şehir Plancısı Ömer Faruk Yaren ve Kale esnafını temsilen Galeri Z sahibesi  Fatma Tuna, Akşit Sanat’ın sahibi Şerif Akşit, Soroptimist Kale Şubesi Başkanı Şule Çınar, Cem Mustafa Özdemir ve Emin Antik Sanat Merkezini temsilen İbrahim Terzioğlu’nun bulunduğu heyete Kayabaşı bölgesinin ıslahı ve Ankara Kalesi’nin sıfır  araçsızlaşması hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

İBRAHİM TERZİOĞLU: 60 YILLIK SORUN BİTİYOR

 

Emin Antik Sanat Merkezi’nden İbrahim Terzioğlu, ziyaret ve sunumla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“ABB Çevre Koruma Kontrol Dairesinin Başlattığı Proje Yarışmasını Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Dairesi’nin yaptığı İsmetpaşa, Atıfbey, Hıdırlık projesi ile Ankara’nın 20 yıldır metruk durumda olan tarihi bölgesini kurtaracak, yüzde 95 yeşil alan,  Kültür Sanat ve Şehitlik Anıtı ile Başkentimize yepyeni bir çehre kazandıracaktır. Bugün Bekir Beyin verdiği bizim için bir müjde olan Kayabaşı bölgesinin ıslahı, Kalenin araçsızlaştırılacağı bilgisi ile Roma Tiyatrosunun tamamlanma aşamasına geldiği haberi ziyadesiyle bizleri mutlu etmiştir. 60 yıldır yazılıp çizilen Kale ve civarı için de sonunda düğmeğe basıldı ve start verildi. ABB Başkanı Sayın. Mansur Yavaş ve güzel projeleri hayata geçiren ekibine sonsuz teşekkürler... İnsanlar Fani Hizmetler Baki.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.