Ankara-İstanbul yolu kapanınca Nevzat Ceylan ‘YOL’ gösterdi!

Ankara 10.07.2023 - 22:23, Güncelleme: 10.07.2023 - 22:23
 

Ankara-İstanbul yolu kapanınca Nevzat Ceylan ‘YOL’ gösterdi!

Başkent Ankara Meclisi Başkanı ve 25-26-27. Dönem Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, son yağışlarla kapanan Bolu Dağında Ankara - İstanbul arasında ulaşımın aksaması hatta durması dolayısıyla önemli bir açıklama yaptı ve alternatif yol güzergahlarını bir kez daha gündeme getirdi.
“Bolu Dağı yine kapandı, Ankara - İstanbul yolunun alternatifi, tarihi ipek yolu bölünmüş yol olarak acilen tamamlanmalıdır” diyen Nevzat Ceylan, açıklamasında şu değerlendirmelerde ve önerilerde bulundu: “Türkiye’de en çok araç trafiğinin olduğu Ankara İstanbul otoyolu depremde, kış aylarında ve heyelan dolayısıyla özellikle Bolu Dağı kesiminde zaman zaman trafiğe kapanmaktadır. Küresel İklim Değişikliği bu süreci hızlandırmaktadır. Nitekim aşırı yağışlardan dolayı Bolu Dağı’nda oluşan heyelan, yolun kapanmasına sebep olmuştur ve 2 günden bu yana hala açılamamıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı da alternatif olarak çok uzun mesafe olan Eskişehir Bilecik yolunun kullanılmasını tavsiye etmektedir. Halbuki Ankara İstanbul’un en kestirme yolu Tarihi İpek Yolu olan Ankara, Ayaş, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Sakarya, İstanbul güzergahıdır. Bu yol mevcut Bolu güzergahından hem daha kısa, hem de coğrafi olarak çok daha uygun yoldur. Bunun için kervanlar tarihte bu yol üzerinden İstanbul a ulaşmıştır. Fakat geçmişte yapılan yanlış siyasi tercihlerle bu yol, coğrafi şartları hiçte uygun olmayan ve mesafeyi uzatan Bolu üzerinden geçirilmiştir. Nitekim bu güzergahta bulunan Kızılcahamam Gerede arasında bulunan Kargasekmez, Azaphane, Akyarma bölgelerinde yaşanan binlerce kaza neticesinde can ve mal kaybına sebep olunmuş, Bolu Dağından geçiş her zaman sorun olmuştur. Daha sonra yapılan otoyol da yanlış bir siyasi kararla yine Bolu üzerinden geçirilmiş ve fay hattında bulunan Bolu Dağı Tüneli 20 yılda trafiğe ancak açılabilmiştir. Böylece yolun uzaması ile akaryakıt tüketimi de artmıştır.  ALTERNATİF YOL OLARAK TARİHİ İPEK YOLU ACİLEN TAMAMLANMALIDIR Acilen Ankara İstanbul Yoluna alternatif olarak, Tarihi İpek Yolu bölünmüş yol olarak tamamlanmalıdır. Bu bölünmüş yolun Ankara Nallıhan arası tamamlanmak üzeredir. Nallıhan, Mudurnu, Akyazı arasında bulunan yaklaşık 70 kmlik bölünmüş yol acilen tamamlanmalıdır. Bu Tarihi İpek Yolu Güzergahı bölünmüş yol olarak tamamlandığında, otoban da herhangi bir kapanma olduğunda alternatif olarak kullanılabilecektir. Ayrıca yol daha kısaldığı için hem akaryakıt tüketiminde,  hem de karbon salınımında azalma olacak ve zaman tasarrufu sağlanacaktır.”
Başkent Ankara Meclisi Başkanı ve 25-26-27. Dönem Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, son yağışlarla kapanan Bolu Dağında Ankara - İstanbul arasında ulaşımın aksaması hatta durması dolayısıyla önemli bir açıklama yaptı ve alternatif yol güzergahlarını bir kez daha gündeme getirdi.

“Bolu Dağı yine kapandı, Ankara - İstanbul yolunun alternatifi, tarihi ipek yolu bölünmüş yol olarak acilen tamamlanmalıdır” diyen Nevzat Ceylan, açıklamasında şu değerlendirmelerde ve önerilerde bulundu:

“Türkiye’de en çok araç trafiğinin olduğu Ankara İstanbul otoyolu depremde, kış aylarında ve heyelan dolayısıyla özellikle Bolu Dağı kesiminde zaman zaman trafiğe kapanmaktadır. Küresel İklim Değişikliği bu süreci hızlandırmaktadır. Nitekim aşırı yağışlardan dolayı Bolu Dağı’nda oluşan heyelan, yolun kapanmasına sebep olmuştur ve 2 günden bu yana hala açılamamıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı da alternatif olarak çok uzun mesafe olan Eskişehir Bilecik yolunun kullanılmasını tavsiye etmektedir. Halbuki Ankara İstanbul’un en kestirme yolu Tarihi İpek Yolu olan Ankara, Ayaş, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Sakarya, İstanbul güzergahıdır. Bu yol mevcut Bolu güzergahından hem daha kısa, hem de coğrafi olarak çok daha uygun yoldur. Bunun için kervanlar tarihte bu yol üzerinden İstanbul a ulaşmıştır. Fakat geçmişte yapılan yanlış siyasi tercihlerle bu yol, coğrafi şartları hiçte uygun olmayan ve mesafeyi uzatan Bolu üzerinden geçirilmiştir. Nitekim bu güzergahta bulunan Kızılcahamam Gerede arasında bulunan Kargasekmez, Azaphane, Akyarma bölgelerinde yaşanan binlerce kaza neticesinde can ve mal kaybına sebep olunmuş, Bolu Dağından geçiş her zaman sorun olmuştur.

Daha sonra yapılan otoyol da yanlış bir siyasi kararla yine Bolu üzerinden geçirilmiş ve fay hattında bulunan Bolu Dağı Tüneli 20 yılda trafiğe ancak açılabilmiştir. Böylece yolun uzaması ile akaryakıt tüketimi de artmıştır.

 ALTERNATİF YOL OLARAK TARİHİ İPEK YOLU ACİLEN TAMAMLANMALIDIR

Acilen Ankara İstanbul Yoluna alternatif olarak, Tarihi İpek Yolu bölünmüş yol olarak tamamlanmalıdır. Bu bölünmüş yolun Ankara Nallıhan arası tamamlanmak üzeredir. Nallıhan, Mudurnu, Akyazı arasında bulunan yaklaşık 70 kmlik bölünmüş yol acilen tamamlanmalıdır. Bu Tarihi İpek Yolu Güzergahı bölünmüş yol olarak tamamlandığında, otoban da herhangi bir kapanma olduğunda alternatif olarak kullanılabilecektir. Ayrıca yol daha kısaldığı için hem akaryakıt tüketiminde,  hem de karbon salınımında azalma olacak ve zaman tasarrufu sağlanacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.