Acı, hissiyat, ıslah, imha…

Kültür-Sanat 03.03.2023 - 21:48, Güncelleme: 03.03.2023 - 21:48
 

Acı, hissiyat, ıslah, imha…

Emel ESKİOĞLU / Yolum ilk defa Yozgat civarına düştü. Yozgat Fakıbeyli daha önce ismini bile duymadığım bir yerdi.
Yüreğimizi yakan acıyı iliklerimize kadar hissettiğimiz bu dönemde depremzedelere yeniden umut olma çabalarına ve ellerinden geleni yapıp onlara kol kanat germelerine hayran kaldım buranın. AİDİYET HİSSİYATI… İlk defa gittiğim bu yörenin yabancısıyım ama işin ilginç tarafı, içine düştüğüm şu hissiyat oldu: Memleket dediğimiz şey ya vatanımızdır ya da ailenizin doğup büyüdüğü yerdir.Ama gittiğiniz yerdeki insanlar size oraya aitmişsiniz gibi hissettirirse orası artık sizin de memleketinizdir. Beni buraya ait hissettiren herkese teşekkür ederim. İnsanların samimiyetine hayran kaldım ve uzaklaştığımız insanı değerleri gördüm. ISLAH VE İMHA… Bir yurt binasına bakarken gördüğüm, gözlerimi bir müddet ayıramadığım, “Bir milletin ıslahı, kötülerin imhası ile değil; yeni neslin eğitim ve terbiyesi ile mümkündür.” sözü, hepimizin düşlediği bir toplumun oluşum evresi gibi geldi bana.
Emel ESKİOĞLU / Yolum ilk defa Yozgat civarına düştü. Yozgat Fakıbeyli daha önce ismini bile duymadığım bir yerdi.

Yüreğimizi yakan acıyı iliklerimize kadar hissettiğimiz bu dönemde depremzedelere yeniden umut olma çabalarına ve ellerinden geleni yapıp onlara kol kanat germelerine hayran kaldım buranın.

AİDİYET HİSSİYATI…

İlk defa gittiğim bu yörenin yabancısıyım ama işin ilginç tarafı, içine düştüğüm şu hissiyat oldu: Memleket dediğimiz şey ya vatanımızdır ya da ailenizin doğup büyüdüğü yerdir.Ama gittiğiniz yerdeki insanlar size oraya aitmişsiniz gibi hissettirirse orası artık sizin de memleketinizdir. Beni buraya ait hissettiren herkese teşekkür ederim. İnsanların samimiyetine hayran kaldım ve uzaklaştığımız insanı değerleri gördüm.

ISLAH VE İMHA…

Bir yurt binasına bakarken gördüğüm, gözlerimi bir müddet ayıramadığım, “Bir milletin ıslahı, kötülerin imhası ile değil; yeni neslin eğitim ve terbiyesi ile mümkündür.” sözü, hepimizin düşlediği bir toplumun oluşum evresi gibi geldi bana.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.