ABB'den 'Başkentin 5 Beyazı' için tiyatro oyunu

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 01.02.2024 - 12:22, Güncelleme: 01.02.2024 - 12:22
 

ABB'den 'Başkentin 5 Beyazı' için tiyatro oyunu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentin simgelerinden olan Ankara tavşanı, Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara arısını tanıtmak amacıyla düzenlediği "Başkentin 5 Beyazı" tiyatro oyununu, yarıyıl tatili boyunca çocuklarla buluşturmaya devam ediyor.
ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Ankara'nın endemik türlerinden olan hayvanlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından sahnelenen tiyatro oyunuyla çocuklara tanıtılıyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, çocuklara ekran bağımlılığına alternatif kültürel ve sanatsal etkinlikler sunarak eğlenceli bir gün yaşatmayı amaçladıklarını belirtirken, Hayvanat Bahçeleri Koordinasyon Şefi Gözde Koç, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla Sincan Hayvanat Bahçesi ve Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'ndaki hayvanları tanıttıklarını ifade etti. Gençlik Parkı'nda bulunan Necip Fazıl Salonu'nda sahnelenen tiyatro gösterisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi tarafından sergileniyor. Minikler, eğlenceli şarkılar ve danslar eşliğinde başlayan gösteride, hayvan kostümleri giyen oyuncuların interaktif sahneleriyle unutulmaz anlar yaşıyor. Fuaye alanında özel bir bölümde, endemik türlere sahip hayvanlarla tanışan çocuklar, onlarla oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin amacı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve kentin simgeleri arasında yer alan hayvanları korumak ve gelecek nesillere tanıtmak. "Başkentin 5 Beyazı" projesi, Ankara tavşanı, Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara arısı ve Ankara kedisi gibi önemli sembollerin gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kültürel etkinlikler ile çocuklara güzel bir tatil yaşatıyor. ABB, BAKAP'taki Mucizeler Sirki ile Ankara'ya sirk getirirken, Başkentin 5 Beyazı için de tiytaro oyunu ile hem kentin değerlerini koruyor hem de öğrencilere renkli tatil etkinlikleri düzenliyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentin simgelerinden olan Ankara tavşanı, Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara arısını tanıtmak amacıyla düzenlediği "Başkentin 5 Beyazı" tiyatro oyununu, yarıyıl tatili boyunca çocuklarla buluşturmaya devam ediyor.

ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Ankara'nın endemik türlerinden olan hayvanlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından sahnelenen tiyatro oyunuyla çocuklara tanıtılıyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, çocuklara ekran bağımlılığına alternatif kültürel ve sanatsal etkinlikler sunarak eğlenceli bir gün yaşatmayı amaçladıklarını belirtirken, Hayvanat Bahçeleri Koordinasyon Şefi Gözde Koç, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla Sincan Hayvanat Bahçesi ve Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'ndaki hayvanları tanıttıklarını ifade etti.

Gençlik Parkı'nda bulunan Necip Fazıl Salonu'nda sahnelenen tiyatro gösterisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi tarafından sergileniyor. Minikler, eğlenceli şarkılar ve danslar eşliğinde başlayan gösteride, hayvan kostümleri giyen oyuncuların interaktif sahneleriyle unutulmaz anlar yaşıyor. Fuaye alanında özel bir bölümde, endemik türlere sahip hayvanlarla tanışan çocuklar, onlarla oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin amacı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve kentin simgeleri arasında yer alan hayvanları korumak ve gelecek nesillere tanıtmak. "Başkentin 5 Beyazı" projesi, Ankara tavşanı, Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara arısı ve Ankara kedisi gibi önemli sembollerin gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kültürel etkinlikler ile çocuklara güzel bir tatil yaşatıyor. ABB, BAKAP'taki Mucizeler Sirki ile Ankara'ya sirk getirirken, Başkentin 5 Beyazı için de tiytaro oyunu ile hem kentin değerlerini koruyor hem de öğrencilere renkli tatil etkinlikleri düzenliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.