Ankara Büyükşehir Belediyesi kırsalı kalkındırıyor

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 09.03.2024 - 19:24, Güncelleme: 09.03.2024 - 19:24
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi kırsalı kalkındırıyor

ABB, köylülerin tarım ve ipek böceği yetiştiriciliği yapabilme koşullarını iyileştirerek, su kaynaklarının daha etkin kullanılmasını ve ekonomik-sosyal açıdan kalkınmasını destekliyor...
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nallıhan'ın Eymir ve Ericek Mahallelerinde tarımsal alanların sulanabilmesi, ipek böceği yetiştiriciliğinin maksimum seviyeye çıkarılabilmesi ve verimin artırılabilmesi için yüzde yüz hibe ile sulama borusu desteği sağlıyor. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle, tarım ve ipek böceği yetiştiriciliği yapılan bölgelerde suyun etkin bir şekilde kullanılması ve üretimin artması hedefleniyor. Eymir Mahallesi'nde yapılan çalışmada, 5 kilometrelik bir mesafede yıpranmış beton kanallar kapalı sisteme alınarak göletin beslenmesi ve tarım arazilerinin sulanmasının kolaylaştırılması sağlanmıştır. Bu projede toplam 5 milyon 294 bin TL harcama yapılarak bölge suya kavuşturulmuştur. Proje kapsamında kullanılan PVC borular ve diğer malzemeler sayesinde suyun etkin bir şekilde yönetilmesi ve tarım arazilerinin sulanması sağlandı. Ericek Mahallesi'nde ise, drenaj çalışması yapılarak kaynaktan gelen su depolanıp ipek böceği yetiştiriciliğinde besin olarak kullanılan dut ağaçlarının sulanması amaçlanmıştır. Yaklaşık 188 Bin 317 TL harcama ile toplam 2 Bin 100 su borusu döşenerek dut ağaçları artık susuz kalmayacak ve böylelikle ipek böceği yetiştiriciliğinden daha fazla verim elde edilmesi hedeflenmektedir. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte, köylülerin tarım ve ipek böceği yetiştiriciliği yapabilme koşulları iyileştirilmiş, su kaynaklarının daha etkin kullanılması sağlanmış ve böylelikle bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması desteklendi. Kadın üreticiler de bu projelerden büyük memnuniyet duymakta ve üretimlerine katkı sağlayacak bu destekler için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
ABB, köylülerin tarım ve ipek böceği yetiştiriciliği yapabilme koşullarını iyileştirerek, su kaynaklarının daha etkin kullanılmasını ve ekonomik-sosyal açıdan kalkınmasını destekliyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nallıhan'ın Eymir ve Ericek Mahallelerinde tarımsal alanların sulanabilmesi, ipek böceği yetiştiriciliğinin maksimum seviyeye çıkarılabilmesi ve verimin artırılabilmesi için yüzde yüz hibe ile sulama borusu desteği sağlıyor. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle, tarım ve ipek böceği yetiştiriciliği yapılan bölgelerde suyun etkin bir şekilde kullanılması ve üretimin artması hedefleniyor.

Eymir Mahallesi'nde yapılan çalışmada, 5 kilometrelik bir mesafede yıpranmış beton kanallar kapalı sisteme alınarak göletin beslenmesi ve tarım arazilerinin sulanmasının kolaylaştırılması sağlanmıştır. Bu projede toplam 5 milyon 294 bin TL harcama yapılarak bölge suya kavuşturulmuştur. Proje kapsamında kullanılan PVC borular ve diğer malzemeler sayesinde suyun etkin bir şekilde yönetilmesi ve tarım arazilerinin sulanması sağlandı.

Ericek Mahallesi'nde ise, drenaj çalışması yapılarak kaynaktan gelen su depolanıp ipek böceği yetiştiriciliğinde besin olarak kullanılan dut ağaçlarının sulanması amaçlanmıştır. Yaklaşık 188 Bin 317 TL harcama ile toplam 2 Bin 100 su borusu döşenerek dut ağaçları artık susuz kalmayacak ve böylelikle ipek böceği yetiştiriciliğinden daha fazla verim elde edilmesi hedeflenmektedir.

Bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte, köylülerin tarım ve ipek böceği yetiştiriciliği yapabilme koşulları iyileştirilmiş, su kaynaklarının daha etkin kullanılması sağlanmış ve böylelikle bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması desteklendi. Kadın üreticiler de bu projelerden büyük memnuniyet duymakta ve üretimlerine katkı sağlayacak bu destekler için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.