4. Van Gölü Bisiklet Festivali sona erdi

Spor Sahnesi 26.08.2022 - 22:12, Güncelleme: 26.08.2022 - 22:14
 

4. Van Gölü Bisiklet Festivali sona erdi

Sema Kumrulu Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı'na katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen 4. Van Denizi Bisiklet Festivali, tamamlandı.
Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Bitlis Belediyesi, Van Gölü kıyısında bulunan ilçe belediyeleri ile Vangölü Aktivistleri Derneği'nin katkılarıyla organize edilen festivale Türkiye'den birçok il, Almanya, İtalya ve İran'dan 250 kişi katıldı. Van Gölü çevresinde 7 gün süren etkinlikte 450 kilometre pedal çeviren bisiklet tutkunları, Van Kalesi yanındaki Atatürk Parkı'nda parkuru tamamladı. Muğla'dan gelerek etkinliğe katılan Fatoş Akalp, ''Gidiş dönüş 64 saatlik otobüs yolculuğunun sonunda 7 günlük Van Bisiklet Festivali sonlandı. Eve dönünce kızım, 'Anneciğim en fazla neden etkilendin, aklında en fazla ne kaldı'?  diye sordu. Ben hiç düşünmeden, 'En çok doğunun insan ilişkileri' dedim.  Bizimle ve aileleri ile kurdukları iletişimden çok etkilendim. Batının doğudan öğrenmesi gereken ilk şey bu olmalı. Batının şiddetsiz iletişim, eğitim çalışmaları ve bunlara verilen emek, saat ve paranın ne kadar da gereksiz olduğunu anlamak için doğuya bir gezi yapın derim. Festivale gelince; tek kelime ile muazzamdı. Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın sloganıyla Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden ve yurt dışından gelen 250 bisikletçi ile güle oynaya, misafir değil ev sahibi gibi, festivalin içinde kocaman bir aile olmanın tadına vardım''  dedi. Akalp, herkesin katılabilmesi için, bu yıl katılanların seneye katılamayacağını ekleyerek, ''Şimdiden yerinizi ayırtın derim'' diyerek ekledi. Harika festivalde emeği geçenleri kutlarım. Fatoş Akalp'e teşekkürler. Sağlık ve sporla kalalım.
Sema Kumrulu Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı'na katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen 4. Van Denizi Bisiklet Festivali, tamamlandı.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Bitlis Belediyesi, Van Gölü kıyısında bulunan ilçe belediyeleri ile Vangölü Aktivistleri Derneği'nin katkılarıyla organize edilen festivale Türkiye'den birçok il, Almanya, İtalya ve İran'dan 250 kişi katıldı.

Van Gölü çevresinde 7 gün süren etkinlikte 450 kilometre pedal çeviren bisiklet tutkunları, Van Kalesi yanındaki Atatürk Parkı'nda parkuru tamamladı.

Muğla'dan gelerek etkinliğe katılan Fatoş Akalp, ''Gidiş dönüş 64 saatlik otobüs yolculuğunun sonunda 7 günlük Van Bisiklet Festivali sonlandı. Eve dönünce kızım, 'Anneciğim en fazla neden etkilendin, aklında en fazla ne kaldı'?  diye sordu. Ben hiç düşünmeden, 'En çok doğunun insan ilişkileri' dedim.  Bizimle ve aileleri ile kurdukları iletişimden çok etkilendim. Batının doğudan öğrenmesi gereken ilk şey bu olmalı. Batının şiddetsiz iletişim, eğitim çalışmaları ve bunlara verilen emek, saat ve paranın ne kadar da gereksiz olduğunu anlamak için doğuya bir gezi yapın derim. Festivale gelince; tek kelime ile muazzamdı. Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın sloganıyla Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden ve yurt dışından gelen 250 bisikletçi ile güle oynaya, misafir değil ev sahibi gibi, festivalin içinde kocaman bir aile olmanın tadına vardım''  dedi. Akalp, herkesin katılabilmesi için, bu yıl katılanların seneye katılamayacağını ekleyerek, ''Şimdiden yerinizi ayırtın derim'' diyerek ekledi.

Harika festivalde emeği geçenleri kutlarım. Fatoş Akalp'e teşekkürler. Sağlık ve sporla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.