Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ ile geleceği planlıyor

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 01.03.2024 - 20:16, Güncelleme: 01.03.2024 - 20:16
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ ile geleceği planlıyor

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'nın gelecek 30 yılını içme suyu, atık su ve yağmur suyu yönetimi açısından planlayan "Master Planı"nı tamamlamak üzere. Bu plan, her geçen gün artan Ankara nüfusunun gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.
Master Plan kapsamında hazırlanan "Stratejik Çevresel Değerlendirme Taslak Raporu", ilgili kamu kurumu temsilcileri ile paylaşıldı ve toplantıda dile getirilen hususlar doğrultusunda revize edilerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulacak. Bu plan, Ankara'nın içme suyu, atık su ve yağmur suyu sistemlerini içeriyor ve 2054 yılına kadar olan ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ercan, planlamanın tamamlanma noktasına gelindiğini ve planın Ankara'nın uzun vadeli gereksinimlerini ölçtüğünü belirtti. Planlama çalışmaları, içme suyu, atık su, yağmur suyu altyapısı ve arıtma sistemlerini aynı anda kapsıyor ve yoğun bir çalışma gerektiriyor. Bu planlama sürecinde Ankara'nın nüfusunun gelecekte ne olacağı, su ihtiyacı ve altyapı gereksinimleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alınıyor. ASKİ'nin vizyonu, sürdürülebilir ve sorgulanabilir bir hizmet anlayışıyla su yönetiminde ulusal ve uluslararası arenada lider olmak olarak belirlenmiş durumda. Çevreye duyarlı, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı ve verimli bir şekilde hizmet sunmayı hedefliyorlar. Stratejik Çevresel Değerlendirme Taslak Raporu, revize edilerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulacak ve bakanlık onayının ardından Master Plan çalışmaları tamamlanacak. Bu planlama çalışmaları, 2019 yılında başlamış olup, 2020 yılında yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak resmi olarak başlatılmıştır.
ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'nın gelecek 30 yılını içme suyu, atık su ve yağmur suyu yönetimi açısından planlayan "Master Planı"nı tamamlamak üzere. Bu plan, her geçen gün artan Ankara nüfusunun gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Master Plan kapsamında hazırlanan "Stratejik Çevresel Değerlendirme Taslak Raporu", ilgili kamu kurumu temsilcileri ile paylaşıldı ve toplantıda dile getirilen hususlar doğrultusunda revize edilerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulacak.

Bu plan, Ankara'nın içme suyu, atık su ve yağmur suyu sistemlerini içeriyor ve 2054 yılına kadar olan ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ercan, planlamanın tamamlanma noktasına gelindiğini ve planın Ankara'nın uzun vadeli gereksinimlerini ölçtüğünü belirtti.

Planlama çalışmaları, içme suyu, atık su, yağmur suyu altyapısı ve arıtma sistemlerini aynı anda kapsıyor ve yoğun bir çalışma gerektiriyor. Bu planlama sürecinde Ankara'nın nüfusunun gelecekte ne olacağı, su ihtiyacı ve altyapı gereksinimleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alınıyor.

ASKİ'nin vizyonu, sürdürülebilir ve sorgulanabilir bir hizmet anlayışıyla su yönetiminde ulusal ve uluslararası arenada lider olmak olarak belirlenmiş durumda. Çevreye duyarlı, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı ve verimli bir şekilde hizmet sunmayı hedefliyorlar.

Stratejik Çevresel Değerlendirme Taslak Raporu, revize edilerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulacak ve bakanlık onayının ardından Master Plan çalışmaları tamamlanacak. Bu planlama çalışmaları, 2019 yılında başlamış olup, 2020 yılında yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak resmi olarak başlatılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.