AHMET KURT, MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE HEDEF GÖSTERDİ: BAŞARI VE ZENGİNLİK

Ekonomi 11.05.2023 - 20:04, Güncelleme: 11.05.2023 - 20:04
 

AHMET KURT, MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE HEDEF GÖSTERDİ: BAŞARI VE ZENGİNLİK

İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, meslek lisesinin bir memleket meseli olduğunu belirterek, Türközü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Battal Gazi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşmasını ANKHABER’e değerlendirdi.
ANKHABER İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanı Ahmet Kurt, Türközü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Battal Gazi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşarak deneyimlerini paylaştı. ANKHABER’e yaptığı açıklamada, bu tür etkinlikleri her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğini belirten Ahmet Kurt, en büyük hayalini, kendi mezun olduğu meslek lisesine giderek oradaki öğrencilerle buluşmak olduğunu söyledi. İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, son etkinlikle ilgli olarak da şunları söyledi: “Yaklaşık 6 yıldır her Mayıs ayında Ankara'daki çeşitli mesleki teknik Anadolu liselerine giderek bir meslek lisesi mezunu olarak bilgi birikimi tecrübelerimi meslek liseli olmanın neden önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Öğrencilerin kendi mesleklerini yapmalarının nedenini önemli olduğunu örnekleriyle anlatmaya çalışıyorum.  2023 yılı için Mamak bölgesindeki meslek liselerinden Türközü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Battal Gazi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştum. Meslek liseli olmanın memleket meselesi olduğunu okulda aldıkları uzmanlık bilgisinin ve meslek lisesi formasyonunun çok değerli olduğunu altını çizerek kendi tecrübelerimle anlattım. Özellikle yüksekokul okumalarında herhangi bir engelin olmadığını ama sadece meslek lisesi mezunu olarak bile gelecekte çok başarılı olacaklarını düşünmelerini tavsiye ettim ve ‘zengin olun’ dedim. Para kazanmanın yollarını da öğrencilere aktarmaya çalıştım. Bir meslek lisesi mezunu olarak 30'lu yaşlara geldiklerinde donanımlı bir uzman olacaklarını, o nedenle kendi mesleklerini yapmalarının ne kadar kritik olduğunu aktarmaya çalıştım. Başarılı olmak istiyorlarsa birinci madde olarak çok arzulu olmaları gerektiğini, başarılı olacaklarına kendilerini inandırmalarını, uzmanlık bilgilerini hedeflerine koyarak hayal kurmalarının nedenli önemli olduğunu anlattım. Aldığım geri bildirimler, sorular öğrencilere bir şeyler aktarabildiğimin kanıtıydı.”
İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, meslek lisesinin bir memleket meseli olduğunu belirterek, Türközü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Battal Gazi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşmasını ANKHABER’e değerlendirdi.

ANKHABER

İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanı Ahmet Kurt, Türközü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Battal Gazi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşarak deneyimlerini paylaştı.

ANKHABER’e yaptığı açıklamada, bu tür etkinlikleri her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğini belirten Ahmet Kurt, en büyük hayalini, kendi mezun olduğu meslek lisesine giderek oradaki öğrencilerle buluşmak olduğunu söyledi.

İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt, son etkinlikle ilgli olarak da şunları söyledi:

“Yaklaşık 6 yıldır her Mayıs ayında Ankara'daki çeşitli mesleki teknik Anadolu liselerine giderek bir meslek lisesi mezunu olarak bilgi birikimi tecrübelerimi meslek liseli olmanın neden önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Öğrencilerin kendi mesleklerini yapmalarının nedenini önemli olduğunu örnekleriyle anlatmaya çalışıyorum.  2023 yılı için Mamak bölgesindeki meslek liselerinden Türközü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Battal Gazi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştum. Meslek liseli olmanın memleket meselesi olduğunu okulda aldıkları uzmanlık bilgisinin ve meslek lisesi formasyonunun çok değerli olduğunu altını çizerek kendi tecrübelerimle anlattım. Özellikle yüksekokul okumalarında herhangi bir engelin olmadığını ama sadece meslek lisesi mezunu olarak bile gelecekte çok başarılı olacaklarını düşünmelerini tavsiye ettim ve ‘zengin olun’ dedim. Para kazanmanın yollarını da öğrencilere aktarmaya çalıştım. Bir meslek lisesi mezunu olarak 30'lu yaşlara geldiklerinde donanımlı bir uzman olacaklarını, o nedenle kendi mesleklerini yapmalarının ne kadar kritik olduğunu aktarmaya çalıştım. Başarılı olmak istiyorlarsa birinci madde olarak çok arzulu olmaları gerektiğini, başarılı olacaklarına kendilerini inandırmalarını, uzmanlık bilgilerini hedeflerine koyarak hayal kurmalarının nedenli önemli olduğunu anlattım. Aldığım geri bildirimler, sorular öğrencilere bir şeyler aktarabildiğimin kanıtıydı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.