Alper Gezeravcı uzaydan dünyaya Türkçe seslendi

Güncel (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 20.01.2024 - 16:09, Güncelleme: 20.01.2024 - 16:09
 

Alper Gezeravcı uzaydan dünyaya Türkçe seslendi

Uzaya giden ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dünyaya Türkçe seslenerek, "İstikbal göklerdedir" sözünü tekrarladı.
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, heyecan dolu bir anın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) başarıyla kenetlendi. Bu tarihi olay, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlarda büyük bir ilgiyle takip edildi. Alper Gezeravcı, ISS'e adım atarak Türkiye'nin gururunu taçlandırdı. Uzay istasyonunda düzenlenen karşılama töreninde konuşan Gezeravcı, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canlarını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan devletimize ve bu imkanları bize sunan milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir" dedi. TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK... Gezeravcı ISS'deki diğer astronotlara ev sahipliği için teşekkürlerini ileterek, "8 ay boyunca eğitimlerde destek veren herkese teşekkür ederim. Türkiye olarak tarihimizde bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki bilim ve araştırma çabalarına katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum" diye konuştu. Törenin son bölümünde ise astronotların yakalarına özel rozetler takılırken, Alper Gezeravcı'ya 610 numaralı rozet takıldı.
Uzaya giden ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dünyaya Türkçe seslenerek, "İstikbal göklerdedir" sözünü tekrarladı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, heyecan dolu bir anın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) başarıyla kenetlendi. Bu tarihi olay, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlarda büyük bir ilgiyle takip edildi.

Alper Gezeravcı, ISS'e adım atarak Türkiye'nin gururunu taçlandırdı. Uzay istasyonunda düzenlenen karşılama töreninde konuşan Gezeravcı, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canlarını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan devletimize ve bu imkanları bize sunan milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir" dedi.

TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK...

Gezeravcı ISS'deki diğer astronotlara ev sahipliği için teşekkürlerini ileterek, "8 ay boyunca eğitimlerde destek veren herkese teşekkür ederim. Türkiye olarak tarihimizde bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki bilim ve araştırma çabalarına katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum" diye konuştu.

Törenin son bölümünde ise astronotların yakalarına özel rozetler takılırken, Alper Gezeravcı'ya 610 numaralı rozet takıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.