AHMET KURT: Üretimin, istihdamın, ihracatın yükü KOBİ’lerin sırtında

Ekonomi 15.09.2022 - 13:41, Güncelleme: 15.09.2022 - 13:47
 

AHMET KURT: Üretimin, istihdamın, ihracatın yükü KOBİ’lerin sırtında

“Yeşil Dönüşüm Zirvesi” Başkent Ankara’da düzenledi. Zirvede konuşan İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, üretim, istihdam ve ihracata ilişkin önemli mesajlar verdi.
ANKHABER /  İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (İÇASİFED) ev sahipliğinde, ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman konukların katılımıyla; Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) Derneği Türkiye Temsilciliği ve Akbank, Şubat ayında başlattıkları “KOBİ’ler için Yeşil Dönüşüm Projesi” kapsamında yedi ilde bölgesel düzeyde gerçekleştirilen çalıştayların ardından, Başkent Ankara’da “Yeşil Dönüşüm Zirvesi” düzenledi. Zirvede yeşil dönüşüm; çevreden ekonomiye, ham maddeden enerjiye, üretimden tüketime riskler, fırsatlar ve beklentiler başlıklarında ele alınırken, kürsüye gelen İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, önemli mesajlar verdi. ‘Yeşil Kalkınma Devrimi ve 2053 Net Sıfır Emisyon’ hedefinin bir devlet politikası olması gerektiğini ve günümüzde hayati bir önem kazandığını vurgulayan İÇASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kurt, “Dünya ile birlikte ülkemiz de 'Yeşil Dönüşüm' başlığı altında yeni bir üretim modelini konuşmaya, bunun gereklerini yerine getirmeye başladı. Üretimin, istihdamın, ihracatın yükünü sırtlamış olan KOBİ’lerimiz de yeşil dönüşümü giderek daha fazla önemsiyor” dedi. Zirveye, İÇASİFED üyesi kadın iş insanlarının yoğun katılımı dikkat çekti.
“Yeşil Dönüşüm Zirvesi” Başkent Ankara’da düzenledi. Zirvede konuşan İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, üretim, istihdam ve ihracata ilişkin önemli mesajlar verdi.

ANKHABER / 

İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (İÇASİFED) ev sahipliğinde, ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman konukların katılımıyla; Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) Derneği Türkiye Temsilciliği ve Akbank, Şubat ayında başlattıkları “KOBİ’ler için Yeşil Dönüşüm Projesi” kapsamında yedi ilde bölgesel düzeyde gerçekleştirilen çalıştayların ardından, Başkent Ankara’da “Yeşil Dönüşüm Zirvesi” düzenledi.

Zirvede yeşil dönüşüm; çevreden ekonomiye, ham maddeden enerjiye, üretimden tüketime riskler, fırsatlar ve beklentiler başlıklarında ele alınırken, kürsüye gelen İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, önemli mesajlar verdi.

‘Yeşil Kalkınma Devrimi ve 2053 Net Sıfır Emisyon’ hedefinin bir devlet politikası olması gerektiğini ve günümüzde hayati bir önem kazandığını vurgulayan İÇASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kurt, “Dünya ile birlikte ülkemiz de 'Yeşil Dönüşüm' başlığı altında yeni bir üretim modelini konuşmaya, bunun gereklerini yerine getirmeye başladı. Üretimin, istihdamın, ihracatın yükünü sırtlamış olan KOBİ’lerimiz de yeşil dönüşümü giderek daha fazla önemsiyor” dedi.

Zirveye, İÇASİFED üyesi kadın iş insanlarının yoğun katılımı dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.