Ahmet Kurt: Yeşil dönüşüm olmadan gelişemeyiz

06.09.2022 - 09:53, Güncelleme: 06.09.2022 - 09:53
 

Ahmet Kurt: Yeşil dönüşüm olmadan gelişemeyiz

Ankara’da toplanacak olan Yeşil Dönüşüm Zirvesi’yle ilgili olarak ANKHABER’e değerlendirmelerde bulunan İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, “Bu zirve öyle önemli ki, dönüşemezsek gelişemeyiz” dedi.
ANKHABER /  Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED ile Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) Türkiye Temsilciliği’nin iş birliği ve Akbank desteğiyle İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu İÇASİFED’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan,  “Yeşil Dönüşümde Riskler, Fırsatlar ve Beklentiler” ana temalı Yeşil Dönüşüm Zirvesi’yle ilgili olarak ANKHABER’e değerlendirmelerde bulunan İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, “Bu zirve öyle önemli ki, dönüşemezsek gelişemeyiz” dedi. Alanında uzmanlar katılacak Ahmet Kurt, 15 Eylül Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan zirveyle ilgili bilgi verirken, “KOBİ’lerin yeşil dönüşüm ile gelişimine yönelik riskler, fırsatlar ve beklentiler bir rapor halinde kamuoyu ile paylaşılacak. Alanında uzman ulusal - uluslararası düzeyde isimlerin katılımıyla yeşil dönüşümde yol haritaları ele alınacak” diye konuştu. Sorunların çözümü kolaylaşır İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, Yeşil Dönüşüm Zirvesi’yle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Ana temasından da anlaşılacağı gibi, ‘Yeşil Dönüşümde Riskler, Fırsatlar ve Beklentiler’ bu zirvede gündeme gelecek. TÜRKONFED Genel Başkanı Sayın Süleyman Sönmez'in her fırsatta belirttiği gibi; 2030 yılına kadar tüm bölgelerimizde, KOBİ'lerimizin rekabetçi ve yeşil dönüşümünü tamamlamış hale gelmesini arzu ediyoruz. Yakın çevremizde savaşların, krizlerin yaşandığı bir ortamda bu elbette kolay değil ama iş dünyamızın sorunlu ortamlara bağışıklığı vardır. TÜRKONGED’in oluşturacağı ‘Yeşil Dönüşüm Merkezi’ sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır. Yeşil dönüşüm konusunun şakaya gelir yanı yoktur. Bu alanda geri kalan biter. Çünkü AB’nin Yeni Büyüme Stratejisi “Yeşil Mutabakat” üzerine oturtuldu ve bu Mutabakat, Avrupa Birliği’nin yeni sanayi politikasının ve ekonomik büyüme stratejisinin çerçevesini çizmektedir. İhracatımızın büyük bölümünü gerçekleştirdiğimiz bir bölgenin Yeşil Dönüşüm Stratejisi, 2050 yılına kadar net sera gazı emisyonlarının sıfırlanmasını, ekonomik büyümenin kaynak kullanımından ayrılmasını, kimsenin ve hiçbir bölgenin geride bırakılmamasını öngörüyor. Bu strateji doğrultusunda sanayiden tarıma, ulaştırmadan enerjiye kapsamlı bir dönüşüm gerçekleştirecek olan AB’den geriye düşemeyiz. KOBİ'lerimizin rekabetçi ve yeşil dönüşümünü tamamlamış hale gelmesi gerekiyor. Ankara’daki zirve bu yöndeki zorunluluğu ve bilinci artıracaktır. Yeşil dönüşüm için yapılacak somut çalışmalar bu zirvede açıklanacağı için İÇASİFED yönetimi ve tüm üyeler olarak böyle dev bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyoruz. Atatürk Ankara’sına yakışacaktır Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşmamızı kolaylaştıracak gelişmelerin; Cumhuriyetimizi, demokrasimizi güçlendirmenin adresi olacaktır. Son olarak şunu belirtmek isterim: “Yeşil dönüşüme neden ihtiyacımız var?” diyenler, bu zirveyi yakından takip etsin.”
Ankara’da toplanacak olan Yeşil Dönüşüm Zirvesi’yle ilgili olarak ANKHABER’e değerlendirmelerde bulunan İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, “Bu zirve öyle önemli ki, dönüşemezsek gelişemeyiz” dedi.

