AKINCI TİHA'dan tam isabet

Güncel (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 22.02.2024 - 23:59, Güncelleme: 22.02.2024 - 23:59
 

AKINCI TİHA'dan tam isabet

Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), ASELFLIR-500 ile gerçekleştirilen ilk atış testinde başarı sağladı...
Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında, Baykar tarafından milli ve özgün bir şekilde geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), ASELFLIR-500 ile gerçekleştirilen ilk atış testinde başarı sağladı ve deniz üzerinde seyreden hareketli bir hedefi etkili bir şekilde imha etti. Baykar'ın açıklamasına göre, Bayraktar AKINCI, Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 ile ilk kez uçuş gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen testte, ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'nin entegrasyonu başarılı bir şekilde tamamlandı. Denizdeki hareketli hedefi başarıyla vurdu Açıklamaya göre, bugün yapılan testte ASELFLIR-500'ün Bayraktar AKINCI TİHA'ya entegre edilmesiyle, Türk savunma sanayii önemli bir adım atmış oldu. Milli olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından üretilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'ni kullanarak deniz üzerinde seyreden Albatros İDA'yı başarıyla etkisiz hale getirdi. Bu başarıyla Bayraktar AKINCI, ASELFLIR-500 ile gerçekleştirdiği ilk uçuş ve atış testiyle sahadaki etkinliğini kanıtlamış oldu. İhracatta lider konumunda Bayraktar AKINCI TİHA, 40.000 uçuş saatinin üzerine çıkarak Türk havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Başlangıçtan itibaren tüm projelerini kendi kaynaklarıyla yürüten Baykar, 2003 yılındaki İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından bu yana gelirlerinin yüzde 83'ünü ihracattan elde etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, 2021 ve 2022'de savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri olan Baykar, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2023'te de sektörün ihracat şampiyonu olarak ilan edildi ve geçen yıl 1,8 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Son yıllarda gelirlerinin yüzde 90'ından fazlasını ihracattan sağlayan Baykar, 2023'te savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın üçte birini tek başına gerçekleştirdi. Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 9 ülkeyle olmak üzere toplamda 34 ülkeyle ihracat anlaşmaları imzalandı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk havacılığının altın çağı. Gökte Bayraktar #AKINCI, Denizde Albatros-T İDA 2 x MAM-T 1 x MAM-L ve kendi sınıfında dünyanın en iyi elektro-optik sistemi ASELFLIR-500 ile gerçekleşen hareketli deniz hedefi atışları tam isabetle vuruldu." ifadelerini kullandı.
Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), ASELFLIR-500 ile gerçekleştirilen ilk atış testinde başarı sağladı...

Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında, Baykar tarafından milli ve özgün bir şekilde geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), ASELFLIR-500 ile gerçekleştirilen ilk atış testinde başarı sağladı ve deniz üzerinde seyreden hareketli bir hedefi etkili bir şekilde imha etti.

Baykar'ın açıklamasına göre, Bayraktar AKINCI, Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 ile ilk kez uçuş gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen testte, ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'nin entegrasyonu başarılı bir şekilde tamamlandı.

  • Denizdeki hareketli hedefi başarıyla vurdu

Açıklamaya göre, bugün yapılan testte ASELFLIR-500'ün Bayraktar AKINCI TİHA'ya entegre edilmesiyle, Türk savunma sanayii önemli bir adım atmış oldu.

Milli olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından üretilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'ni kullanarak deniz üzerinde seyreden Albatros İDA'yı başarıyla etkisiz hale getirdi.

Bu başarıyla Bayraktar AKINCI, ASELFLIR-500 ile gerçekleştirdiği ilk uçuş ve atış testiyle sahadaki etkinliğini kanıtlamış oldu.

  • İhracatta lider konumunda

Bayraktar AKINCI TİHA, 40.000 uçuş saatinin üzerine çıkarak Türk havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Başlangıçtan itibaren tüm projelerini kendi kaynaklarıyla yürüten Baykar, 2003 yılındaki İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından bu yana gelirlerinin yüzde 83'ünü ihracattan elde etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, 2021 ve 2022'de savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri olan Baykar, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2023'te de sektörün ihracat şampiyonu olarak ilan edildi ve geçen yıl 1,8 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi.

Son yıllarda gelirlerinin yüzde 90'ından fazlasını ihracattan sağlayan Baykar, 2023'te savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın üçte birini tek başına gerçekleştirdi.

Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 9 ülkeyle olmak üzere toplamda 34 ülkeyle ihracat anlaşmaları imzalandı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk havacılığının altın çağı. Gökte Bayraktar #AKINCI, Denizde Albatros-T İDA 2 x MAM-T 1 x MAM-L ve kendi sınıfında dünyanın en iyi elektro-optik sistemi ASELFLIR-500 ile gerçekleşen hareketli deniz hedefi atışları tam isabetle vuruldu." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.