Ali Daştan: Engellilerin sorunları 40 milyonu ilgilendiriyor

Çalışma Hayatı (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.05.2022 - 19:56, Güncelleme: 07.05.2022 - 19:56
 

Ali Daştan: Engellilerin sorunları 40 milyonu ilgilendiriyor

ANKHABER Türkiye’de 10 milyonun üzerinde engelli yaşıyor. Bu bakımdan bu vatandaşlar için yapılması gereken çok şey bulunuyor. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası, böylesine büyük bir kitle için yapılması gerekenlerin dile getirilmesi bakımından iyi bir vesile oluyor. Engelli Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı, Ankara Temsilcisi ve Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Engelli Danışma Merkezi Sorumlusu Ali Daştan, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kıymetli kaderdaşlarım 10-16 Mayıs Engelsiz Haftamız kutlu olsun” dedi. Çalışmalar tüm yıla yayılmalı Ali Daştan mesajında şu ifadeleri kullandı: “Birlikte hareket ederek en kısa sürede tüm engelleri kaldıracağımıza yürekten inanıyorum. Bizler hiç bir zaman kendimizi engelli olarak görmedik, görmeyeceğiz. En önemli isteğimiz, devlet büyüklerimizin yanımızda olması, bizlerin sorunlarını dinlemesi, anlaması ve çözmedir. Bu çerçevede özellikle engelli istihdamı çok büyük önem taşımaktadır. Bu sorunu çözülen bir engelli kimseye yük olmadan yaşamını sürdürebilmektedir. Bir de engelli camiasının sorunlarının göstermelik olarak 10-16 Mayıs’ta dile getirilmesini istemiyoruz. Bu hassasiyet tüm yıla yayılmalıdır. 2005’te engelliler yasasının çıkarılması, 2007’de Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesinin imzalanması, 2010’da engellilere pozitif ayrımcılık getiren anayasa değişikliğinin gerçekleştirilmesi ve 2020’nin Engelliler İçin Erişilebilirlik Yılı ilan edilmesi, bu çağrımızın hiç de zor olmadığını gösteriyor.” Çözüm için çalışıyoruz Türkiye’deki 10 milyon engellinin sorunlarının aileleriyle birlikte 40 milyonu bulan bir kitlenin sorununa dönüştüğünü belirten Ali Daştan, çalışma arkadaşları Handan Temürlenk, Fırat Gencer ve Nilüfer Daştan ve Muharrem Çelik adına yayılmadığı mesajın son bölümünde, “Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Engelli Danışma Merkezi olarak hem engelli arkadaşlarımıza yardımcı olmaya hem de sorunları hep gündemde tutarak çözülmesine katkı sunmaya çalışıyoruz.” dedi.

ANKHABER

Türkiye’de 10 milyonun üzerinde engelli yaşıyor. Bu bakımdan bu vatandaşlar için yapılması gereken çok şey bulunuyor.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, böylesine büyük bir kitle için yapılması gerekenlerin dile getirilmesi bakımından iyi bir vesile oluyor.

Engelli Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı, Ankara Temsilcisi ve Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Engelli Danışma Merkezi Sorumlusu Ali Daştan, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kıymetli kaderdaşlarım 10-16 Mayıs Engelsiz Haftamız kutlu olsun” dedi.

Çalışmalar tüm yıla yayılmalı

Ali Daştan mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Birlikte hareket ederek en kısa sürede tüm engelleri kaldıracağımıza yürekten inanıyorum. Bizler hiç bir zaman kendimizi engelli olarak görmedik, görmeyeceğiz. En önemli isteğimiz, devlet büyüklerimizin yanımızda olması, bizlerin sorunlarını dinlemesi, anlaması ve çözmedir. Bu çerçevede özellikle engelli istihdamı çok büyük önem taşımaktadır. Bu sorunu çözülen bir engelli kimseye yük olmadan yaşamını sürdürebilmektedir. Bir de engelli camiasının sorunlarının göstermelik olarak 10-16 Mayıs’ta dile getirilmesini istemiyoruz. Bu hassasiyet tüm yıla yayılmalıdır.

2005’te engelliler yasasının çıkarılması, 2007’de Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesinin imzalanması, 2010’da engellilere pozitif ayrımcılık getiren anayasa değişikliğinin gerçekleştirilmesi ve 2020’nin Engelliler İçin Erişilebilirlik Yılı ilan edilmesi, bu çağrımızın hiç de zor olmadığını gösteriyor.”

Çözüm için çalışıyoruz

Türkiye’deki 10 milyon engellinin sorunlarının aileleriyle birlikte 40 milyonu bulan bir kitlenin sorununa dönüştüğünü belirten Ali Daştan, çalışma arkadaşları Handan Temürlenk,

Fırat Gencer ve Nilüfer Daştan ve Muharrem Çelik adına yayılmadığı mesajın son bölümünde, “Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Engelli Danışma Merkezi olarak hem engelli arkadaşlarımıza yardımcı olmaya hem de sorunları hep gündemde tutarak çözülmesine katkı sunmaya çalışıyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.