“100. Yılında Cumhuriyet ve Türk Dünyası” konulu söyleşi 21 Ekim’de Emin Antik’te

Kültür-Sanat 16.10.2023 - 21:57, Güncelleme: 16.10.2023 - 21:57
 

“100. Yılında Cumhuriyet ve Türk Dünyası” konulu söyleşi 21 Ekim’de Emin Antik’te

Etkinliğin konuşmacıları; Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu ve Hacıbayram Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş…
ANKHABER Emin Antik Sanat Merkezi yine çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. “100. Yılında Cumhuriyet ve Türk Dünyası” konulu söyleşi, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu ve Hacıbayram Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş’ın katılımıyla 21 Ekim 2023 Saat 14.00’te Emin Antik Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlikle ilgili olarak Emin Antik Sanat Merkezinden yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı: İsmail Gaspıralı Bey, gözlemleri neticesinde Türk milletinin geri kalmışlığını, sinmişliğini, eğitimle giderebileceğini düşünmüştür. 1883 yılında “Tercüman” adlı gazetesini “Dilde, fikirde, işte birlik!” idealiyle Türk dünyasının hizmetine sunmuştur. Mustafa Kemal Atatürk 'ün 1933’te söylediği "Bugün Sovyetler Birliği, dostumuzdur; komşumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat yarın ne olacağını kimse bu günden kestiremez. Tıpkı Osmanlı gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan gibi parçalanabilir, ufalabilir. Bugün elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni bir dengeye ulaşabilir. İşte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir… Bu fikirler ışığında “100. Yılında Cumhuriyet ve Türk Dünyası” konulu söyleşi, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu ve Hacıbayram Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş’ın katılımıyla 21 Ekim 2023 Saat 14.00’te Emin Antik Sanat Merkezi’nde yapılacaktır. Siz değerli dostları bekleriz.
Etkinliğin konuşmacıları; Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu ve Hacıbayram Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş…

ANKHABER

Emin Antik Sanat Merkezi yine çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

“100. Yılında Cumhuriyet ve Türk Dünyası” konulu söyleşi, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu ve Hacıbayram Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş’ın katılımıyla 21 Ekim 2023 Saat 14.00’te Emin Antik Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Etkinlikle ilgili olarak Emin Antik Sanat Merkezinden yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

İsmail Gaspıralı Bey, gözlemleri neticesinde Türk milletinin geri kalmışlığını, sinmişliğini, eğitimle giderebileceğini düşünmüştür. 1883 yılında “Tercüman” adlı gazetesini “Dilde, fikirde, işte birlik!” idealiyle Türk dünyasının hizmetine sunmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk 'ün 1933’te söylediği "Bugün Sovyetler Birliği, dostumuzdur; komşumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat yarın ne olacağını kimse bu günden kestiremez. Tıpkı Osmanlı gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan gibi parçalanabilir, ufalabilir. Bugün elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni bir dengeye ulaşabilir. İşte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir…

Bu fikirler ışığında “100. Yılında Cumhuriyet ve Türk Dünyası” konulu söyleşi, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu ve Hacıbayram Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş’ın katılımıyla 21 Ekim 2023 Saat 14.00’te Emin Antik Sanat Merkezi’nde yapılacaktır. Siz değerli dostları bekleriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.