ALTINDAĞLI GENÇLER TEKNOFEST’TE FİNALDE

Güncel 29.03.2023 - 12:10, Güncelleme: 29.03.2023 - 12:10
 

ALTINDAĞLI GENÇLER TEKNOFEST’TE FİNALDE

Altındağlı gençlerden büyük başarı… Altındağ Belediyesi’ne bağlı Beşikkaya Mahallesi Erdem Beyazıt Gençlik Merkezi üyeleri, yağmur damlalarını kullanarak elektrik üretmeyi başardı.
Altındağlı gençler, geliştirdikleri proje ile Teknofest’te finale kalan ekipler arasında yerini aldı. Altındağlı mucitler iş başında… Cesaretleri ve başarıları ile fark yaratan Altındağlı gençler, geliştirdikleri proje ile bilim dünyasına da imzalarına attı. Beşikkaya Mahallesi Erdem Beyazıt Gençlik Merkezi üyesi gençler, “Yağmur damlası kullanarak elektrik üretimi” adını verdikleri proje ile Teknofest tarafından düzenlenen “Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması”nda tüm aşamaları başarıyla geçti. Gençler, Türkiye genelinde yapılacak finale katılmaya hak kazandı. Yağmur damlasındaki potansiyel enerjiyi, geliştirilecek özel bir düzenek yardımıyla elektrik enerjisine dönüştüren proje, tüm aşamalarda büyük ilgi çekti. Finalist ekip 27 Nisan'da gerçekleşecek olan “Teknofest İstanbul” da yarışacak. “ALTINDAĞLI GENÇLERİMİZ İLE GURUR DUYUYORUM” Altındağlı gençlerin başarısı ile büyük gurur duyduklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Gençlerimiz zekalarını, meraklarını ve el becerilerini ortaya koyarak müthiş bir projeye imza atmışlar. Bu proje ile sadece elektrik enerjisi üretmekle kalmayıp, aynı zamanda yenilenebilir ve milli bir enerji kaynağı elde etmeyi başarmışlar. Projede emeği geçen gençlerimizle gurur duyuyorum. Hepsini tek tek tebrik ediyorum” dedi. Projenin finalde de büyük ilgi çekeceğine ve başarı elde edeceğine olan inancının tam olduğunu vurgulayan Başkan Balcı “Hep söylediğimiz gibi, dünyayı gençlerimiz değiştirecek. Geliştirdikleri projenin Teknofest’ten başarıyla döneceğine eminim…” ifadelerini kullandı.
Altındağlı gençlerden büyük başarı… Altındağ Belediyesi’ne bağlı Beşikkaya Mahallesi Erdem Beyazıt Gençlik Merkezi üyeleri, yağmur damlalarını kullanarak elektrik üretmeyi başardı.

Altındağlı gençler, geliştirdikleri proje ile Teknofest’te finale kalan ekipler arasında yerini aldı.

Altındağlı mucitler iş başında… Cesaretleri ve başarıları ile fark yaratan Altındağlı gençler, geliştirdikleri proje ile bilim dünyasına da imzalarına attı. Beşikkaya Mahallesi Erdem Beyazıt Gençlik Merkezi üyesi gençler, “Yağmur damlası kullanarak elektrik üretimi” adını verdikleri proje ile Teknofest tarafından düzenlenen “Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması”nda tüm aşamaları başarıyla geçti. Gençler, Türkiye genelinde yapılacak finale katılmaya hak kazandı. Yağmur damlasındaki potansiyel enerjiyi, geliştirilecek özel bir düzenek yardımıyla elektrik enerjisine dönüştüren proje, tüm aşamalarda büyük ilgi çekti. Finalist ekip 27 Nisan'da gerçekleşecek olan “ Teknofest İstanbul” da yarışacak.

“ALTINDAĞLI GENÇLERİMİZ İLE GURUR DUYUYORUM”

Altındağlı gençlerin başarısı ile büyük gurur duyduklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Gençlerimiz zekalarını, meraklarını ve el becerilerini ortaya koyarak müthiş bir projeye imza atmışlar. Bu proje ile sadece elektrik enerjisi üretmekle kalmayıp, aynı zamanda yenilenebilir ve milli bir enerji kaynağı elde etmeyi başarmışlar. Projede emeği geçen gençlerimizle gurur duyuyorum. Hepsini tek tek tebrik ediyorum” dedi. Projenin finalde de büyük ilgi çekeceğine ve başarı elde edeceğine olan inancının tam olduğunu vurgulayan Başkan Balcı “Hep söylediğimiz gibi, dünyayı gençlerimiz değiştirecek. Geliştirdikleri projenin Teknofest’ten başarıyla döneceğine eminim…” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.