5 gün deprem bölgesinde kalan Başkan Enver Demirel izlenimlerini anlattı

Yerel 18.02.2023 - 12:08, Güncelleme: 18.02.2023 - 12:08
 

5 gün deprem bölgesinde kalan Başkan Enver Demirel izlenimlerini anlattı

Deprem bölgesindeki illeri ziyaret eden Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 5 günlük deprem bölgesi izlenimlerini aktardı. Ziyaretin ardından ilçeye dönen Demirel, “Gördüğümüz manzara içimizi acıttı, yüreğimizi yaktı. Yıkım çok büyük. Devletimiz milletimiz de çok büyük. Tüm imkanlarıyla sahada. Depremzedelerimiz ailesini, yakınlarını evlerini kaybetti. Yapılan çalışmaların, verilen büyük mücadelenin, devletin yanlarında olduğunun farkındalar” dedi.
Demirel, bu zor sürecin el birliğiyle atlatılacağını belirterek “Bu büyük yıkımı birlikte kaldıracağız. Yaraları beraberce saracağız. Bölgede yoğun bir çalışma ortaya koyan askerimize, polisimize, jandarmamıza AFAD'ımıza, tüm kamu çalışanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve görevlilerimize Rabbim kolaylıklar versin” diye konuştu. AŞEVİ VE ÇADIR KREŞ KURDUK Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ı ziyaretinde kurdukları aşevinden depremzede ve ekiplere sıcak yemek ikramında bulunduklarını belirten Demirel, “AFAD’ımızla birlikte kurduğumuz çadır kreşimizde depremzede çocuklarımızla bir araya geldik. Onlara moral vermeye çalıştık. İstanbul’dan gelen gönüllü öğretmenlerimiz eşliğinde çocuklarımız bu zor süreci atlatmaya çalışıyor. Hepsi çok güzel, hepsi çok masum. Yaşadıkları sıkıntıyı, korkuyu yüzlerinden anlayabiliyorsunuz” dedi. YALNIZ DEĞİLLER, YANLARINDAYIZ Depremin ağır etkilerinin olduğu Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Osmaniye ve Hatay’da depremzede vatandaşlarla bir araya geldiklerini kaydeden Demirel, “Bir yandan kurtarma ekipleri canla başla çalışıyor, diğer yanda enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. İlgili kurumlar barınma ihtiyacını karşılamak için deprem çadırlarını kuruyor. Yardımlar dağıtılıyor. Çok geniş bir alana yayılan bir deprem. Devlet tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Depremzede vatandaşlarımız yakınlarını kaybetti, evlerini yuvalarını kaybetti. Ama devletin yanlarında olduğunu biliyor. Büyük bir mücadele verildiğinin farkında. Biz de bu ziyaretlerimizle depremzedelerimize yalnız değilsiniz, yanınızdayız dedik. Eksik ve ihtiyaçları yerinde tespit etme imkanı bulduk” diye konuştu. Demirel, bölgede bulunan belediyenin kurtarma ve teknik ekibiyle de bir araya gelerek son bilgileri aldıklarını değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi. DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR Şanlıurfa ve Adıyaman’a da giderek çalışmaları yerinde gördüklerini, depremzede vatandaşlara taziyelerini ilettiklerini kaydeden Demirel, “Adıyaman’da manzara çok farklı değil. Deprem yıkıp geçmiş Adıyaman’ı. Devletimiz, bu büyük yıkımı kısa sürede ayağa kaldıracak, yaraları kısa sürede saracak güçtedir” değerlendirmesinde bulundu. Demirel belediye olarak bölgeye 30 tır yaşam malzemesi 100 kişilik ekip bölgede, 2 seyyar mutfak ve aşevi gönderdiklerini 25 bin kişiye bıçak yemek ulaştırdıklarını ifade ederek Etimesgut’a gelen depremzedeler içinde her türlü yardımı yaptıklarını söyledi.
Deprem bölgesindeki illeri ziyaret eden Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 5 günlük deprem bölgesi izlenimlerini aktardı. Ziyaretin ardından ilçeye dönen Demirel, “Gördüğümüz manzara içimizi acıttı, yüreğimizi yaktı. Yıkım çok büyük. Devletimiz milletimiz de çok büyük. Tüm imkanlarıyla sahada. Depremzedelerimiz ailesini, yakınlarını evlerini kaybetti. Yapılan çalışmaların, verilen büyük mücadelenin, devletin yanlarında olduğunun farkındalar” dedi.

Demirel, bu zor sürecin el birliğiyle atlatılacağını belirterek “Bu büyük yıkımı birlikte kaldıracağız. Yaraları beraberce saracağız. Bölgede yoğun bir çalışma ortaya koyan askerimize, polisimize, jandarmamıza AFAD'ımıza, tüm kamu çalışanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve görevlilerimize Rabbim kolaylıklar versin” diye konuştu.

AŞEVİ VE ÇADIR KREŞ KURDUK

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ı ziyaretinde kurdukları aşevinden depremzede ve ekiplere sıcak yemek ikramında bulunduklarını belirten Demirel, “AFAD’ımızla birlikte kurduğumuz çadır kreşimizde depremzede çocuklarımızla bir araya geldik. Onlara moral vermeye çalıştık. İstanbul’dan gelen gönüllü öğretmenlerimiz eşliğinde çocuklarımız bu zor süreci atlatmaya çalışıyor. Hepsi çok güzel, hepsi çok masum. Yaşadıkları sıkıntıyı, korkuyu yüzlerinden anlayabiliyorsunuz” dedi.

YALNIZ DEĞİLLER, YANLARINDAYIZ

Depremin ağır etkilerinin olduğu Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Osmaniye ve Hatay’da depremzede vatandaşlarla bir araya geldiklerini kaydeden Demirel, “Bir yandan kurtarma ekipleri canla başla çalışıyor, diğer yanda enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. İlgili kurumlar barınma ihtiyacını karşılamak için deprem çadırlarını kuruyor. Yardımlar dağıtılıyor. Çok geniş bir alana yayılan bir deprem. Devlet tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Depremzede vatandaşlarımız yakınlarını kaybetti, evlerini yuvalarını kaybetti. Ama devletin yanlarında olduğunu biliyor. Büyük bir mücadele verildiğinin farkında. Biz de bu ziyaretlerimizle depremzedelerimize yalnız değilsiniz, yanınızdayız dedik. Eksik ve ihtiyaçları yerinde tespit etme imkanı bulduk” diye konuştu. Demirel, bölgede bulunan belediyenin kurtarma ve teknik ekibiyle de bir araya gelerek son bilgileri aldıklarını değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR

Şanlıurfa ve Adıyaman’a da giderek çalışmaları yerinde gördüklerini, depremzede vatandaşlara taziyelerini ilettiklerini kaydeden Demirel, “Adıyaman’da manzara çok farklı değil. Deprem yıkıp geçmiş Adıyaman’ı. Devletimiz, bu büyük yıkımı kısa sürede ayağa kaldıracak, yaraları kısa sürede saracak güçtedir” değerlendirmesinde bulundu.

Demirel belediye olarak bölgeye 30 tır yaşam malzemesi 100 kişilik ekip bölgede, 2 seyyar mutfak ve aşevi gönderdiklerini 25 bin kişiye bıçak yemek ulaştırdıklarını ifade ederek Etimesgut’a gelen depremzedeler içinde her türlü yardımı yaptıklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.