Aliyev: Azerbaycan'ın önemi ve dünyada oynadığı rol artmaktadır

Güncel (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 14.02.2024 - 21:01, Güncelleme: 14.02.2024 - 21:01
 

Aliyev: Azerbaycan'ın önemi ve dünyada oynadığı rol artmaktadır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yemin töreninde yaptığı konuşmada 3. Dünya Savaşı vurgusu yaparak ülkesinin önemine dikkati çekti...
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, bu döneme kararlılıkla girdiklerini vurguladı. Aliyev, Azerbaycan Milli Meclisi'nde yemin ederek göreve başladıktan sonra yaptığı konuşmada, Azerbaycan halkına teşekkür etti ve ülkenin kapsamlı kalkınması ile toprak bütünlüğünün korunması için gereken her şeyi yapacaklarını belirtti. Aliyev, Ermenistan'la yapılan müzakerelerden, 2. Karabağ Savaşı'ndan ve Eylül 2023'te gerçekleştirilen antiterör operasyonundan bahsederek, yeni dönemin büyük başarılar getireceğini ifade etti. Hankendi'de kullandığı oy ile ilgili hatırlatmalarda bulunan Aliyev, bu oyun Ermeni ayrılıkçıların sonunu işaret ettiğini söyledi. Dünya için barışın önemine değinen Aliyev, ancak Ermenistan'ın toprak iddialarına son vermesi ve kendi yasalarını düzenlemesi halinde barış anlaşmasının mümkün olabileceğini belirtti. Savunma sanayisinin güçlendirilmesi ve gençlerin milli değerlere bağlı olarak yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Aliyev, Azerbaycan'ın teknolojik ve ekonomik olarak ilerlemesine odaklanacaklarını kaydetti. Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde çalışmaların sürdürüleceğini ve Türk dünyasının Azerbaycan için önemli bir aile olduğunu vurguladı. Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, yemin töreninin ardından şehitlikleri ziyaret ederek, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ve Şehitler Hıyabanı'nı ziyaret ederek saygılarını sundu.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yemin töreninde yaptığı konuşmada 3. Dünya Savaşı vurgusu yaparak ülkesinin önemine dikkati çekti...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, bu döneme kararlılıkla girdiklerini vurguladı. Aliyev, Azerbaycan Milli Meclisi'nde yemin ederek göreve başladıktan sonra yaptığı konuşmada, Azerbaycan halkına teşekkür etti ve ülkenin kapsamlı kalkınması ile toprak bütünlüğünün korunması için gereken her şeyi yapacaklarını belirtti.

Aliyev, Ermenistan'la yapılan müzakerelerden, 2. Karabağ Savaşı'ndan ve Eylül 2023'te gerçekleştirilen antiterör operasyonundan bahsederek, yeni dönemin büyük başarılar getireceğini ifade etti. Hankendi'de kullandığı oy ile ilgili hatırlatmalarda bulunan Aliyev, bu oyun Ermeni ayrılıkçıların sonunu işaret ettiğini söyledi.

Dünya için barışın önemine değinen Aliyev, ancak Ermenistan'ın toprak iddialarına son vermesi ve kendi yasalarını düzenlemesi halinde barış anlaşmasının mümkün olabileceğini belirtti. Savunma sanayisinin güçlendirilmesi ve gençlerin milli değerlere bağlı olarak yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Aliyev, Azerbaycan'ın teknolojik ve ekonomik olarak ilerlemesine odaklanacaklarını kaydetti.

Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde çalışmaların sürdürüleceğini ve Türk dünyasının Azerbaycan için önemli bir aile olduğunu vurguladı. Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, yemin töreninin ardından şehitlikleri ziyaret ederek, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ve Şehitler Hıyabanı'nı ziyaret ederek saygılarını sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.