Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi ile kafessiz tanışma!

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 19.02.2024 - 11:34, Güncelleme: 19.02.2024 - 11:34
 

Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi ile kafessiz tanışma!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından geliştirilen ve dünya çapında en büyük dijital hayvanat bahçesi ünvanını taşıyan "Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi" büyük ilgi görüyor.
Ziyaretçilere, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin ilgisini çeken hayvanat bahçesinde, özel olarak tasarlanmış otobüslerle dinozorların yaşamına tanıklık edebiliyorlar. Bu sayede, hayvanlar âlemini yakından tanımanın yanı sıra, eski çağlara unutulmaz bir yolculuk da mümkün oluyor. Teknoloji açısından son derece gelişmiş olan bu dijital hayvanat bahçesi, 8K3D teknolojisiyle ziyaretçilere daha önce hiç yaşamadıkları bir deneyim sunuyor. Bu teknoloji, 3D televizyon ve sinemalardaki derinliğin altı katı daha fazla derinlik sağlarken, ulaşılan 4K görüntü kalitesinden de iki kat daha yüksek olan 8K çözünürlüğüyle gerçekçi bir atmosfer oluşturuyor. Gün ışığında ve en parlak ortamlarda bile görüntü kaybı yaşanmayan bu dijital hayvanat bahçesi, modern lazer teknolojisi ve dünyanın en üstün hologram teknolojisiyle donatılmış durumda. Ayrıca, gerçek doğa objeleriyle dijital canlıların bir araya geldiği Mixed Reality teknolojisi ve ultra yüksek kontrast sunan OLED ekranlar sayesinde, ziyaretçilere gerçeğe en yakın deneyimler sunuluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği alanında kurulan 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Dijital Hayvanat Bahçesi, canlıları doğal yaşam ortamlarından kopmadan ve kafeslere hapsedilmeden sergiliyor. 3 Şubat'ta hizmete giren bu bahçe, şimdiye kadar 60 bin ziyaretçiyi ağırlayarak, çocuklar için eğlenceli ve öğretici bir ortam sunmanın yanı sıra, doğal yaşamı tanımalarına da yardımcı oluyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından geliştirilen ve dünya çapında en büyük dijital hayvanat bahçesi ünvanını taşıyan "Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi" büyük ilgi görüyor.

Ziyaretçilere, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin ilgisini çeken hayvanat bahçesinde, özel olarak tasarlanmış otobüslerle dinozorların yaşamına tanıklık edebiliyorlar. Bu sayede, hayvanlar âlemini yakından tanımanın yanı sıra, eski çağlara unutulmaz bir yolculuk da mümkün oluyor.

Teknoloji açısından son derece gelişmiş olan bu dijital hayvanat bahçesi, 8K3D teknolojisiyle ziyaretçilere daha önce hiç yaşamadıkları bir deneyim sunuyor. Bu teknoloji, 3D televizyon ve sinemalardaki derinliğin altı katı daha fazla derinlik sağlarken, ulaşılan 4K görüntü kalitesinden de iki kat daha yüksek olan 8K çözünürlüğüyle gerçekçi bir atmosfer oluşturuyor.

Gün ışığında ve en parlak ortamlarda bile görüntü kaybı yaşanmayan bu dijital hayvanat bahçesi, modern lazer teknolojisi ve dünyanın en üstün hologram teknolojisiyle donatılmış durumda. Ayrıca, gerçek doğa objeleriyle dijital canlıların bir araya geldiği Mixed Reality teknolojisi ve ultra yüksek kontrast sunan OLED ekranlar sayesinde, ziyaretçilere gerçeğe en yakın deneyimler sunuluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği alanında kurulan 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Dijital Hayvanat Bahçesi, canlıları doğal yaşam ortamlarından kopmadan ve kafeslere hapsedilmeden sergiliyor. 3 Şubat'ta hizmete giren bu bahçe, şimdiye kadar 60 bin ziyaretçiyi ağırlayarak, çocuklar için eğlenceli ve öğretici bir ortam sunmanın yanı sıra, doğal yaşamı tanımalarına da yardımcı oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.