Ankara Büyükşehir Belediyesi'den kritik viyadüğe bakım

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 29.01.2024 - 14:19, Güncelleme: 29.01.2024 - 14:19
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'den kritik viyadüğe bakım

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), uzun süredir ihmal edilen ve acil çözüm gerektiren sorunların giderilmesi amacıyla üstyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
1992'de başlanan ve 1998'de tamamlanan Çankaya-Mamak (İmrahor) Viyadüğü'nde zamanla meydana gelen yıpranmanın neden olduğu sorunları çözmek üzere kapsamlı bakım ve onarım çalışmalarına başlayan belediye, trafiği aksatmadan çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların şubat ayı içinde tamamlanması hedefleniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentlilere daha konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanı sunabilmek adına çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Yeni yol, köprü ve köprülü kavşaklarla trafiği rahatlatmanın yanı sıra, ana arterler, caddeler, bulvarlar ve köprülerde bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına da odaklanıyor. TRAFİK AKIŞI TEK ŞERİTTEN ÇİFT YÖNLÜ SAĞLANIYOR Çankaya ile Mamak ilçelerini birbirine bağlamak ve trafikte zaman kaybını azaltmak amacıyla inşa edilen Çankaya-Mamak (İmrahor) Viyadüğü'nde yapılan bakım ve onarım çalışmaları sona yaklaşıyor. 1992 yılında başlanan ve 1998 yılında tamamlanan viyadük, 25 yıllık süre zarfında oluşan aşınma ve yıpranmalar nedeniyle detaylı bir bakıma alındı. Trafik akışının tek şeritten çift yönlü olarak sağlandığı viyadükteki bakım ve onarım çalışmalarının şubat ayı içinde tamamlanması planlanıyor. ABB Kent Estetiği Daire Başkanı Yetiş Ali Aslan, viyadüğün dengeli konsol yapım yöntemi ile inşa edildiğini belirtti. İmrahor Viyadüğü'nün, Çankaya ve Mamak ilçelerini birbirine bağladığını ifade eden Aslan, viyadüğün 25. yılında kapsamlı bir bakım ve onarıma alındığını dile getirdi. Yapılan çalışmaların Ocak 2024 itibariyle tamamlandığını açıklayan Aslan, viyadük üzerindeki ardgerme halatlarının yenilendiğini, kenar ayaklardaki betonarme yapıların güçlendirildiğini, genleşme derzlerinin yenilendiğini ve bakım yapıldığını belirtti. Ayrıca, viyadük boyunca vandalizme karşı önlem alınarak korkuluk imalatı yapıldığını ifade etti. Gerçekleştirilen bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlar, daha konforlu bir ulaşım imkanına kavuşacak ve viyadüğün ömrü uzayacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), uzun süredir ihmal edilen ve acil çözüm gerektiren sorunların giderilmesi amacıyla üstyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

1992'de başlanan ve 1998'de tamamlanan Çankaya-Mamak (İmrahor) Viyadüğü'nde zamanla meydana gelen yıpranmanın neden olduğu sorunları çözmek üzere kapsamlı bakım ve onarım çalışmalarına başlayan belediye, trafiği aksatmadan çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların şubat ayı içinde tamamlanması hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentlilere daha konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanı sunabilmek adına çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Yeni yol, köprü ve köprülü kavşaklarla trafiği rahatlatmanın yanı sıra, ana arterler, caddeler, bulvarlar ve köprülerde bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına da odaklanıyor.

TRAFİK AKIŞI TEK ŞERİTTEN ÇİFT YÖNLÜ SAĞLANIYOR

Çankaya ile Mamak ilçelerini birbirine bağlamak ve trafikte zaman kaybını azaltmak amacıyla inşa edilen Çankaya-Mamak (İmrahor) Viyadüğü'nde yapılan bakım ve onarım çalışmaları sona yaklaşıyor. 1992 yılında başlanan ve 1998 yılında tamamlanan viyadük, 25 yıllık süre zarfında oluşan aşınma ve yıpranmalar nedeniyle detaylı bir bakıma alındı. Trafik akışının tek şeritten çift yönlü olarak sağlandığı viyadükteki bakım ve onarım çalışmalarının şubat ayı içinde tamamlanması planlanıyor.

ABB Kent Estetiği Daire Başkanı Yetiş Ali Aslan, viyadüğün dengeli konsol yapım yöntemi ile inşa edildiğini belirtti. İmrahor Viyadüğü'nün, Çankaya ve Mamak ilçelerini birbirine bağladığını ifade eden Aslan, viyadüğün 25. yılında kapsamlı bir bakım ve onarıma alındığını dile getirdi. Yapılan çalışmaların Ocak 2024 itibariyle tamamlandığını açıklayan Aslan, viyadük üzerindeki ardgerme halatlarının yenilendiğini, kenar ayaklardaki betonarme yapıların güçlendirildiğini, genleşme derzlerinin yenilendiğini ve bakım yapıldığını belirtti. Ayrıca, viyadük boyunca vandalizme karşı önlem alınarak korkuluk imalatı yapıldığını ifade etti.

Gerçekleştirilen bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlar, daha konforlu bir ulaşım imkanına kavuşacak ve viyadüğün ömrü uzayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.