Ankara Büyükşehir’in Üniversite Tercih Ve Tanıtım Günlerine İlgi

Güncel 23.07.2023 - 12:53, Güncelleme: 23.07.2023 - 12:53
 

Ankara Büyükşehir’in Üniversite Tercih Ve Tanıtım Günlerine İlgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Kariyer, Doğru Tercihle Gelecek’ sloganıyla düzenlenen ‘2. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri’ne ev sahipliği yaptı. 48 üniversite ve 500’e yakın akademisyen tercih günleri aracılığıyla YKS’ye giren Başkentli gençlere doğru tercih yapmaları ve üniversiteleri tanımaları için ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek olan öğrenci dostuuygulamalarına aralıksız devam ediyor. ‘Kariyer, Doğru Tercihle Gelecek’ sloganıyla hayata geçirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Üniversite ve Tercih Günleri’nde Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na giren gençlerin doğru tercih yapması için ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi. Eski Ulus Gençlik Merkezi’nde düzenlenen fuarda, birçok üniversite tarafından kurulan stantlarda akademisyenler Başkentli öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayarak tercih konusunda yönlendirmeler yaptı.   48 ÜNİVERSİTE 500’YE YAKIN AKADEMİSYEN BAŞKENTTE Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Üniversite ve Tercih Günleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından 48 üniversite, 500’e yakın akademisyen katıldı. Üniversite hayatına adım atacak öğrenciler, uzman rehberler ve akademisyenlerle bir araya gelerek hedef ile ideallerine kavuşmak ve doğru tercih yapmak konusunda danışmanlık hizmeti aldı.   ÖĞRENCİLER PUANLARINA GÖRE UZMAN REHBERLERDEN BİLGİ ALDI Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından kurulan stantta verilen danışmanlık hizmeti ile öğrenciler; sıralama ve puanlarına göre uzman rehberlerden bilgi alırken üniversiteler tarafından kurulan stantlarda ise hedefleri hakkında akademisyenlerle fikir alışverişinde bulundu. Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri’nin bu yıl ikincisini düzenlediklerini kaydeden Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serkan Yorgancılar, “Ulus Eski Gençlik Merkezi’nde yapıyoruz fuarımızı. Ankara’da Üniversite sınavına giren gençlerimizi tercihlerini yapmak için buraya bekliyoruz” derkenAile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü Proje Sorumlusu Nil Nihal Duman ise “48 Üniversite ve 500’e yakın akademik ve idari personelimiz var. Türkiye’nin neredeyse her ilinden, KKTC’den ve İngiltere’den üniversitelerimiz geldi. Gençlerimize kariyer planlamasını doğru yaptırabilmek için onlara ücretsiz hizmet vermekteyiz” diye konuştu.   ÖĞRENCİLER VE VELİLERDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri’ne katılan veliler ve öğrenciler fuarı ücretsiz olarak düzenlediği için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi: -Alperen Çakan (Öğrenci): “Fuarda değişik üniversiteler var. Benim için iyi oldu çünkü ben tek tek gezecektim burada bulunmak beni çok mutlu etti.” -Asuman Oğuz (Veli): “Fuarı çok güzel buldum çok da beğendim. Burada açıklayıcı bilgiler veriyorlar. Fuarın düzenlenmesi çok iyi oldu, bütün üniversiteleri burada görmek çok güzel.” -Semanur Doruk (Veli): “Uşak’tan geliyoruz, fuarı gezip dolaşıyoruz. Birçok üniversiteyi bir arada görmek çok güzel, fuarı çok beğendik.” -Tuana Doruk (Öğrenci): “Uşak’tan ailemle geldim. Çok faydalı ve yararlı geçti. 4 saatlik yoldan gelmemize değdi. Mansur Başkanımıza teşekkür ederim.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Kariyer, Doğru Tercihle Gelecek’ sloganıyla düzenlenen ‘2. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri’ne ev sahipliği yaptı. 48 üniversite ve 500’e yakın akademisyen tercih günleri aracılığıyla YKS’ye giren Başkentli gençlere doğru tercih yapmaları ve üniversiteleri tanımaları için ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek olan öğrenci dostuuygulamalarına aralıksız devam ediyor.

Kariyer, Doğru Tercihle Gelecek’ sloganıyla hayata geçirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Üniversite ve Tercih Günleri’nde Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na giren gençlerin doğru tercih yapması için ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi.

Eski Ulus Gençlik Merkezi’nde düzenlenen fuarda, birçok üniversite tarafından kurulan stantlarda akademisyenler Başkentli öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayarak tercih konusunda yönlendirmeler yaptı.

 

48 ÜNİVERSİTE 500’YE YAKIN AKADEMİSYEN BAŞKENTTE

Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Üniversite ve Tercih Günleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından 48 üniversite, 500’e yakın akademisyen katıldı.

Üniversite hayatına adım atacak öğrenciler, uzman rehberler ve akademisyenlerle bir araya gelerek hedef ile ideallerine kavuşmak ve doğru tercih yapmak konusunda danışmanlık hizmeti aldı.

 

ÖĞRENCİLER PUANLARINA GÖRE UZMAN REHBERLERDEN BİLGİ ALDI

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından kurulan stantta verilen danışmanlık hizmeti ile öğrenciler; sıralama ve puanlarına göre uzman rehberlerden bilgi alırken üniversiteler tarafından kurulan stantlarda ise hedefleri hakkında akademisyenlerle fikir alışverişinde bulundu.

Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri’nin bu yıl ikincisini düzenlediklerini kaydeden Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serkan Yorgancılar, “Ulus Eski Gençlik Merkezi’nde yapıyoruz fuarımızı. Ankara’da Üniversite sınavına giren gençlerimizi tercihlerini yapmak için buraya bekliyoruz” derkenAile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü Proje Sorumlusu Nil Nihal Duman ise “48 Üniversite ve 500’e yakın akademik ve idari personelimiz var. Türkiye’nin neredeyse her ilinden, KKTC’den ve İngiltere’den üniversitelerimiz geldi. Gençlerimize kariyer planlamasını doğru yaptırabilmek için onlara ücretsiz hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLER VE VELİLERDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri’ne katılan veliler ve öğrenciler fuarı ücretsiz olarak düzenlediği için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Alperen Çakan (Öğrenci): “Fuarda değişik üniversiteler var. Benim için iyi oldu çünkü ben tek tek gezecektim burada bulunmak beni çok mutlu etti.”

-Asuman Oğuz (Veli): “Fuarı çok güzel buldum çok da beğendim. Burada açıklayıcı bilgiler veriyorlar. Fuarın düzenlenmesi çok iyi oldu, bütün üniversiteleri burada görmek çok güzel.”

-Semanur Doruk (Veli): “Uşak’tan geliyoruz, fuarı gezip dolaşıyoruz. Birçok üniversiteyi bir arada görmek çok güzel, fuarı çok beğendik.”

-Tuana Doruk (Öğrenci): “Uşak’tan ailemle geldim. Çok faydalı ve yararlı geçti. 4 saatlik yoldan gelmemize değdi. Mansur Başkanımıza teşekkür ederim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.