28. Dönem Milletvekilleri'ne ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan ilk çağrı

Ankara 16.05.2023 - 11:34, Güncelleme: 16.05.2023 - 11:39
 

28. Dönem Milletvekilleri'ne ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan ilk çağrı

28. Dönem Milletvekilleri'ne seslenen Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, "Bundan sonra Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak reformlara ihtiyacımız var” dedi... Ardıç, "Yüksek katma değer üreten, gelişmiş bir ülkeye dönüşmemiz, en önemli beklentilerimiz arasındadır” uyarısında da bulundu...
14 Mayıs seçimlerini değerlendiren Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, “Bundan sonra Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak reformlara ihtiyacımız var” diye seslendi...  Seçimlerin, ülkemize ve siyasi partilere hayırlı olmasını dileyen Ardıç, “Ülke olarak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimini gerçekleştirdik.  Milletimizin iradesiyle şekillenen yeni Meclisin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimin demokrasiye yaraşır, barışçıl ve güvenli koşullarda, huzurla gerçekleşmesi en büyük sevincimiz oldu” dedi.   Millet iradesinin mecliste hiçbir partiye yeterli çoğunluk vermediğini ifade eden Ardıç, “Bunun bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çünkü demokrasi uzlaşma rejimidir. Bu seçimlerde de ittifaklar suretiyle uzlaşma kültürü açısından çok önemli kazanımlar elde edilecektir. Bu meclisin uzlaşma içinde başarılı işler yapacağına inancım tamdır” dedi.   Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin tamamlanmasıyla sürecin sona ereceğini belirten Ardıç, “Seçimin sona ermesiyle gerginliklerin ve kutuplaşmaların bir yana bırakılıp ülkenin geleceğine odaklanmamız gerekiyor. Bundan sonra Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak reformlara ve özellikle ekonomiye odaklanmamız lazım. Yatırım ve üretim ortamını iyileştirecek yapısal reformların süratle gerçekleştirilmesi, yeni yasama ve yürütme döneminde, yüce milletimizin mutluluğunu ve refahını gözeten adımlara ihtiyacımız var. Evrensel hukuk kurallarının işlediği, ileri ve nitelikli eğitimin, hızlı ve etkin adalet mekanizmasının mevcut olduğu, yüksek katma değer üreten, gelişmiş bir ülkeye dönüşmemiz, en önemli beklentilerimiz arasındadır” diye konuştu.
28. Dönem Milletvekilleri'ne seslenen Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, "Bundan sonra Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak reformlara ihtiyacımız var” dedi... Ardıç, "Yüksek katma değer üreten, gelişmiş bir ülkeye dönüşmemiz, en önemli beklentilerimiz arasındadır” uyarısında da bulundu...

14 Mayıs seçimlerini değerlendiren Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, “Bundan sonra Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak reformlara ihtiyacımız var” diye seslendi... 

Seçimlerin, ülkemize ve siyasi partilere hayırlı olmasını dileyen Ardıç, “Ülke olarak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimini gerçekleştirdik.  Milletimizin iradesiyle şekillenen yeni Meclisin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimin demokrasiye yaraşır, barışçıl ve güvenli koşullarda, huzurla gerçekleşmesi en büyük sevincimiz oldu” dedi.  

Millet iradesinin mecliste hiçbir partiye yeterli çoğunluk vermediğini ifade eden Ardıç, “Bunun bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çünkü demokrasi uzlaşma rejimidir. Bu seçimlerde de ittifaklar suretiyle uzlaşma kültürü açısından çok önemli kazanımlar elde edilecektir. Bu meclisin uzlaşma içinde başarılı işler yapacağına inancım tamdır” dedi.  

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin tamamlanmasıyla sürecin sona ereceğini belirten Ardıç, “Seçimin sona ermesiyle gerginliklerin ve kutuplaşmaların bir yana bırakılıp ülkenin geleceğine odaklanmamız gerekiyor. Bundan sonra Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak reformlara ve özellikle ekonomiye odaklanmamız lazım. Yatırım ve üretim ortamını iyileştirecek yapısal reformların süratle gerçekleştirilmesi, yeni yasama ve yürütme döneminde, yüce milletimizin mutluluğunu ve refahını gözeten adımlara ihtiyacımız var. Evrensel hukuk kurallarının işlediği, ileri ve nitelikli eğitimin, hızlı ve etkin adalet mekanizmasının mevcut olduğu, yüksek katma değer üreten, gelişmiş bir ülkeye dönüşmemiz, en önemli beklentilerimiz arasındadır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.