AKK Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Deprem Ve Hatay Konulu Panele Ev Sahipliği Yaptı

Güncel 17.08.2023 - 10:58, Güncelleme: 17.08.2023 - 10:58
 

AKK Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Deprem Ve Hatay Konulu Panele Ev Sahipliği Yaptı

Ankara Kent Konseyi, ‘Umudun Adı Hatay’ temasıyla Cumhuriyetin Yüzüncü yılında “Deprem ve Hatay” konulu panele ev sahipliği yaptı. İki gün süren ve ‘Bilimin Işığında Deprem ve Hatay Gerçeği’ başlığı ile düzenlenen panele; alanında uzman akademisyenler, meslek odaları başkanları ve temsilcileri konuşmacı olarak katıldı.
Ankara Kent Konseyi, Hatay Sivil ve Sosyal Platformlar Birliği (HSPB)adına ASİ-DER ve KADOP öncülüğünde ‘Umudun Adı Hatay’ temasıyla düzenlenen “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Deprem ve Hatay” konulu panele ev sahipliği yaptı. İki gün süren ve ‘Bilimin Işığında Deprem ve Hatay Gerçeği’ başlığı ile düzenlenen panele; alanında uzman akademisyenler, meslek odaları başkanları ve temsilcileri konuşmacı olarak katıldı. Kentsel, toplumsal, sosyolojik ve psikolojik yönleriyle sunum eşliğinde depremi ele alan paneli, Hatay ve Antakya’dan gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gençler ve vatandaşlar da takip etti. Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Hatay hepimizin evi olduğu için Hatay’ın sivil toplum dünyasının Ankara’da bir iradeyi ortaya koyması bizim için çok değerli. Yeni politikalarla belirleyeceğimiz Hatay Sivil Toplum ve Sosyal Platformlar Birliği öncülüğünde sivil tarafında kentin yeniden ayağa kalkmasıyla ilgili irade ortaya koyacağız. Ortak akılda bilimin ışığında tartışabileceğimiz yeni bir vizyonuistişare ile belirleyeceğimiz bir toplantının Ankara Kent Konseyinin ev sahipliğinde olması çok kıymetli” dedi. “HATAY’IN AYAĞA KALKMASINDA SORUMLULUK ALMALIYIZ” Ortak aklın ve dayanışmanın kentler arasında köprüyü inşa ederken etken rol oynadığının altını çizen Yılmaz, “Konuşmamız gereken depremden sonraki dayanışmamı, yoksa deprem kuşağında almamız gereken tedbirler mi! Elbette deprem kuşağındaki almamız gereken tedbirleri konuşacağız. Kent Konseyleri ve Türkiye Kent Konseyleri olarak Hatay’ın yeniden yapılanma sürecinde Hatay’ın o tarihi mirasını da ayağa kaldırırken biz de sorumluluk almalıyız ve alabileceğimizi de arz etmek isterim”diye konuştu.  
Ankara Kent Konseyi, ‘Umudun Adı Hatay’ temasıyla Cumhuriyetin Yüzüncü yılında “Deprem ve Hatay” konulu panele ev sahipliği yaptı. İki gün süren ve ‘Bilimin Işığında Deprem ve Hatay Gerçeği’ başlığı ile düzenlenen panele; alanında uzman akademisyenler, meslek odaları başkanları ve temsilcileri konuşmacı olarak katıldı.

Ankara Kent Konseyi, Hatay Sivil ve Sosyal Platformlar Birliği (HSPB)adına ASİ-DER ve KADOP öncülüğünde ‘Umudun Adı Hatay’ temasıyla düzenlenen “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Deprem ve Hatay” konulu panele ev sahipliği yaptı.

İki gün süren ve ‘Bilimin Işığında Deprem ve Hatay Gerçeği’ başlığı ile düzenlenen panele; alanında uzman akademisyenler, meslek odaları başkanları ve temsilcileri konuşmacı olarak katıldı. Kentsel, toplumsal, sosyolojik ve psikolojik yönleriyle sunum eşliğinde depremi ele alan paneli, Hatay ve Antakya’dan gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gençler ve vatandaşlar da takip etti.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Hatay hepimizin evi olduğu için Hatay’ın sivil toplum dünyasının Ankara’da bir iradeyi ortaya koyması bizim için çok değerli. Yeni politikalarla belirleyeceğimiz Hatay Sivil Toplum ve Sosyal Platformlar Birliği öncülüğünde sivil tarafında kentin yeniden ayağa kalkmasıyla ilgili irade ortaya koyacağız. Ortak akılda bilimin ışığında tartışabileceğimiz yeni bir vizyonuistişare ile belirleyeceğimiz bir toplantının Ankara Kent Konseyinin ev sahipliğinde olması çok kıymetli” dedi.

“HATAY’IN AYAĞA KALKMASINDA SORUMLULUK ALMALIYIZ”

Ortak aklın ve dayanışmanın kentler arasında köprüyü inşa ederken etken rol oynadığının altını çizen Yılmaz, “Konuşmamız gereken depremden sonraki dayanışmamı, yoksa deprem kuşağında almamız gereken tedbirler mi! Elbette deprem kuşağındaki almamız gereken tedbirleri konuşacağız. Kent Konseyleri ve Türkiye Kent Konseyleri olarak Hatay’ın yeniden yapılanma sürecinde Hatay’ın o tarihi mirasını da ayağa kaldırırken biz de sorumluluk almalıyız ve alabileceğimizi de arz etmek isterim”diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.