Adem Ceylan ‘siyaset’ dedi

Güncel 18.03.2023 - 11:23, Güncelleme: 18.03.2023 - 11:27
 

Adem Ceylan ‘siyaset’ dedi

ANKHABER / Çalışma Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan kurumdaki görevinden istifa ederek siyasete atılma kararı aldı.
Bürokrat olarak görev yaptığı kurumlarda önemli hizmetlere imza atan Adem Ceylan, medya ile de iyi ilişkiler içindeydi. “Ankaralı habercilerin Adem abisi” olarak bilinen Ceylan, Haber Kameramanları Derneğinin meslek standartlarının belirlenmesinde büyük katkı sağlamıştı. Bu arada, geçtiğimiz yıl katkılarından ötürü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, düzenlenen törende haberciler adına kendisine bir plaket vermişti. Adem Ceylan, haber kameramanları, foto muhabirleri ve muhabirlerin meslek standartlarının oluşturulmasında daima habercilerin yanında oldu.   ADEM CEYLAN KİMDİR 1963 Yılında Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketi Çamlıdere'de lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Afyon Mali Bilimler Fakültesi Maliye bölümünü bitirdikten sonra sırasıyla; 2016 Yılından itibaren Mesleki Kurumu Başkanı olarak görev yaptığı dönemde, TOBB, 81 İl ticaret ve sanayii odaları, TESK’e bağlı Meslek Odaları ve özellikle Ankara’daki 111 meslek odası, Sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte Çalışma Hayatına Mesleki Yeterlilik Belgeli Nitelikli İş Gücü kazandırılması için bire bir çalışmalar yürütmüştür. Makale ve Yayınlar; • Yerel yönetimlerin seçilmiş ve atanmış personelinin hizmet içi eğitimine yönelik; İçişleri Bakanlığı, Todaie, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, birlik ve derneklerce düzenlenen eğitim seminerlerinde, il özel idareleri ve belediyelerin; görev yetki ve sorumlulukları, ihale mevzuatı, imar ve kamulaştırma konularında konuşmacı olarak görevlendirildi. • İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce 1999 yılında yayımlanan “Belediye Başkanları El Kitabı”nda “Belediyeler Açısından İmar ve Kamulaştırma İşleri” konulu ders notları yayımlandı. • “Yerel Yönetim ve Denetim Dergisinde” ihale mevzuatı ve yapım işleri ile ilgili makaleleri yayımlandı. • Fransa, Avusturya, Belçika ve Hollanda’da yerel yönetimlerin yapısı ve işleyişi, İspanya’da tarihi ve kültürel varlıkların restorasyonu ve turizm konularında inceleme ve araştırmalarda bulundu. Ödülleri; 2010 ve 2011 yıllarında Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmalar Derneği tarafından 2 kez Türkiyenin en iyi Stratejik yönetim ve uygulama yapan il özel idaresi yöneticisi ödülü 2011, 2013 ve 2014 yıllarında Türk Time Dergisi tarafından 3 kez yılın hizmet adamı ödülü 2013, 2016, 2019 Yılında Buhara Dergisi tarafından Yılın En Başarılı Bürokrat ödülü almıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır
ANKHABER / Çalışma Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan kurumdaki görevinden istifa ederek siyasete atılma kararı aldı.

Bürokrat olarak görev yaptığı kurumlarda önemli hizmetlere imza atan Adem Ceylan, medya ile de iyi ilişkiler içindeydi.

“Ankaralı habercilerin Adem abisi” olarak bilinen Ceylan, Haber Kameramanları Derneğinin meslek standartlarının belirlenmesinde büyük katkı sağlamıştı.

Bu arada, geçtiğimiz yıl katkılarından ötürü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, düzenlenen törende haberciler adına kendisine bir plaket vermişti. Adem Ceylan, haber kameramanları, foto muhabirleri ve muhabirlerin meslek standartlarının oluşturulmasında daima habercilerin yanında oldu.

 

ADEM CEYLAN KİMDİR

1963 Yılında Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketi Çamlıdere'de lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Afyon Mali Bilimler Fakültesi Maliye bölümünü bitirdikten sonra sırasıyla;

2016 Yılından itibaren Mesleki Kurumu Başkanı olarak görev yaptığı dönemde, TOBB, 81 İl ticaret ve sanayii odaları, TESK’e bağlı Meslek Odaları ve özellikle Ankara’daki 111 meslek odası, Sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte Çalışma Hayatına Mesleki Yeterlilik Belgeli Nitelikli İş Gücü kazandırılması için bire bir çalışmalar yürütmüştür.

Makale ve Yayınlar;

• Yerel yönetimlerin seçilmiş ve atanmış personelinin hizmet içi eğitimine yönelik; İçişleri Bakanlığı, Todaie, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, birlik ve derneklerce düzenlenen eğitim seminerlerinde, il özel idareleri ve belediyelerin; görev yetki ve sorumlulukları, ihale mevzuatı, imar ve kamulaştırma konularında konuşmacı olarak görevlendirildi.

• İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce 1999 yılında yayımlanan “Belediye Başkanları El Kitabı”nda

“Belediyeler Açısından İmar ve Kamulaştırma İşleri” konulu ders notları yayımlandı.

• “Yerel Yönetim ve Denetim Dergisinde” ihale mevzuatı ve yapım işleri ile ilgili makaleleri yayımlandı.

• Fransa, Avusturya, Belçika ve Hollanda’da yerel yönetimlerin yapısı ve işleyişi, İspanya’da tarihi ve kültürel varlıkların restorasyonu ve turizm konularında inceleme ve araştırmalarda bulundu.

Ödülleri;

2010 ve 2011 yıllarında Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmalar Derneği tarafından 2 kez Türkiyenin en iyi Stratejik yönetim ve uygulama yapan il özel idaresi yöneticisi ödülü

2011, 2013 ve 2014 yıllarında Türk Time Dergisi tarafından 3 kez yılın hizmet adamı ödülü

2013, 2016, 2019 Yılında Buhara Dergisi tarafından Yılın En Başarılı Bürokrat ödülü almıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.