ABB'den 'Yeşil Şehir Eylem Planı'

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 13.03.2024 - 14:39, Güncelleme: 13.03.2024 - 14:39
 

ABB'den 'Yeşil Şehir Eylem Planı'

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası iş birliğiyle iklim değişikliği kaynaklı sorunlarla mücadele etmek ve düşük karbon emisyonlu bir kent oluşturmak amacıyla "Yeşil Şehir Eylem Planı"nı hazırladı.
"Yeşil Şehir Eylem Planı", Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) resmi internet sitesinde kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eylem planının 8 ana bölümden oluştuğunu belirterek, planın ön sözünde iklim değişikliği etkilerine karşı bugün için değil, geleceği de göz önünde bulundurarak harekete geçildiğini açıkladı. Yavaş, "Yeşil Şehir Eylem Planı"nın ön sözünde şu değerlendirmelerde bulundu: "Gelecek nesillere bırakmayı hayal ettiğimiz Ankara, 'Doğal kaynakların dengeli kullanımına ve sürdürülebilir gelişmeye öncelik veren, çevre ve iklim değişikliğine duyarlı, kapsayıcı, adil, yenilikçi, erişilebilir, yaşam kalitesi yüksek, yeşil başkent Ankara'dır." Eylem planına Türkçe ve İngilizce olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde "https://www.ankara.bel.tr/ankara-yesil-sehir-eylem-plani" linki üzerinden erişilebiliyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası iş birliğiyle iklim değişikliği kaynaklı sorunlarla mücadele etmek ve düşük karbon emisyonlu bir kent oluşturmak amacıyla "Yeşil Şehir Eylem Planı"nı hazırladı.

"Yeşil Şehir Eylem Planı", Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) resmi internet sitesinde kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eylem planının 8 ana bölümden oluştuğunu belirterek, planın ön sözünde iklim değişikliği etkilerine karşı bugün için değil, geleceği de göz önünde bulundurarak harekete geçildiğini açıkladı.

Yavaş, "Yeşil Şehir Eylem Planı"nın ön sözünde şu değerlendirmelerde bulundu: "Gelecek nesillere bırakmayı hayal ettiğimiz Ankara, 'Doğal kaynakların dengeli kullanımına ve sürdürülebilir gelişmeye öncelik veren, çevre ve iklim değişikliğine duyarlı, kapsayıcı, adil, yenilikçi, erişilebilir, yaşam kalitesi yüksek, yeşil başkent Ankara'dır."

Eylem planına Türkçe ve İngilizce olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde "https://www.ankara.bel.tr/ankara-yesil-sehir-eylem-plani" linki üzerinden erişilebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.