ABB'den diyabetli hastalara tedavi kampı

Sağlık (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 11.02.2024 - 12:26, Güncelleme: 11.02.2024 - 12:26
 

ABB'den diyabetli hastalara tedavi kampı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı iş birliğiyle, diyabetli hastaların takip edildiği tedavi kampı düzenlendi.
ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen 5 günlük kampta, diyabet hastalarına sosyal aktiviteler ve eğitim desteği sunuldu. Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesislerinde düzenlenen kampta, Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı'nda takip edilen hastalara yönelik çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenirken, aynı zamanda eğitimler de verildi. Kampın son gününde yapılan programda konuşan Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, diyabetli hastaların toplumda farkındalığını artırmak ve onlara destek olmak amacıyla bu tür çalışmalara her zaman destek verdiklerini ifade etti. Ünsal, diyabet hastalığının Avrupa'da birinci sıraya yükseldiğine dikkat çekerek, düzensiz yaşam tarzının, hareketsizlik ve sağlıksız beslenmenin bu artışta etkili olduğunu belirtti. Ayrıca, ailelerin hastalara destek olmasının önemine vurgu yaptı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu destekçilerden biri olmak istediklerini dile getirdi. Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı Başkanı Tülin Koçoğlu ise kampla ilgili memnuniyetini dile getirerek, diyabetle başa çıkmanın günlük hayatta nasıl olabileceğini öğrenmeye çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, beklenmedik imkanların kendilerine sunulduğunu ifade etti. Kampın kapanışı Soğuksu Milli Parkı'nda gerçekleştirildi. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda görevli Biyolog Ezgi Sarıkaya, belediyenin sağladığı imkanlarla halka hizmet etmenin önemine vurgu yaparken, diyabet hastası Emre Metin ise kamptan memnuniyetini dile getirerek, aldıkları eğitimlerin, sporun ve sağlanan imkanların değerini belirtti ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı iş birliğiyle, diyabetli hastaların takip edildiği tedavi kampı düzenlendi.

ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen 5 günlük kampta, diyabet hastalarına sosyal aktiviteler ve eğitim desteği sunuldu.

Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesislerinde düzenlenen kampta, Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı'nda takip edilen hastalara yönelik çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenirken, aynı zamanda eğitimler de verildi.

Kampın son gününde yapılan programda konuşan Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, diyabetli hastaların toplumda farkındalığını artırmak ve onlara destek olmak amacıyla bu tür çalışmalara her zaman destek verdiklerini ifade etti. Ünsal, diyabet hastalığının Avrupa'da birinci sıraya yükseldiğine dikkat çekerek, düzensiz yaşam tarzının, hareketsizlik ve sağlıksız beslenmenin bu artışta etkili olduğunu belirtti. Ayrıca, ailelerin hastalara destek olmasının önemine vurgu yaptı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu destekçilerden biri olmak istediklerini dile getirdi.

Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı Başkanı Tülin Koçoğlu ise kampla ilgili memnuniyetini dile getirerek, diyabetle başa çıkmanın günlük hayatta nasıl olabileceğini öğrenmeye çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, beklenmedik imkanların kendilerine sunulduğunu ifade etti.

Kampın kapanışı Soğuksu Milli Parkı'nda gerçekleştirildi. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda görevli Biyolog Ezgi Sarıkaya, belediyenin sağladığı imkanlarla halka hizmet etmenin önemine vurgu yaparken, diyabet hastası Emre Metin ise kamptan memnuniyetini dile getirerek, aldıkları eğitimlerin, sporun ve sağlanan imkanların değerini belirtti ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.