Ankara Büyükşehir Belediyesi'den 'su koruyan' proje

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 21.01.2024 - 15:57, Güncelleme: 21.01.2024 - 15:57
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'den 'su koruyan' proje

Ankara Büyükşehir Belediyesi , hayvansal içme suyu ve tarımsal sulama göletlerinin bakım ve onarımını gerçekleştirerek su kaybını önlemeye devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kırsal kesimde başlattığı kalkınma projelerini aktif bir şekilde devam ettiriyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, hayvanların su içme ihtiyacını karşılamak ve kurak iklim koşullarında su kaybını önlemek amacıyla başlattığı Hayvansal İçme Suyu ve Tarımsal Sulama Göleti Bakım Onarım Projesi'nin çalışmalarına devam ediyor. Toplamda 11 yeni hayvan içme suyu göleti ve 1 tarımsal sulama göleti kazandırılan 6 ilçede (Ayaş, Çamlıdere, Güdül, Haymana, Kızılcahamam, Polatlı), toplam 4 milyon 844 bin 477 TL'lik yatırım yapıldı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 197 bin 500 metreküp büyüklüğündeki su muhafazasını çiftçilerin kullanımına sunarak su kaynaklarını verimli bir şekilde değerlendirdi. 12 MİLYON TL'LİK ÖNEMLİ YATIRIM Bu projenin bir sonucu olarak, 27 gölet bakımsız durumdan kurtarılarak temizlendi ve genişletildi. 2019'dan bu yana 8 ilçede 27 göletin temizliği ve genişletilmesi için toplamda 12 milyon 963 bin 363 TL yatırım yapıldı. Göletlerden çıkarılan 148 bin 500 metreküp hafriyat, su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasına katkı sağladı. ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürü Hüseyin Şemsi Uysal, projenin Ankara'nın kırsal kesimindeki su kaynaklarının etkin kullanımı ve tasarrufu sağlamayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, yapılan göletlerle 8 ilçede 27 adet gölet temizliğinin gerçekleştirildiğini ve yaklaşık 8 aylık su ihtiyacının karşılandığını vurguladı. Su kaynaklarının tasarruflu kullanımı için kapalı sistem sulama projelerini hayata geçirdiklerini ve bu sayede 153 milyon metreküp su tasarrufu sağladıklarını belirtti. Bu projelerle 2024 yılına kadar kesintisiz su kaynağını temin etmiş bulunduklarını ifade etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi , hayvansal içme suyu ve tarımsal sulama göletlerinin bakım ve onarımını gerçekleştirerek su kaybını önlemeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kırsal kesimde başlattığı kalkınma projelerini aktif bir şekilde devam ettiriyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, hayvanların su içme ihtiyacını karşılamak ve kurak iklim koşullarında su kaybını önlemek amacıyla başlattığı Hayvansal İçme Suyu ve Tarımsal Sulama Göleti Bakım Onarım Projesi'nin çalışmalarına devam ediyor.

Toplamda 11 yeni hayvan içme suyu göleti ve 1 tarımsal sulama göleti kazandırılan 6 ilçede (Ayaş, Çamlıdere, Güdül, Haymana, Kızılcahamam, Polatlı), toplam 4 milyon 844 bin 477 TL'lik yatırım yapıldı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 197 bin 500 metreküp büyüklüğündeki su muhafazasını çiftçilerin kullanımına sunarak su kaynaklarını verimli bir şekilde değerlendirdi.

12 MİLYON TL'LİK ÖNEMLİ YATIRIM

Bu projenin bir sonucu olarak, 27 gölet bakımsız durumdan kurtarılarak temizlendi ve genişletildi. 2019'dan bu yana 8 ilçede 27 göletin temizliği ve genişletilmesi için toplamda 12 milyon 963 bin 363 TL yatırım yapıldı. Göletlerden çıkarılan 148 bin 500 metreküp hafriyat, su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasına katkı sağladı.

ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürü Hüseyin Şemsi Uysal, projenin Ankara'nın kırsal kesimindeki su kaynaklarının etkin kullanımı ve tasarrufu sağlamayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, yapılan göletlerle 8 ilçede 27 adet gölet temizliğinin gerçekleştirildiğini ve yaklaşık 8 aylık su ihtiyacının karşılandığını vurguladı. Su kaynaklarının tasarruflu kullanımı için kapalı sistem sulama projelerini hayata geçirdiklerini ve bu sayede 153 milyon metreküp su tasarrufu sağladıklarını belirtti. Bu projelerle 2024 yılına kadar kesintisiz su kaynağını temin etmiş bulunduklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.