Ahmet Kaya’nın dalyanları birbirine katan orkinosu

Güncel 14.11.2022 - 20:08, Güncelleme: 14.11.2022 - 20:08
 

Ahmet Kaya’nın dalyanları birbirine katan orkinosu

Karizma balıkçı Saffet, Ahmet Kaya ve Dalyan Balıkçı'nın tezgahındaki dalyanları birbirine katan orkinosun başı...
Dursun ERKILIÇ Dikmen Caddesi’nde yürürken, sağımdaki kaldırımın epeyce ilerisine dalmış gözlerim, solumdaki Dalyan Balıkçısının tezgahında yer alan görülmemesi imkansız bir balık başına takıldı! KARİZMA BALIKÇI SAFFET… Balıkçıdaki arkadaştan biraz bilgi isteyince önce kendini anlattı: -Ben Karizma Balıkçı Saffet! Karizma Balıkçı Saffet Dayanık, akrabaları Selahattin ve Veysel Dayanık ile Levent Devran mahalleyi balığa doyuran bir ekip. Saffet, Dikmen Caddesi’nden geçenleri balıklar konusunda bilgilendirirken, balık başı ile ilgilendiğimi görünce, o balık başı ile bir fotoğrafını çekmek istediğimi söyledim. Hay hay diyerek orkinosun kesik başının dibine çömeldi… AHMET KAYA’NIN SESİ GELDİ! 170 kiloluk orkinos balığı parçalanıp bonfile ete dönüştürülürken, arta kalan baş, tezgahta sergilenmeye başlanmış. Başta çocuklar olmak üzere gelen geçen herkesin ilgisini çekmesi doğal olan bu görüntü ile birlikte, ilginçtir, Ahmet Kaya’nın sesini yankılandı zihnimde. Çünkü balıkçı dükkanını adı ‘Dalyan’ idi ve Halim Şefik Güzelson’un o muhteşem “Kılıç Balığının Öyküsü” şiiri Ahmet Kaya’nın muhteşem yorumuyla ölümsüzleşmişti… Orkinos balığının kesik başı, nasıl olur da “Kılıç Balığının Öyküsü” şiirinin Ahmet Kaya yorumu ile insanın aklına gelir derseniz, gelir! Çünkü “Uskumrunun arkasından gidiyorduk Sürünün içinde ben de vardım” Sırtımda bir zıpkın yarası” olsa da “Mutlu olmasına mutluydum” Ama… “Nedense gitmiyordu Kulağımdan bir türlü o ağ var sesleri” O anda… Dank etti kafam! “Deniz kızı girmiş düşünceme ben iflah olmam” derken, “Dalyanları birbirine katmak orkinosların harcı” dedi Ahmet Kaya! Balıkçı tezgahına döndüm… Bu kesik orkinos başı, dalyanları birbirine katan o orkinosun başı olmasın diye düşündüm! SONRA ORKİNOS DEVAM ETTİ Sanki Ahmet Kaya sustu ve orkinos devam etti türkü çığırmaya: Sırtımda bir zıpkın yarası Atın beni mor kuşaklı bir takaya götürün İri gözlerimde keder, kılıcımda hüzün Satın beni Satın beni Rakı için HERKES KENDİNE, İŞİNE DÖNDÜ… Onun, benim iki katımdan fazla kiloya sahip vücudu paramparça edilerek bonfile dilimlerine ayrılmıştı. Kim ne niyetle aldı bilemem ama sanki sırtıma bir zıpkın saplandı! Karizma balıkçı Saffet’e eyvallah dedim… O, güle güle dedikten sonra orkinosu pazarlayan müşteri davetine devam etti…
Karizma balıkçı Saffet, Ahmet Kaya ve Dalyan Balıkçı'nın tezgahındaki dalyanları birbirine katan orkinosun başı...

Dursun ERKILIÇ

Dikmen Caddesi’nde yürürken, sağımdaki kaldırımın epeyce ilerisine dalmış gözlerim, solumdaki Dalyan Balıkçısının tezgahında yer alan görülmemesi imkansız bir balık başına takıldı!

KARİZMA BALIKÇI SAFFET…

Balıkçıdaki arkadaştan biraz bilgi isteyince önce kendini anlattı:

-Ben Karizma Balıkçı Saffet!

Karizma Balıkçı Saffet Dayanık, akrabaları Selahattin ve Veysel Dayanık ile Levent Devran mahalleyi balığa doyuran bir ekip.

Saffet, Dikmen Caddesi’nden geçenleri balıklar konusunda bilgilendirirken, balık başı ile ilgilendiğimi görünce, o balık başı ile bir fotoğrafını çekmek istediğimi söyledim. Hay hay diyerek orkinosun kesik başının dibine çömeldi…

AHMET KAYA’NIN SESİ GELDİ!

170 kiloluk orkinos balığı parçalanıp bonfile ete dönüştürülürken, arta kalan baş, tezgahta sergilenmeye başlanmış. Başta çocuklar olmak üzere gelen geçen herkesin ilgisini çekmesi doğal olan bu görüntü ile birlikte, ilginçtir, Ahmet Kaya’nın sesini yankılandı zihnimde.

Çünkü balıkçı dükkanını adı ‘Dalyan’ idi ve Halim Şefik Güzelson’un o muhteşem “Kılıç Balığının Öyküsü” şiiri Ahmet Kaya’nın muhteşem yorumuyla ölümsüzleşmişti…

Orkinos balığının kesik başı, nasıl olur da “Kılıç Balığının Öyküsü” şiirinin Ahmet Kaya yorumu ile insanın aklına gelir derseniz, gelir!

Çünkü

“Uskumrunun arkasından gidiyorduk

Sürünün içinde ben de vardım”

Sırtımda bir zıpkın yarası”

olsa da

“Mutlu olmasına mutluydum”

Ama…

“Nedense gitmiyordu

Kulağımdan bir türlü o ağ var sesleri”

O anda…

Dank etti kafam!

“Deniz kızı girmiş düşünceme ben iflah olmam” derken, “Dalyanları birbirine katmak orkinosların harcı” dedi Ahmet Kaya!

Balıkçı tezgahına döndüm…

Bu kesik orkinos başı, dalyanları birbirine katan o orkinosun başı olmasın diye düşündüm!

SONRA ORKİNOS DEVAM ETTİ

Sanki Ahmet Kaya sustu ve orkinos devam etti türkü çığırmaya:

Sırtımda bir zıpkın yarası

Atın beni mor kuşaklı bir takaya götürün

İri gözlerimde keder, kılıcımda hüzün

Satın beni

Satın beni

Rakı için

HERKES KENDİNE, İŞİNE DÖNDÜ…

Onun, benim iki katımdan fazla kiloya sahip vücudu paramparça edilerek bonfile dilimlerine ayrılmıştı.

Kim ne niyetle aldı bilemem ama sanki sırtıma bir zıpkın saplandı!

Karizma balıkçı Saffet’e eyvallah dedim…

O, güle güle dedikten sonra orkinosu pazarlayan müşteri davetine devam etti…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Karizma balıkçı saffet dayanık
(14.11.2022 22:35 - #277)
İşte fark Dikmen cad no 392 c dalyan balıkçısı karizma balıkçı saffet dayanık 05357915566 Çankaya Ankara bol çeçit
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.