180 BİN SAĞLIK İŞÇİSİ “ÖZ SAĞLIK-İŞ” DEDİ

Çalışma Hayatı 02.11.2022 - 11:50, Güncelleme: 02.11.2022 - 11:50
 

180 BİN SAĞLIK İŞÇİSİ “ÖZ SAĞLIK-İŞ” DEDİ

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan yaklaşık 180 bin sağlık işçisinin sendika tercihi bu yıl yine HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası oldu.
İşçiler, Bakanlıkta yeni dönemde de toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini Öz Sağlık-İş Sendikası’na verdi. Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Sendika Genel Başkanı Devlet Sert, yeni dönemde de en kapsamlı, en kazanımlı toplu sözleşme için masaya oturacaklarını kaydetti. Sert şunları söyledi: “Bakanlık ve bağlı kuruluşlarda çalışan 180 bine yakın sağlık işçisinin tercihinin yeniden Öz Sağlık-İş olması bizler adına onur verici, gurur verici. Bize inanan, bizimle yol yürümeye karar veren tüm işçi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bu güven, bu inanç bizlerin sorumluluğunu daha da artırmaktadır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan işçilerimizin gerek özlük hakları, gerek çalışma koşulları, gerekse maddi kazanımlarının korunması ve artırılması yönünde hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Bizim sendikal anlayışımızda işçi kadar işyerinin varlığının korunması da oldukça önemlidir. İşyeri varsa çalışan vardır. Bu anlamda tarafların uzlaşı içerisinde ve her iki tarafında memnun olabileceği bir toplu sözleşme sürecini başlatacağız. Hayırlı olsun”.
Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan yaklaşık 180 bin sağlık işçisinin sendika tercihi bu yıl yine HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası oldu.

İşçiler, Bakanlıkta yeni dönemde de toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini Öz Sağlık-İş Sendikası’na verdi.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Sendika Genel Başkanı Devlet Sert, yeni dönemde de en kapsamlı, en kazanımlı toplu sözleşme için masaya oturacaklarını kaydetti.

Sert şunları söyledi:

“Bakanlık ve bağlı kuruluşlarda çalışan 180 bine yakın sağlık işçisinin tercihinin yeniden Öz Sağlık-İş olması bizler adına onur verici, gurur verici. Bize inanan, bizimle yol yürümeye karar veren tüm işçi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum.

Bu güven, bu inanç bizlerin sorumluluğunu daha da artırmaktadır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan işçilerimizin gerek özlük hakları, gerek çalışma koşulları, gerekse maddi kazanımlarının korunması ve artırılması yönünde hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.

Bizim sendikal anlayışımızda işçi kadar işyerinin varlığının korunması da oldukça önemlidir. İşyeri varsa çalışan vardır. Bu anlamda tarafların uzlaşı içerisinde ve her iki tarafında memnun olabileceği bir toplu sözleşme sürecini başlatacağız. Hayırlı olsun”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.