Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Polatlı'ya temiz içme suyu

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 31.01.2024 - 19:30, Güncelleme: 31.01.2024 - 19:30
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Polatlı'ya temiz içme suyu

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın göreve geldiğinde verdiği sözü yerine getirerek Polatlı halkını su sorunundan kurtarmak için başlattığı proje kapsamında, 100 kilometrelik içme suyu hattı inşaatı son aşamaya gelindi.
Şu anda 6 kilometreye kadar su ulaşan hat, şubat ayının ortasına doğru tamamen dolacak ve Polatlı'da kesintisiz, sağlıklı içme suyu temin edilecek. Projede son aşamaya gelinirken, Sincan Yenikent bölgesinden hatta branşman bağlandı ve su dolum işlemine başlandı. Hattın tamamen dolması planlanan şubat ayının ortalarında gerçekleşecek. Bu kapsamlı proje ile Polatlı, 30 yıldır süren su sıkıntısına kalıcı bir çözüm bulmuş olacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte coşkulu bir açılış töreni düzenlenecek. Bu dev projenin toplam maliyeti ise 2 milyar 375 milyon 374 bin 594 TL olarak belirlendi. Polatlı'nın yanı sıra Etimesgut, Sincan, Yenikent, Temelli, Anayurt Mahallesi, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), Dökümcüler OSB, Başkent OSB gibi bölgelere hizmet vererek toplamda 1,5 milyon kişiye içme suyu temin edecek. Proje, altyapı çalışmalarının dikkatli ve özenli bir şekilde yürütülmesiyle birlikte çevreye zarar vermeden ve trafik akışını engellemeden tamamlanmış durumda.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın göreve geldiğinde verdiği sözü yerine getirerek Polatlı halkını su sorunundan kurtarmak için başlattığı proje kapsamında, 100 kilometrelik içme suyu hattı inşaatı son aşamaya gelindi.

Şu anda 6 kilometreye kadar su ulaşan hat, şubat ayının ortasına doğru tamamen dolacak ve Polatlı'da kesintisiz, sağlıklı içme suyu temin edilecek.

Projede son aşamaya gelinirken, Sincan Yenikent bölgesinden hatta branşman bağlandı ve su dolum işlemine başlandı. Hattın tamamen dolması planlanan şubat ayının ortalarında gerçekleşecek. Bu kapsamlı proje ile Polatlı, 30 yıldır süren su sıkıntısına kalıcı bir çözüm bulmuş olacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte coşkulu bir açılış töreni düzenlenecek.

Bu dev projenin toplam maliyeti ise 2 milyar 375 milyon 374 bin 594 TL olarak belirlendi. Polatlı'nın yanı sıra Etimesgut, Sincan, Yenikent, Temelli, Anayurt Mahallesi, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), Dökümcüler OSB, Başkent OSB gibi bölgelere hizmet vererek toplamda 1,5 milyon kişiye içme suyu temin edecek. Proje, altyapı çalışmalarının dikkatli ve özenli bir şekilde yürütülmesiyle birlikte çevreye zarar vermeden ve trafik akışını engellemeden tamamlanmış durumda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.