ANKHABER / 

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED ile Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) Türkiye Temsilciliği’nin iş birliği ve Akbank desteğiyle İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu İÇASİFED’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan,  “Yeşil Dönüşümde Riskler, Fırsatlar ve Beklentiler” ana temalı Yeşil Dönüşüm Zirvesi’yle ilgili olarak ANKHABER’e değerlendirmelerde bulunan İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, “Bu zirve öyle önemli ki, dönüşemezsek gelişemeyiz” dedi.

Alanında uzmanlar katılacak

Ahmet Kurt, 15 Eylül Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan zirveyle ilgili bilgi verirken, “KOBİ’lerin yeşil dönüşüm ile gelişimine yönelik riskler, fırsatlar ve beklentiler bir rapor halinde kamuoyu ile paylaşılacak. Alanında uzman ulusal - uluslararası düzeyde isimlerin katılımıyla yeşil dönüşümde yol haritaları ele alınacak” diye konuştu.

Sorunların çözümü kolaylaşır

İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, Yeşil Dönüşüm Zirvesi’yle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ana temasından da anlaşılacağı gibi, ‘Yeşil Dönüşümde Riskler, Fırsatlar ve Beklentiler’ bu zirvede gündeme gelecek. TÜRKONFED Genel Başkanı Sayın Süleyman Sönmez'in her fırsatta belirttiği gibi; 2030 yılına kadar tüm bölgelerimizde, KOBİ'lerimizin rekabetçi ve yeşil dönüşümünü tamamlamış hale gelmesini arzu ediyoruz.

Yakın çevremizde savaşların, krizlerin yaşandığı bir ortamda bu elbette kolay değil ama iş dünyamızın sorunlu ortamlara bağışıklığı vardır. TÜRKONGED’in oluşturacağı ‘Yeşil Dönüşüm Merkezi’ sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır.

Yeşil dönüşüm konusunun şakaya gelir yanı yoktur. Bu alanda geri kalan biter. Çünkü AB’nin Yeni Büyüme Stratejisi “Yeşil Mutabakat” üzerine oturtuldu ve bu Mutabakat, Avrupa Birliği’nin yeni sanayi politikasının ve ekonomik büyüme stratejisinin çerçevesini çizmektedir. İhracatımızın büyük bölümünü gerçekleştirdiğimiz bir bölgenin Yeşil Dönüşüm Stratejisi, 2050 yılına kadar net sera gazı emisyonlarının sıfırlanmasını, ekonomik büyümenin kaynak kullanımından ayrılmasını, kimsenin ve hiçbir bölgenin geride bırakılmamasını öngörüyor. Bu strateji doğrultusunda sanayiden tarıma, ulaştırmadan enerjiye kapsamlı bir dönüşüm gerçekleştirecek olan AB’den geriye düşemeyiz. KOBİ'lerimizin rekabetçi ve yeşil dönüşümünü tamamlamış hale gelmesi gerekiyor. Ankara’daki zirve bu yöndeki zorunluluğu ve bilinci artıracaktır. Yeşil dönüşüm için yapılacak somut çalışmalar bu zirvede açıklanacağı için İÇASİFED yönetimi ve tüm üyeler olarak böyle dev bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyoruz.

Atatürk Ankara’sına yakışacaktır

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşmamızı kolaylaştıracak gelişmelerin; Cumhuriyetimizi, demokrasimizi güçlendirmenin adresi olacaktır.

Son olarak şunu belirtmek isterim: “Yeşil dönüşüme neden ihtiyacımız var?” diyenler, bu zirveyi yakından takip etsin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.