ABB'den belediyecilikte bir ilk olan hizmet

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 20.03.2024 - 10:07, Güncelleme: 20.03.2024 - 10:07
 

ABB'den belediyecilikte bir ilk olan hizmet

Ankara Büyükşehir Belediyesi, otizmli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla İncek'te "Uygulama Evi"ni hizmete açarak belediyecilikte bir ilke imza attı.
Açılışta konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ben ikide bir projesi olanlara, çöp projeyi halka proje gibi sunanlara bu tip projeleri öneriyorum. Türkiye'de bir örnek oluyor. Gerçek belediyeciliğin de bu olduğunu ifade ediyorum" dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı çalışmaları ve projeleri kapsamında önemli bir adım atarak Otizm Vakfı işbirliğiyle otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak Uygulama Evi'ni Gölbaşı ilçesine bağlı İncek'te açtı. Açılışa, Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan, CHP Gölbaşı Belediye Başkanı Adayı Yakup Odabaşı ve Ankara Milletvekilleri de katıldı. Başkan Yavaş, bu uygulama eviyle bir ilke imza attıklarını belirterek, sosyal belediyeciliği sadece ihtiyacı olan insanlara destek olarak anladıklarını vurguladı. Ayrıca, toplumun tüm bireylerinin sağlıklı bir şekilde yaşamasını ve ekonomik sıkıntı çekmemesini desteklemenin önemine değindi. Batıkent’te de otizmli ve özel ihtiyaç sahibi bireyler için büyük bir tesis projeleri olduğunu belirten Yavaş, "Engelli bireylere sahip ailelerin en büyük sorunlarından bir tanesi herhangi bir şekilde düğünü, cenazesi veya bir ihtiyacı olup da evden ayrıldığı takdirde bu çocukların ne olacağı, nereye bırakabileceği, emanet edebileceği bir yer yoktu. Bununla ilgili kent merkezine Mola Evleri açmıştık. Burası da otizmliler için büyük bir görev olacaktır bizim için diye düşünüyorum" dedi. Uygulama Evi'nin otizmli çocuklar ve ailelerine büyük kolaylık sağlayacağını belirten Yavaş, "Gerçek belediyeciliğin de bu olduğunu tekrar huzurunuzda ifade ediyorum. İnşallah Ankara'nın çeşitli yerlerinde de açabiliriz. Ayrıca Türkiye'de örnek olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan da, Mansur Yavaş'a desteği için teşekkür ederek, "Umuyorum ki bu bir model olacak Ankara'nın başka semtlerinde hatta başka şehirlerde de örnek olacaktır. Çünkü bu bir ilktir Ankara'da bu şekilde bir uygulama. Bunun her semtte yaygınlaşarak çoğalmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı. İncek Uygulama Evi’nde otizmli bireyler konaklayarak, çeşitli atölye ve faaliyetlerle sosyal ve mesleki becerilerini geliştirebilecekler. Ayrıca, içerisinde banyo ve tuvaleti olan tek kişilik 11 odaya sahip olan İncek Uygulama Evi, otizmli bireyler ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak nitelikte tasarlandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, otizmli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla İncek'te "Uygulama Evi"ni hizmete açarak belediyecilikte bir ilke imza attı.

Açılışta konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ben ikide bir projesi olanlara, çöp projeyi halka proje gibi sunanlara bu tip projeleri öneriyorum. Türkiye'de bir örnek oluyor. Gerçek belediyeciliğin de bu olduğunu ifade ediyorum" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı çalışmaları ve projeleri kapsamında önemli bir adım atarak Otizm Vakfı işbirliğiyle otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak Uygulama Evi'ni Gölbaşı ilçesine bağlı İncek'te açtı. Açılışa, Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan, CHP Gölbaşı Belediye Başkanı Adayı Yakup Odabaşı ve Ankara Milletvekilleri de katıldı.

Başkan Yavaş, bu uygulama eviyle bir ilke imza attıklarını belirterek, sosyal belediyeciliği sadece ihtiyacı olan insanlara destek olarak anladıklarını vurguladı. Ayrıca, toplumun tüm bireylerinin sağlıklı bir şekilde yaşamasını ve ekonomik sıkıntı çekmemesini desteklemenin önemine değindi.

Batıkent’te de otizmli ve özel ihtiyaç sahibi bireyler için büyük bir tesis projeleri olduğunu belirten Yavaş, "Engelli bireylere sahip ailelerin en büyük sorunlarından bir tanesi herhangi bir şekilde düğünü, cenazesi veya bir ihtiyacı olup da evden ayrıldığı takdirde bu çocukların ne olacağı, nereye bırakabileceği, emanet edebileceği bir yer yoktu. Bununla ilgili kent merkezine Mola Evleri açmıştık. Burası da otizmliler için büyük bir görev olacaktır bizim için diye düşünüyorum" dedi.

Uygulama Evi'nin otizmli çocuklar ve ailelerine büyük kolaylık sağlayacağını belirten Yavaş, "Gerçek belediyeciliğin de bu olduğunu tekrar huzurunuzda ifade ediyorum. İnşallah Ankara'nın çeşitli yerlerinde de açabiliriz. Ayrıca Türkiye'de örnek olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan da, Mansur Yavaş'a desteği için teşekkür ederek, "Umuyorum ki bu bir model olacak Ankara'nın başka semtlerinde hatta başka şehirlerde de örnek olacaktır. Çünkü bu bir ilktir Ankara'da bu şekilde bir uygulama. Bunun her semtte yaygınlaşarak çoğalmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

İncek Uygulama Evi’nde otizmli bireyler konaklayarak, çeşitli atölye ve faaliyetlerle sosyal ve mesleki becerilerini geliştirebilecekler. Ayrıca, içerisinde banyo ve tuvaleti olan tek kişilik 11 odaya sahip olan İncek Uygulama Evi, otizmli bireyler ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak nitelikte tasarlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.