3600 ek göstergede yeni düzenleme yapılmalı

Ekonomi 02.02.2023 - 21:15, Güncelleme: 02.02.2023 - 21:48
 

3600 ek göstergede yeni düzenleme yapılmalı

3600 göstergede yeni adım! 3600 ek göstergede kapsam dışı kalan kamu çalışanları için Kanun teklifi hazırlığı var...
Sabah Gazetesinde yer alan habere göre AK Parti, 3600 gösterge düzenlemesinde yeni çalışma başlattı. Teklifin hazırlanmasında tabandan gelen yoğun talepler etkili oldu. Yapılan hazırlık gelecek günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Başkan Erdoğan'ın onay vermesi ile birlikte konu hızla Meclis gündemine taşınıp seçimlerden önce yasalaştırılacak. YARGIYA İLİŞKİN DÜZENLEME Hazırlıkları devam eden yargı pakete kapsamında yüksek yargıda ücret dengesinin sağlanması hedefleniyor. Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları AYM üyelerinden daha düşük maaş alıyor. Göstergelerinin yeniden düzenlenip tüm yüksek yargının AYM üyeleri düzeyine çekilmesi düşünülüyor. AK Partililer, "Bunların hepsi yüksek yargı. Aralarında bir ayrım olması doğru değil. O nedenle maaşlarda da bir eşitlik sağlanması gerekir" dediler. İNFAZ KORUMA MEMURLARI İnfaz koruma memurlarının ücretleri ile ilgili de bir çalışma yapılıyor. Halen cezaevlerinde dış koruma jandarma, iç koruma infaz koruma memurları tarafından yapılıyor. İki grup arasında gösterge farkı var. Bunların da eşitlenmesi ya da makul düzeye çekilmesi düşünülüyor. BAKAN BİLGİN’İN AIKLAMASI On binlerce kamu personelini ilgilendiren 3600 gösterge düzenlemesi bu ayın başında yürürlüğe girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sırasında "3600 göstergenin kapsamının genişletilmesine ilişkin talepler var. O konu da gündemimizde. Onunla ilgili de bir çalışmayı yapıyoruz. Ümit ediyorum Meclisimize takdim edeceğiz" demişti. * Bu arada, ANKHABER'e iletilen bilgilere göre; yönetici olarak görev yapan kamudaki ilk kademe kamu şefler 3600 ek göstergeye dahil edilmedi. Daha önce öğretmenler, sağlıkçılar, imamlar, polisler ile sonradan eklenen uzmanlar 3600 ek göstergeye dahil edilirken yönetici şeflerin torba yasa ile Meclise gelmesi için çalışmalar yapılmakta olduğu kulis bilgileri olarak yayılıyor. Bu çalışmalara 1. Dereceye gelmiş tüm devlet memurların da ekleneceği duyumlar arasında yer alıyor.
3600 göstergede yeni adım! 3600 ek göstergede kapsam dışı kalan kamu çalışanları için Kanun teklifi hazırlığı var...

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre AK Parti, 3600 gösterge düzenlemesinde yeni çalışma başlattı. Teklifin hazırlanmasında tabandan gelen yoğun talepler etkili oldu.

Yapılan hazırlık gelecek günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Başkan Erdoğan'ın onay vermesi ile birlikte konu hızla Meclis gündemine taşınıp seçimlerden önce yasalaştırılacak.

YARGIYA İLİŞKİN DÜZENLEME

Hazırlıkları devam eden yargı pakete kapsamında yüksek yargıda ücret dengesinin sağlanması hedefleniyor. Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları AYM üyelerinden daha düşük maaş alıyor.

Göstergelerinin yeniden düzenlenip tüm yüksek yargının AYM üyeleri düzeyine çekilmesi düşünülüyor. AK Partililer, "Bunların hepsi yüksek yargı. Aralarında bir ayrım olması doğru değil. O nedenle maaşlarda da bir eşitlik sağlanması gerekir" dediler.

İNFAZ KORUMA MEMURLARI

İnfaz koruma memurlarının ücretleri ile ilgili de bir çalışma yapılıyor. Halen cezaevlerinde dış koruma jandarma, iç koruma infaz koruma memurları tarafından yapılıyor. İki grup arasında gösterge farkı var. Bunların da eşitlenmesi ya da makul düzeye çekilmesi düşünülüyor.

BAKAN BİLGİN’İN AIKLAMASI

On binlerce kamu personelini ilgilendiren 3600 gösterge düzenlemesi bu ayın başında yürürlüğe girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sırasında "3600 göstergenin kapsamının genişletilmesine ilişkin talepler var. O konu da gündemimizde. Onunla ilgili de bir çalışmayı yapıyoruz. Ümit ediyorum Meclisimize takdim edeceğiz" demişti.

*

Bu arada, ANKHABER'e iletilen bilgilere göre; yönetici olarak görev yapan kamudaki ilk kademe kamu şefler 3600 ek göstergeye dahil edilmedi. Daha önce öğretmenler, sağlıkçılar, imamlar, polisler ile sonradan eklenen uzmanlar 3600 ek göstergeye dahil edilirken yönetici şeflerin torba yasa ile Meclise gelmesi için çalışmalar yapılmakta olduğu kulis bilgileri olarak yayılıyor. Bu çalışmalara 1. Dereceye gelmiş tüm devlet memurların da ekleneceği duyumlar arasında yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
N.a
(03.02.2023 16:31 - #312)
Kamu şefleri 3600 ek göstergeyi hak ediyorlar. Mutlaka verilmelidir.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.