Ankara İtfaiyesi'nin kahramanları serginin yıldızı oldu

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 07.02.2024 - 11:38, Güncelleme: 07.02.2024 - 11:38
 

Ankara İtfaiyesi'nin kahramanları serginin yıldızı oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat Depremi'nin yıl dönümünde özel bir fotoğraf sergisini hazırladı. Ankara İtfaiyesi'nin kahraman K-9 köpekleri Rüzgâr ve Çakıl ise sergide ilgi gördü.
Sergi, depremin etkilerini hafızalarda tutmayı ve toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladı. Sergide, bölgedeki kurtarma çalışmaları, dayanışma örnekleri ve mucizevi kurtuluş anlarına odaklanıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 6 Şubat Depremi'nin acısını yüreğinde hisseden Türkiye için Başkent'te çeşitli anma etkinlikleri düzenledi. Depremde hayatını kaybedenler için yapılan etkinlikler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı Mamak Araplar Konutları'nda gerçekleştirilen anma programı yer aldı. Ayrıca, depremde yaşananları paylaşmak ve birlikte hatırlamak adına 6 Şubat Depremi'ne Tanık Olanlar Paneli düzenlendi. Ankara İtfaiyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin diğer birimleri de, Başkent'in dört bir yanında depremde hayatını kaybedenleri anmak için etkinlikler düzenledi. Afet İşleri Daire Başkanlığı ise "6 Şubat Depremi'ni Unutma Unutturma" adlı sergiyi Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde ziyarete açtı. Sergide, depremin ardından gerçekleştirilen kurtarma faaliyetlerinden, dayanışma örneklerine ve mucizevi kurtuluş anlarına dair fotoğraflar yer aldı. Afet Eğitimleri Şube Müdürü Ali Civelek, sergi hakkında şunları söyledi: "Ülkemizde büyük bir felaket yaşandı ve bugün 6 Şubat Depremi'nin yıl dönümü. Bizler, halkımızı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla bu sergiyi açtık. Ayrıca, burada afet gönüllüsü kayıtlarını alıyor ve vatandaşlarımızın depremle ilgili sorularını cevaplıyoruz." Ankara İtfaiyesi'nin kahraman K-9 köpekleri Rüzgâr ve Çakıl da sergide büyük ilgi gördü. Bu köpekler, Kahramanmaraş depreminde arama-kurtarma çalışmalarında önemli rol oynamış ve birçok canlının kurtarılmasına yardımcı olmuştu. Ankara İtfaiyesi Müdahale Şube Müdürü Tarık Laçin, "Biz depremin hemen ardından Kahramanmaraş ve Hatay'a ekip ve ekipmanlarımızla ulaştık. Burada yaptığımız çalışmalarla önemli bir başarı elde ettik. K-9 köpeklerimiz de bu süreçte birçok canlının bulunmasına yardımcı oldu." dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat Depremi'nin yıl dönümünde özel bir fotoğraf sergisini hazırladı. Ankara İtfaiyesi'nin kahraman K-9 köpekleri Rüzgâr ve Çakıl ise sergide ilgi gördü.

Sergi, depremin etkilerini hafızalarda tutmayı ve toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladı. Sergide, bölgedeki kurtarma çalışmaları, dayanışma örnekleri ve mucizevi kurtuluş anlarına odaklanıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 6 Şubat Depremi'nin acısını yüreğinde hisseden Türkiye için Başkent'te çeşitli anma etkinlikleri düzenledi. Depremde hayatını kaybedenler için yapılan etkinlikler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı Mamak Araplar Konutları'nda gerçekleştirilen anma programı yer aldı. Ayrıca, depremde yaşananları paylaşmak ve birlikte hatırlamak adına 6 Şubat Depremi'ne Tanık Olanlar Paneli düzenlendi. Ankara İtfaiyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin diğer birimleri de, Başkent'in dört bir yanında depremde hayatını kaybedenleri anmak için etkinlikler düzenledi.

Afet İşleri Daire Başkanlığı ise "6 Şubat Depremi'ni Unutma Unutturma" adlı sergiyi Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde ziyarete açtı. Sergide, depremin ardından gerçekleştirilen kurtarma faaliyetlerinden, dayanışma örneklerine ve mucizevi kurtuluş anlarına dair fotoğraflar yer aldı.

Afet Eğitimleri Şube Müdürü Ali Civelek, sergi hakkında şunları söyledi: "Ülkemizde büyük bir felaket yaşandı ve bugün 6 Şubat Depremi'nin yıl dönümü. Bizler, halkımızı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla bu sergiyi açtık. Ayrıca, burada afet gönüllüsü kayıtlarını alıyor ve vatandaşlarımızın depremle ilgili sorularını cevaplıyoruz."

Ankara İtfaiyesi'nin kahraman K-9 köpekleri Rüzgâr ve Çakıl da sergide büyük ilgi gördü. Bu köpekler, Kahramanmaraş depreminde arama-kurtarma çalışmalarında önemli rol oynamış ve birçok canlının kurtarılmasına yardımcı olmuştu. Ankara İtfaiyesi Müdahale Şube Müdürü Tarık Laçin, "Biz depremin hemen ardından Kahramanmaraş ve Hatay'a ekip ve ekipmanlarımızla ulaştık. Burada yaptığımız çalışmalarla önemli bir başarı elde ettik. K-9 köpeklerimiz de bu süreçte birçok canlının bulunmasına yardımcı oldu." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.