ABB’den vektörle mücadele kapsamında ilaçlama seferberliği

Sağlık 05.07.2023 - 11:09, Güncelleme: 05.07.2023 - 11:09
 

ABB’den vektörle mücadele kapsamında ilaçlama seferberliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı koordinesinde BelPlas AŞ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar mahalle muhtarlarının iş birliğiyle sürdürülüyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi koruyucuyu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. ABB iştiraklerinden BelPlas AŞ ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı; havaların ısınmasıyla birlikte artış gösteren sinek, sivrisinek ve haşere artışının önüne geçilmesi amacıyla ilaçlama seferberliği başlattı.   HAŞERE, SİNEK VE SİVRİSİNEKLERE KARŞI YOĞUN MESAİ Ekipler yoğun yağışlar nedeniyle yeşil alanlarda oluşan larva ve sinek popülasyonunun önüne geçmek için yoğun mesai harcıyor. Ayrıca, Kurban Bayramı’nda vatandaşlar tarafından bilinçsizce atılan atıkların bulunduğu alanlar da ekipler tarafından itinayla ilaçlanıyor. Ayrıca çöp bırakma noktalarındaki ilaçlama ve dezenfekte işlemiyle mikrobik ortamların oluşmasının önüne geçiliyor. Mahalle Muhtarları ile koordineli olarak ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen BelPlas AŞ İlaçlama Müdürü İsmail Dane, “BelPlas AŞ ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı koordinesiyle yapılmakta olan vektör mücadelesi kapsamında gündelik alanlarda, çöp ve yeşil alanlarda sivrisinek ve karasineklerin üremesine engel olmak amacıyla mahalle muhtarlarımızla koordineli bir şekilde ilaçlama çalışmalarını yürütmekteyiz” diye konuştu. Pursaklar Saray Gümüşoluk Mahalle Muhtarı Lokman Aldemir de düzenli olarak ilaçlama çalışmalarının yapılmasından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından mahallemizde yapılan ilaçlama çalışmalarından dolayı mahallem adına teşekkür ediyorum. Şu anda da mahallemiz ve çeşmesi civarında saha çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar için de çok teşekkür ediyoruz.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı koordinesinde BelPlas AŞ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar mahalle muhtarlarının iş birliğiyle sürdürülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi koruyucuyu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamında çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

ABB iştiraklerinden BelPlas AŞ ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı; havaların ısınmasıyla birlikte artış gösteren sinek, sivrisinek ve haşere artışının önüne geçilmesi amacıyla ilaçlama seferberliği başlattı.

 

HAŞERE, SİNEK VE SİVRİSİNEKLERE KARŞI YOĞUN MESAİ

Ekipler yoğun yağışlar nedeniyle yeşil alanlarda oluşan larva ve sinek popülasyonunun önüne geçmek için yoğun mesai harcıyor. Ayrıca, Kurban Bayramı’nda vatandaşlar tarafından bilinçsizce atılan atıkların bulunduğu alanlar da ekipler tarafından itinayla ilaçlanıyor. Ayrıca çöp bırakma noktalarındaki ilaçlama ve dezenfekte işlemiyle mikrobik ortamların oluşmasının önüne geçiliyor.

Mahalle Muhtarları ile koordineli olarak ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen BelPlas AŞ İlaçlama Müdürü İsmail Dane, “BelPlas AŞ ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı koordinesiyle yapılmakta olan vektör mücadelesi kapsamında gündelik alanlarda, çöp ve yeşil alanlarda sivrisinek ve karasineklerin üremesine engel olmak amacıyla mahalle muhtarlarımızla koordineli bir şekilde ilaçlama çalışmalarını yürütmekteyiz” diye konuştu.

Pursaklar Saray Gümüşoluk Mahalle Muhtarı Lokman Aldemir de düzenli olarak ilaçlama çalışmalarının yapılmasından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından mahallemizde yapılan ilaçlama çalışmalarından dolayı mahallem adına teşekkür ediyorum. Şu anda da mahallemiz ve çeşmesi civarında saha çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar için de çok teşekkür ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.