ABB’den Çubuk’ta Bulunan KYK Yurdu Önündeki Durakta Oluşan Otobüs Bekleme Sırasıyla İlgili Açıklama

Güncel 06.10.2023 - 15:39, Güncelleme: 06.10.2023 - 15:39
 

ABB’den Çubuk’ta Bulunan KYK Yurdu Önündeki Durakta Oluşan Otobüs Bekleme Sırasıyla İlgili Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk’ta bulunan KYK Yurdu önündeki otobüs durağında oluşan otobüs sırası yoğunluğu görüntüleri ve yeterli otobüs verilmediği iddiaları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bazı sosyal medya paylaşımlarında ulaşımı ile ilgili sorunlarla gündeme gelen yurtlar, kent merkezine ve okullara (bazı okullara 60-90 km) uzak konumda olup öğrencilerin bu nedenle yaşadıkları mağduriyeti gidermek için Ankara Büyükşehir Belediyesi bölgede direkt/ekspress otobüs hatları açmıştır. 474 AYBÜ - Saray – Ulus - Kızılay hat numaralı güzergâhımızda 2-4 Ekim 2023 tarihleri arasında 366 adet servis verilmiş olup toplamda 28.429 yolcu taşınmıştır. Bu servislere yönlendirilen 160 yolcu kapasiteli körüklü ve 80 yolcu kapasiteli solo araçlarımız ile toplam 51.520 yolcu kapasitesi sağlanmıştır. Araç başı %55 kapasite kullanımı ile yolcu taşındığı ve servislerin yetersiz kalması gibi bir durumun söz konusu olmadığı, bazı öğrencilerin koltukta oturarak gitmek istemeleri nedeniyle araçların %45 boş kapasite ile servislerini tamamladığı tespit edilmiştir. Buna rağmen, ulaşım hattının uzun olması sebebiyle EGO Genel Müdürlüğü bölgede sabit denetim görevlileri yetkilendirmiş, öğrencilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için ek seferler koymuştur. Aşağıdaki video düne aittir. Ek seferler neticesinde okulların açıldığı ilk iki gün yaşanan sorunların haftanın diğer günler yaşanmadığı ve sürecin normalleştiği gözlemlenmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk’ta bulunan KYK Yurdu önündeki otobüs durağında oluşan otobüs sırası yoğunluğu görüntüleri ve yeterli otobüs verilmediği iddiaları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya paylaşımlarında ulaşımı ile ilgili sorunlarla gündeme gelen yurtlar, kent merkezine ve okullara (bazı okullara 60-90 km) uzak konumda olup öğrencilerin bu nedenle yaşadıkları mağduriyeti gidermek için Ankara Büyükşehir Belediyesi bölgede direkt/ekspress otobüs hatları açmıştır.

474 AYBÜ - Saray – Ulus - Kızılay hat numaralı güzergâhımızda 2-4 Ekim 2023 tarihleri arasında 366 adet servis verilmiş olup toplamda 28.429 yolcu taşınmıştır. Bu servislere yönlendirilen 160 yolcu kapasiteli körüklü ve 80 yolcu kapasiteli solo araçlarımız ile toplam 51.520 yolcu kapasitesi sağlanmıştır.

Araç başı %55 kapasite kullanımı ile yolcu taşındığı ve servislerin yetersiz kalması gibi bir durumun söz konusu olmadığı, bazı öğrencilerin koltukta oturarak gitmek istemeleri nedeniyle araçların %45 boş kapasite ile servislerini tamamladığı tespit edilmiştir.

Buna rağmen, ulaşım hattının uzun olması sebebiyle EGO Genel Müdürlüğü bölgede sabit denetim görevlileri yetkilendirmiş, öğrencilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için ek seferler koymuştur. Aşağıdaki video düne aittir. Ek seferler neticesinde okulların açıldığı ilk iki gün yaşanan sorunların haftanın diğer günler yaşanmadığı ve sürecin normalleştiği gözlemlenmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.