Ankara Büyükşehir Belediyesinden Hayvan Su İçme Göleti Temizliği

Ankara 21.08.2023 - 16:27, Güncelleme: 21.08.2023 - 16:27
 

Ankara Büyükşehir Belediyesinden Hayvan Su İçme Göleti Temizliği

Başkentte kırsal kalkınmayı önceleyen desteklerle yerli üreticilerin yüzlerini güldüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kalecik ilçesi Satılar Mahallesi’nde 10 yıl önce manda yetiştiriciliği için yapılan ama bakımsızlıktan kullanılmaz hâle gelen hayvan su içme göletini genişletip temizleyerek kullanılabilir hâle getirdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin kırsal kesimlerinde başlattığı kırsal kalkınma hamlelerini hız kesmeden sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kırsal mahallelerdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların su ihtiyaçlarını karşıladığı sulama göletleri temizliğine devam ediyor.    6 BİNDEN FAZLA HAYVANIN SU İÇME İHTİYACI KARŞILANDI  Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü, Kalecik ilçesi Satılar Mahallesi’ne 10 yıl önce manda yetiştiriciliği için yapılan ama bakımsızlıktan kullanılmaz hâle gelen göleti genişletip temizleyerek kullanılabilir hâle getirdi. Hayvan su içme göletinde yapılan çalışmalar sonucunda toplamda 6 bin küçükbaş ve büyükbaş hayvanın yanı sıra yaban hayvanlarının da su içme ihtiyacı karşılandı.   “HAYVANLARIN SU İHTİYACINI KARŞILADIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ” Hayvanlarının su ihtiyacını karşıladıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü Harita Teknikeri Alper Düşmez,“Kalecik ilçesi Satılar Mahallemizde 10 yıl önce manda yetiştiriciliği için yapılan göleti 1 haftalık çalışma ile genişletip rusubat ile temizleyerek kullanılabilir hâle getirdik. Mahallemizde yapılan gölet ile 3 bin küçükbaş, 3 bin büyükbaş hayvanın yanı sıra yaban hayvanlarının da su içme ihtiyacını karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Kırsal kesimlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Satılar Mahalle Muhtarı Fatih Akgül ise “Yağmurdan dolayı sulama kanalları dolduğundan Ankara Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptık. Buraya gelen arkadaşlarla birlikte kanalları gezdik ve göletimizi de gösterdik. Arkadaşlar bizimle yakından ilgilendi ve göletimizi temizlediler, genişlettiler. Desteklerinden dolayı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına ve Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
Başkentte kırsal kalkınmayı önceleyen desteklerle yerli üreticilerin yüzlerini güldüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kalecik ilçesi Satılar Mahallesi’nde 10 yıl önce manda yetiştiriciliği için yapılan ama bakımsızlıktan kullanılmaz hâle gelen hayvan su içme göletini genişletip temizleyerek kullanılabilir hâle getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin kırsal kesimlerinde başlattığı kırsal kalkınma hamlelerini hız kesmeden sürdürüyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kırsal mahallelerdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların su ihtiyaçlarını karşıladığı sulama göletleri temizliğine devam ediyor. 

 

6 BİNDEN FAZLA HAYVANIN SU İÇME İHTİYACI KARŞILANDI 

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü, Kalecik ilçesi Satılar Mahallesi’ne 10 yıl önce manda yetiştiriciliği için yapılan ama bakımsızlıktan kullanılmaz hâle gelen göleti genişletip temizleyerek kullanılabilir hâle getirdi.

Hayvan su içme göletinde yapılan çalışmalar sonucunda toplamda 6 bin küçükbaş ve büyükbaş hayvanın yanı sıra yaban hayvanlarının da su içme ihtiyacı karşılandı.

 

“HAYVANLARIN SU İHTİYACINI KARŞILADIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Hayvanlarının su ihtiyacını karşıladıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü Harita Teknikeri Alper Düşmez,“Kalecik ilçesi Satılar Mahallemizde 10 yıl önce manda yetiştiriciliği için yapılan göleti 1 haftalık çalışma ile genişletip rusubat ile temizleyerek kullanılabilir hâle getirdik. Mahallemizde yapılan gölet ile 3 bin küçükbaş, 3 bin büyükbaş hayvanın yanı sıra yaban hayvanlarının da su içme ihtiyacını karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kırsal kesimlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Satılar Mahalle Muhtarı Fatih Akgül ise “Yağmurdan dolayı sulama kanalları dolduğundan Ankara Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptık. Buraya gelen arkadaşlarla birlikte kanalları gezdik ve göletimizi de gösterdik. Arkadaşlar bizimle yakından ilgilendi ve göletimizi temizlediler, genişlettiler. Desteklerinden dolayı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına ve Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.