AKÇAM: İlk el konutta sıfır faizli kampanya dönemi başladı

Ekonomi 21.11.2023 - 13:42, Güncelleme: 21.11.2023 - 13:42
 

AKÇAM: İlk el konutta sıfır faizli kampanya dönemi başladı

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, sıfır ve ikinci el konut alacaklara tavsiyelerde bulundu.
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, art arda açıklanan sıfır faizli 120 ay vadeli konut kampanyaların alıcı beklediğini belirterek, "İlk el konut alacaklar sıkı pazarlık yapsın. İnşaat firmaları devam eden projelerini tamamlamak veya bitmiş projelerini elden çıkarmak için çok çeşitli kampanyalar yapmaya başladılar. Sıfır konutta belki fiyat düşmedi ama şirketler kendi bünyelerinde faizsiz şekilde ödeme planları yaparak konut satışlarını cazip hale getiriyor. Firmalar son dönemde sıfır faiz 120 ay vadeli ödeme seçeneği sunmaya başladılar. Son 3 yılda hiç bu şekilde olmayan sektör, yeni projelerinde ezber bozan bir ortama doğru gidiyor. Hep yükseliş gösteren ve alıcısı çok olan projelerde, şu an ise alıcı bulmak için cazip çok kampanyalar göreceğiz." dedi. İKİNCİ ELDE DURUM NASIL  Akçam, ikinci el konutlara ilişkin ise şunları söyledi: "İkinci el konut fiyatları yatay bir seyir izlemeye devam ederken, enflasyon oranları da dikkate alındığında, fiyatlar bir miktar durgunluk göstermektedir. Fakat fiyatlarda keskin bir düşüş beklemek yanlış olur. Konut fiyatlarındaki yatay seyir, konut sektöründeki talep ve arz dengesindeki uyumdan kaynaklanmaktadır. Ülkemizde, son yıllarda yapılan yatırımlar ve artan nüfus, konut talebini artırmıştır. Ancak, aşırı yapılan konut projeleri ve inşaatlardan dolayı arz tarafında da bir artış yaşanmıştır. Bu durum, arz ve talep dengesini korumakta ve özellikle ikinci el konut fiyatlarının yükselmesini engellemektedir. Bununla birlikte, konut fiyatlarındaki durgunluk, konut sektörü için olumsuz bir durum olarak değerlendirilmemelidir. Çünkü fiyatların dengeli seyretmesi, sektördeki büyümenin sürdürülebilir olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle, konut sektöründeki gelişmeler yakından takip edilmeli ve doğru yatırımlar yapılmalıdır. Birinci el konut alıcısı sıkı pazarlık yapsın. İkinci el konut alıcısı karar alma sürecini iyi yönetsin ve öyle alsın."
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, sıfır ve ikinci el konut alacaklara tavsiyelerde bulundu.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, art arda açıklanan sıfır faizli 120 ay vadeli konut kampanyaların alıcı beklediğini belirterek, "İlk el konut alacaklar sıkı pazarlık yapsın. İnşaat firmaları devam eden projelerini tamamlamak veya bitmiş projelerini elden çıkarmak için çok çeşitli kampanyalar yapmaya başladılar. Sıfır konutta belki fiyat düşmedi ama şirketler kendi bünyelerinde faizsiz şekilde ödeme planları yaparak konut satışlarını cazip hale getiriyor. Firmalar son dönemde sıfır faiz 120 ay vadeli ödeme seçeneği sunmaya başladılar. Son 3 yılda hiç bu şekilde olmayan sektör, yeni projelerinde ezber bozan bir ortama doğru gidiyor. Hep yükseliş gösteren ve alıcısı çok olan projelerde, şu an ise alıcı bulmak için cazip çok kampanyalar göreceğiz." dedi.

İKİNCİ ELDE DURUM NASIL 

Akçam, ikinci el konutlara ilişkin ise şunları söyledi: "İkinci el konut fiyatları yatay bir seyir izlemeye devam ederken, enflasyon oranları da dikkate alındığında, fiyatlar bir miktar durgunluk göstermektedir. Fakat fiyatlarda keskin bir düşüş beklemek yanlış olur. Konut fiyatlarındaki yatay seyir, konut sektöründeki talep ve arz dengesindeki uyumdan kaynaklanmaktadır. Ülkemizde, son yıllarda yapılan yatırımlar ve artan nüfus, konut talebini artırmıştır. Ancak, aşırı yapılan konut projeleri ve inşaatlardan dolayı arz tarafında da bir artış yaşanmıştır. Bu durum, arz ve talep dengesini korumakta ve özellikle ikinci el konut fiyatlarının yükselmesini engellemektedir.

Bununla birlikte, konut fiyatlarındaki durgunluk, konut sektörü için olumsuz bir durum olarak değerlendirilmemelidir. Çünkü fiyatların dengeli seyretmesi, sektördeki büyümenin sürdürülebilir olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle, konut sektöründeki gelişmeler yakından takip edilmeli ve doğru yatırımlar yapılmalıdır. Birinci el konut alıcısı sıkı pazarlık yapsın. İkinci el konut alıcısı karar alma sürecini iyi yönetsin ve öyle alsın."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.