Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Ankara Kalesi için yeni çalışma

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 25.01.2024 - 10:39, Güncelleme: 25.01.2024 - 11:22
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Ankara Kalesi için yeni çalışma

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Kalesi ve çevresini tanıtarak bölgeye gelen turistlere kolaylık sağlamayı hedefleyen yeni bir çalışma başlattı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Kalesi ve çevresindeki önemli tarihi eserleri tanıtarak hem kent tarihini yaşatmayı hem de bölgeye gelen turistlere rehberlik etmeyi amaçlayan Ankara Kalesi Broşürü ve İllüstrasyon Haritası'nı hazırladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent turizmini canlandıracak ve tarihi mekanları gelecek nesillere aktaracak projelere imza atıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Kalesi ve çevresini tanıtarak bölgeye gelen turistlere kolaylık sağlamayı hedefleyen yeni bir çalışma başlattı. Gerçekleştirilen çalışma kapsamında; Ankara Kalesi Broşürü ve İllüstrasyon Haritası oluşturuldu. Proje, Ankara Kalesi Broşürü, Ankara Kalesi Duvar Panoları ve Ankara Kalesi Ayaklı Panoları olarak sunularak vatandaşların kullanımına sunuldu. ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITACAK Broşür, turizm bürolarına ücretsiz olarak dağıtıldı ve ilerleyen dönemde 5 bin adet daha basılacak. Ankara Kalesi İllüstrasyon Haritası'nın bulunduğu ayaklı panolar, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin ana girişi, Ankara Kalesi esas giriş kapısı Hisarkapı ve UNESCO Dünya Mirası Arslanhane Camisi önüne yerleştirildi. Ankara Kalesi Duvar Panoları ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Ana Binası'nda Konferans Salonu ana fuayesine ve Ankara Saat Kulesi'nin üzerindeki kale burcunun altına konumlandırıldı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Çetin Ünal, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi mekanlarda gerçekleştirdiği restorasyon ve yenileme çalışmalarıyla kente daha fazla yerli ve yabancı turistin çekildiğini belirtti. Ünal, Ankara Kalesi İllüstrasyon Haritası'nın bölgeyi ziyaret eden turistlere rehberlik edeceğine inandığını ifade etti. İllüstrasyon haritasında Ankara Kalesi çevresindeki 21 eserin özellikleriyle birlikte bulunduğunu belirten Ünal, turistlerin bu harita sayesinde bölgeyi detaylı bir şekilde keşfedeceğini vurguladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Kalesi ve çevresini tanıtarak bölgeye gelen turistlere kolaylık sağlamayı hedefleyen yeni bir çalışma başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Kalesi ve çevresindeki önemli tarihi eserleri tanıtarak hem kent tarihini yaşatmayı hem de bölgeye gelen turistlere rehberlik etmeyi amaçlayan Ankara Kalesi Broşürü ve İllüstrasyon Haritası'nı hazırladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent turizmini canlandıracak ve tarihi mekanları gelecek nesillere aktaracak projelere imza atıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Kalesi ve çevresini tanıtarak bölgeye gelen turistlere kolaylık sağlamayı hedefleyen yeni bir çalışma başlattı.

Gerçekleştirilen çalışma kapsamında; Ankara Kalesi Broşürü ve İllüstrasyon Haritası oluşturuldu. Proje, Ankara Kalesi Broşürü, Ankara Kalesi Duvar Panoları ve Ankara Kalesi Ayaklı Panoları olarak sunularak vatandaşların kullanımına sunuldu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITACAK

Broşür, turizm bürolarına ücretsiz olarak dağıtıldı ve ilerleyen dönemde 5 bin adet daha basılacak. Ankara Kalesi İllüstrasyon Haritası'nın bulunduğu ayaklı panolar, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin ana girişi, Ankara Kalesi esas giriş kapısı Hisarkapı ve UNESCO Dünya Mirası Arslanhane Camisi önüne yerleştirildi. Ankara Kalesi Duvar Panoları ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Ana Binası'nda Konferans Salonu ana fuayesine ve Ankara Saat Kulesi'nin üzerindeki kale burcunun altına konumlandırıldı.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Çetin Ünal, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi mekanlarda gerçekleştirdiği restorasyon ve yenileme çalışmalarıyla kente daha fazla yerli ve yabancı turistin çekildiğini belirtti. Ünal, Ankara Kalesi İllüstrasyon Haritası'nın bölgeyi ziyaret eden turistlere rehberlik edeceğine inandığını ifade etti. İllüstrasyon haritasında Ankara Kalesi çevresindeki 21 eserin özellikleriyle birlikte bulunduğunu belirten Ünal, turistlerin bu harita sayesinde bölgeyi detaylı bir şekilde keşfedeceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.