Ankara Büyükşehir'in çiçekleri soldurmayan uygulaması sürüyor

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 24.03.2024 - 08:21, Güncelleme: 24.03.2024 - 08:21
 

Ankara Büyükşehir'in çiçekleri soldurmayan uygulaması sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi "Çiçeğim Takas" projesine devam ediyor. Bu proje, Başkentlilere ellerinde bulunan çiçekleri ücretsiz olarak takas imkânı sunuyor...
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, Başkentlilerin ellerindeki çiçekleri ücretsiz olarak takas etmelerine olanak tanıyan "Çiçeğim Takas" uygulamasını sürdürüyor. Çankaya Metin Oktay Parkı'nda gerçekleştirilen son Çiçeğim Takas etkinliğinde, çiçekseverler evlerinden ve bahçelerinden getirdikleri bitkileri beğendikleri saksı çiçekleri ile değiştirme fırsatı buldular. Bu etkinlik büyük ilgi gördü ve vatandaşlar bitki koleksiyonlarını genişletirken, ücretsiz toprak değişimi ve çiçek bakımı hizmetlerinden de yararlandılar. ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Şefi Taşkesti, projenin detayları hakkında şunları belirtti: "Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği çiçek takası etkinliğini bu hafta Behçelievler Metin Oktay Parkı'nda, Bahçelievler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle gerçekleştirdik. Evlerinde bakıma muhtaç olan çiçek koleksiyonlarını değiştirmek ve geliştirmek isteyenlere ücretsiz takas programı sunuyoruz. Yaz aylarına yaklaşırken, Çiçeğim Takas etkinliklerine diğer parklarda da devam edeceğiz." ANKARALILAR ÇİÇEĞİM TAKAS UYGULAMASINDAN MEMNUN... Evlerinde bulunan çiçekleri takas etmek için Metin Oktay Parkı’na getiren mahalle sakinleri uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirterek ABB’ye şu sözlerle teşekkür etti: -Şevket Özgün (Bahçelievler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı): “Bugün ABB ile birlikte çiçeğim takas şenliği yaptık. Bu uygulama Mansur Yavaş geldikten sonra başlatılan bir uygulama… Daha önce metro istasyonlarında yapılmıştı biz hayran kaldık bayıldık. Bu sene Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımızdan semtimizde, parkımızda yapmalarını istedik. Bugün burada harika bir gün yaşadık. Ankara’da 2 gün kar ama bugün burada çiçek açtı. Sabahtan beri de komşularımız çiçeklerini takas ettiler. Çok teşekkür ediyoruz Ankara Büyükşehri Belediyesine, sevgili Mansur Yavaş’a…” -İsmail Durna: “ABB’ye düzenlemiş olduğu çiçeğim takas şenliği için teşekkür ediyorum. Sabahtan beri komşularımız eski çiçeklerini getirip yenilerini alıyorlar. Bizlerde bundan dolayı çok mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” -Zeynep Betül Günel: ”Emekli öğretmenim… Gördüğüm en güzel şey, Mansur Yavaş’ın ve Büyükşehirin bize olan destekleri, sırtımızı dayadığımız yerin sağlamlığı... Bunun için de çok mutluyum. Yalnız bırakılmadığımız için mutluyum. Evde çiçeğim öldü diye üzülüp kapı kapı dolaşıp çaresiz kalmaktansa bilgi dolu takaslarınızla evimize ve bahçemize yeni çiçekler götürüyoruz. Çiçek bizim olmazsa olmazımızdan…  Bugünkü etkinlik için sizi kutluyorum hem de emekleriniz için teşekkür ediyorum.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi "Çiçeğim Takas" projesine devam ediyor. Bu proje, Başkentlilere ellerinde bulunan çiçekleri ücretsiz olarak takas imkânı sunuyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, Başkentlilerin ellerindeki çiçekleri ücretsiz olarak takas etmelerine olanak tanıyan "Çiçeğim Takas" uygulamasını sürdürüyor.

Çankaya Metin Oktay Parkı'nda gerçekleştirilen son Çiçeğim Takas etkinliğinde, çiçekseverler evlerinden ve bahçelerinden getirdikleri bitkileri beğendikleri saksı çiçekleri ile değiştirme fırsatı buldular. Bu etkinlik büyük ilgi gördü ve vatandaşlar bitki koleksiyonlarını genişletirken, ücretsiz toprak değişimi ve çiçek bakımı hizmetlerinden de yararlandılar.

ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Şefi Taşkesti, projenin detayları hakkında şunları belirtti: "Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği çiçek takası etkinliğini bu hafta Behçelievler Metin Oktay Parkı'nda, Bahçelievler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle gerçekleştirdik. Evlerinde bakıma muhtaç olan çiçek koleksiyonlarını değiştirmek ve geliştirmek isteyenlere ücretsiz takas programı sunuyoruz. Yaz aylarına yaklaşırken, Çiçeğim Takas etkinliklerine diğer parklarda da devam edeceğiz."

ANKARALILAR ÇİÇEĞİM TAKAS UYGULAMASINDAN MEMNUN...

Evlerinde bulunan çiçekleri takas etmek için Metin Oktay Parkı’na getiren mahalle sakinleri uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirterek ABB’ye şu sözlerle teşekkür etti:

-Şevket Özgün (Bahçelievler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı): “Bugün ABB ile birlikte çiçeğim takas şenliği yaptık. Bu uygulama Mansur Yavaş geldikten sonra başlatılan bir uygulama… Daha önce metro istasyonlarında yapılmıştı biz hayran kaldık bayıldık. Bu sene Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımızdan semtimizde, parkımızda yapmalarını istedik. Bugün burada harika bir gün yaşadık. Ankara’da 2 gün kar ama bugün burada çiçek açtı. Sabahtan beri de komşularımız çiçeklerini takas ettiler. Çok teşekkür ediyoruz Ankara Büyükşehri Belediyesine, sevgili Mansur Yavaş’a…”

-İsmail Durna: “ABB’ye düzenlemiş olduğu çiçeğim takas şenliği için teşekkür ediyorum. Sabahtan beri komşularımız eski çiçeklerini getirip yenilerini alıyorlar. Bizlerde bundan dolayı çok mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

-Zeynep Betül Günel: ”Emekli öğretmenim… Gördüğüm en güzel şey, Mansur Yavaş’ın ve Büyükşehirin bize olan destekleri, sırtımızı dayadığımız yerin sağlamlığı... Bunun için de çok mutluyum. Yalnız bırakılmadığımız için mutluyum. Evde çiçeğim öldü diye üzülüp kapı kapı dolaşıp çaresiz kalmaktansa bilgi dolu takaslarınızla evimize ve bahçemize yeni çiçekler götürüyoruz. Çiçek bizim olmazsa olmazımızdan…  Bugünkü etkinlik için sizi kutluyorum hem de emekleriniz için teşekkür ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.